Yoga og pilates: Yogilates eller yogalates

Top 20 Fitness Træningstendenser 2016

Af Marina Aagaard, MFT

Der er en ny nummer et på Top 20 Fitness trend listen. ACSM, American College of Sports Medicine, har igen, for 10. gang, udgivet Worldwide Survey of Fitness Trends. Nu gælder det tendenser for 2016 – og der er flere nyheder.  

Polar_wearables_fitnesstrends_Marina_Aagaard_fitness_blog

Her under følger ACSM’s Top 20 liste over fitnesstendenser for 2016 (Nov/Dec 2015). Ud for hver enkelt trend har jeg påført sidste års placering i parentes. Der under følger et kort referat af hver ACSM trend med tilføjelse af kommentarer.

Top 20 Fitness Træningstendenser 2016

 1. Wearable technology, wearables (ny)
 2. Kropsvægttræning (1)
 3. Høj-intensiv intervaltræning, HIIT (2)
 4. Styrketræning (4)
 5. Uddannede, certificerede og erfarne fitness professionelle (3)
 6. Personlig træning (6)
 7. Funktionel fitness (8)
 8. Fitnessprogrammer for ældre (7)
 9. Træning og vægttab (5)
 10. Yoga (10)
 11. Personlig træning for hold (9)
 12. Sundhed på arbejdspladsen (12)
 13. Wellness coaching (17)
 14. Udendørs aktiviteter (14)
 15. Sports-specifik træning (18)
 16. Smidighed og mobility rollers (ny)
 17. Smartphone træningsapps (ny)
 18. Circuit træning (15)
 19. Core træning (13)
 20. Resultmåling (testning og analyse af effekt) (16)

ACSM UNDERSØGELSEN

ACSM, verdens største organisation for træningsfysiologer og læger, har hvert år siden 2006 undersøgt, hvad fitness fagfolk ser som stabile udviklingstendenser, trends, eller diller, modefænomener, der er populære i korte perioder, hvorefter de forsvinder.

Der var 40 mulige trends i 2016 undersøgelsen. Top 25 tendenserne fra de tidligere år samt potentielle trends foreslået af staben hos ACSM?s Health & Fitness Journal®.

I år indkom 2.822 besvarelser (ca. 600 færre end sidste år), 66 % kvinder, 34 % mænd; en svarrate på 11% tilsvarende tidligere undersøgelser. Svarene kom fra næsten hvert kontinent og omfattede bl.a. Australien, Canada, Frankrig, Hong Kong, Indien, Italien, Japan, Kina, Rusland, Singapore, Taiwan, Tyskland, USA og UK (England med flere).

HVAD ER IN (inde på listen)?

Årets helt nye nummer 1 er wearable technology, wearables, som overtager førstepladsen fra kropsvægttræning (2015) og high-intensity interval træning (2014).

De to andre nye top 20 trends er:
Smidighed og mobilitetsruller, nr. 16, og smartphone træningsapps, nr. 17.

På årets top 20 over fitness trends for 2016, har de 17 været på listen før, nogle har været ude og inde eller byttet pladser.

I tråd med de sidste ni ACSM undersøgelser understøttes visse nyere tendenser, kropsvægttræning og high-intensity interval training, ligesom stabile ældre tendenser fortsætter; ‘uddannede fitness professionelle’, der har ligget stabilt i top 10 alle år.

HVAD ER OUT (ude af listen)?

Tendenserne som faldt ud af Top 20 listen for 2016: Børn og træning (forebyggelse af overvægt) (17., 2015), arbejdsplads sundhed incitamentsprogrammer (19, 2015) og boot camp (nr. 20, 2015). Det største fald ses for træningsprogrammer mhp. vægttab for børn og selvom dette er et vigtigt område, anses det ikke p.t. som en Top 20 trend.

Indoor cycling (indendørs holdcykling), pilates, balancetræning, boldtræning og Zumba, som tidligere var stabile på listen, er fortsat udbredte i sundheds- og fitnesssektoren, men har været ude af Top 20 igennem de senere år.

