Kaatsu? Okklusionstræning i praksis: Styrketræning med lille vægt og stor effekt

Top 10 fitness søgeord 2015: Øvelser, programmer og træning

Af Marina Aagaard, MFT

Sidst på året kan man finde Google Top 10 lister over årets mest populære søgeord – også inden for træning, øvelser og kost. Mens man venter på det aktuelle års lister, kan man se, at de træningsemner, der søges på i øjeblikket, ligner sig selv. De mest søgte emner går igen år efter år.

Top 10 fitness søgeord 2015

Hvad søges der i øjeblikket på verden over i forbindelse med træning, exercise?

Top 10 fitness søgeord 2015Circuit sal bold total

1. Planken (plank exercise)

Nummer et internationalt – år efter år de seneste år? (også her på bloggen).
De senere års mest brugte core træning øvelse nationalt og internationalt.
En o.k. basisøvelse, men den bør udvikles/erstattes, når man bliver stærkere.

2. Bedste øvelser (best exercise)

Den bedste øvelse? Inden for hvilken træningsform? Et spørgsmål, der er svært at svare på før uddybning: Der er stor forskel på hvad der virker bedst; for begynder eller øvet, for vægttab eller vægtøgning, for markspiller eller målmand, for skytte eller bokser o.s.v.

3. Hvordan træner man (how to exercise)

Hvordan træner man? Det kommer an på hvem man er og hvad man vil træne: Koordination, smidighed, kondion, styrke? Langsomt eller hurtigt? Med eller uden modstand? Generelt? Træn: Koncentreret, parat og smart; teknisk rigtig spænding / afspænding af muskler. Fordel: Live træner, der kan give feedback – især i starten.

4. Hjemmetræning (exercise at home)

Der er mange muligheder. Masser af træning kan udføres hjemme. Med eller uden udstyr (undgå tv-shop skrammel); for kondi, styrke, balance, motorik, bevægelighed.
Det er tidseffektiv og nemt at træne hjemme, hvis man kan motivere sig selv. Men det er en fordel at få (periodisk) feedback fra en træner, så man undgår at træne forkert.

5. Rygtræning (exercise for back)

Rygtræning er populært. Især lænderyg træning optager mange, fordi ryg-problemer er udbredte grundet af inaktiv livsstil med alt for megen sidning.
Der bliver ofte søgt på ‘bedre holdning’ og ‘ondt i ryggen øvelser’ (også her på bloggen).

6. Træningstv (exercise tv)

ExerciseTV var en amerikansk udsendelse med træning fra 2006-2011 (med Jake Steinfeld fra Body by Jake, kendt også fra tv-shop …). Søger man på exercise, får man dette at vide og resultater med diverse mere eller mindre seriøse træningsvideo-sider.

7. Mavetræning (stomach exercise)

Mavetræning er altid populært, men six-pack’en er der allerede, den skal bare frem i lyset via alsidig styrketræning, ikke kun maveøvelser, konditionstræning og sund kost.
Og: Afstressende øvelser fx bevægelighedstræning, yoga, og åndedrætsøvelser.

8. Mave øvelse (abs exercise)

Endnu en søgning på træning af maven, nu konkret: Øvelser for maven? En af de mest effektive, når man måler ‘lige mavemuskel’ aktivering, er roll out (med ab wheel, bold eller lignende) eller walk out, man går eller ruller ud eller ind i plankestilling.
(også her på bloggen bliver der ofte søgt på maveøvelser og mavetræning).

9. Bryst øvelse (chest exercise)

Brystmuskeløvelser hitter … igen: De mest populære er bænkpres og brystpres med håndvægte og kabler med kroppen i forskellige vinkler. Men. Man bør sørge for at der er balance mellem forside og bagside; øvre rygøvelser er mindst lige så vigtige (eller vigtigere) end brystøvelser, fordi bagsiden er så slap og undertrænet.

10. Træningsplan (exercise plan)

En noget upræcis søgning … træning til hvad? For hvem? Der er utallige træningsplaner på nettet. Søger man på exercise plan, dukker især generelle planer frem; nogle bedre end andre; og det kan være vanskeligt at sortere. Er man begynder, bør man søge trænerhjælp. Er man øvet, kan man bruge diverse planer som inspiration og tilpasse dem efter behov.

Rigtig god træningslyst.

Læs mere:

Søg på udvalgte emner på blogforsiden eller se under kategorier eller tjek fitness leksikon:

Fitness Leksikon

Følg min Blog HER og Instagram HER

Ingen kommentarer endnu

Hej. Fandt du indlægget brugbart? Like og del gerne. Input/spørgsmål? Giv din kommentar kort eller lang.

Skriv din kommentar her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kaatsu? Okklusionstræning i praksis: Styrketræning med lille vægt og stor effekt