Andre træningsområder som missede år 2016 top 20 trendlisten:
Post-rehabiliteringsklasser, programmer for overvægtige og svært overvægtige børn, boot camp, løbeklubber og vandtræning.

Ifølge ACSM kan resultaterne af denne årlige undersøgelse hjælpe fitnessbranchen til at træffe vigtige investeringsbeslutninger med henblik på fremtidig vækst og udvikling; afgørende forretningsbeslutninger bør baseres på tendenser støttet af fitness fagfolk og ikke af de seneste opfindelser markedsført på natligt reklame-tv eller semi-hotte kendissers promovering af et produkt.

TOP 20 LISTEN

1. Wearables (wearable technology)

I dag er der endnu ikke et godt dansk udtryk for kropsbåren teknologi, så det kaldes i flere danske artikler blot for Wearables.

Det er kun få år siden wearables begyndte at dukke op og inkluderer i dag fitness-/
sundhedsmålere, smart watches (intelligente ure), pulsmålere og GPS trackere.
Også Recon goggles (opfundet af danskeren Dan Eisenhardt) vinder frem; specialbriller, der løbende informerer om omgivelser og krop.

ACSM nævner aktivitetsmålere fra Misfit, Garmin, Jawbone, Fitbit og Apple Watch®. Wearables omsætningen nærmer sig 41 milliarder kroner i 2016 (technology.ihs.com).
Salget af smart glasses og smarte materialer (juniperresearch.com/home) og interaktive tekstiler forventes at nå hhv. 10 milliarder og 18 milliarder kroner i 2017 (strategyr.com).

ACSM konstaterer, at der ser ud som om back to basics filosofien, der udsprang af den svage økonomi, er ved at svinde.

Måske. I øjeblikket ser det stadig ud som om low tech (fra stenalder til 70’erne) og
høj-teknologi lever fint side om side, når danskere dyrker sundhed og træning.

Kropsvaegttraening_armgang_Marina_Aagaard_fitness_blog

2. Kropsvægttræning

Kropsvægttræning kom først på listen i 2013 (som nr. 3) og var på førstepladsen sidste år. En plads der blev overtaget fra forrige års HIIT, high-intensity interval training.

Selvom kropsvægttræning først sent blev defineret som trend, er metoden blevet brugt i styrketræning i århundreder. Moderne indpakning, smarte koncepter, har dog i de senere år øget populariteten i alle typer træningscentre for unge såvel som ældre.

Typisk kropsvægttræning involverer ingen eller minimal brug af udstyr, hvilket gør det til en prisbillig effektiv træningsmetode. Og det er mere end bare armstrækninger og kropshævninger. Der er et væld af muligheder, eksempelvis med slyngetræning.

Ifølge ACSM er kropsvægttræning en trend, som man skal holde øje med fremover

Trods det at kropsvægttræning er vippet af Top 20 førstepladsen, betyder det ikke, at det ikke længere er den mest populære træningsform … for wearables er ikke træning, men redskaber til blandt andet træning. Kropsvægttræning er reelt stadig nummer 1 træningstrend og i øvrigt en trend som også kan involvere wearables.

obBJløb

3. Høj-intensiv interval træning

High-intensity interval training, HIIT, var på førstepladsen i 2014, på andenpladsen i 2015 og nu på tredjepladsen i 2016. Altså stadig populært i fitnesscentre over det meste af verden. Endda til trods for at flere af de adspurgte brancheeksperter har advaret mod at det kan være risikabelt og føre til en høj skadesrate.

HIIT træningen består af korte arbejdsperioder med høj-intensiv træning efterfulgt af korte (aktive) pauseperioder og varer typisk under 30 minutter, selvom træningsprogrammerne eksempelvis i holdtræning kan vare længere.

Sundhedsprofessionelle anvender også HIIT træning med succes, men jævnligt med mere moderat intensitet i arbejdsperioderne.

Fitness_styrketraening_Kinesis_Marina_Aagaard_fitness_blog4. Styrketræning (4)

Styrketræning forbliver populært i alle områder af sundheds- og fitnessindustrien og for mange forskellige slags trænende. Selvom styrketræning faldt til nr. 4 sidste år, den aktuelle placering, så har det været en stærk trend siden ACSM undersøgelsens start.

Mange yngre i både foreninger og kommercielle fitnesscentre træner udelukkende med vægte. I dag er der dog også andre, mænd og kvinder, unge og ældre, børn, og patienter med stabile kroniske sygdomme, som især bruger vægttræning til at udvikle eller vedligeholde styrken [der er relateret til funktionsevnen].

Mange af tidens sundheds- og fitnessfagfolk integrerer en eller anden form for styrketræning i træningsplanerne for deres klienter og patienter.
Også programmer i forbindelse med hjerte-kar og lunge rehabilitering eller kontrol af metabolisk sygdom omfatter vægttræning for patienterne.

Fitness_uddannelse_og_foredrag_Marina_Aagaard_fitness_blog5. Uddannede, certificerede, og erfarne fitness professionelle

Denne trend, der er faldet til 5 på årets liste, har været med siden undersøgelsens start og fortsætter på listen.

Der er fortsat en eksponentiel vækst i antal uddannelsesprogrammer. Ikke alene på amerikanske colleges og universiteter, men også rundt om i verden tilbydes flere og flere offentlige såvel som kommercielle uddannelser inden for fitness og helse.

I Europa vokser non-profit organisationen Coalition of Registration of Exercise Professionals (CREP), som tilbyder certificeringer, der anerkendes af den europæiske brancheorganisation europeactive. I Danmark udbydes der p.t. forløb mhp. på CREP certificering af følgende private virksomheder: At Work, Fit & Sund og Fitness Institute.

Personlig_traening_Marina_Aagaard_fitness_blog6. Personlig træning (5)

Efterhånden som der uddannes stadigt flere professionelle personlige trænere, bliver de mere tilgængelige i alle områder af sundheds- og fitnessindustrien og i private virksomheder.

Personlig træning har ligget i Top 10 i ACSM undersøgelsen i de seneste 9 år. Der er øget opmærksomhed mod personlig træner uddannelse. Især i USA, men også rundt om i verden stiger antallet af personlig træner uddannelsesforløb.

Undersøgelsens svarere forventer at personlige trænere også fremover vil være en vigtig del af staben i sundheds- og fitnesscentre.

Funktionel_fitness_balance_traening_Marina_Aagaard_fitness_blog

7. Funktionel fitness (9)

Funktionel fitness betegnelsen bruges om mange typer programmer. Både avancerede programmer med henblik på at forbedre præstationsevnen i sport og enkle øvelser som simulerer faktiske fysiske aktiviteter i hverdagen.

ACSM definerer i undersøgelsen funktionel fitness mere snævert end fitnessbranchen: “styrketræning med henblik på at styrke balance, koordination, kraft, power og udholdenhed for at forbedre ens evne til at udføre dagligdagens aktiviteter”.

Funktionel fitness dukkede først op i undersøgelsen i 2007, som nr. 4, og har bevæget sig lidt op og ned på listen.

Ifølge undersøgelsens svarere kobler de typisk funktionel fitness med fitness programmer for ældre (trend nr. 8) afhængigt af klientens behov. Funktionel fitness anvendes også i behandlingsprogrammer til at simulere aktiviteter i hjemmet.

Senior_fitness_styrketraening_Technogym8. Fitnessprogrammer for ældre (8)

ACSM opfordrer sundheds- og fitnessprofessionelle til at udnytte dette eksponentielt voksende marked ved at tilbyde aldersrelaterede og sikre træningsprogrammer for den aldrende del af befolkningen [I Danmark tilbydes allerede mange steder senior fitness].

De meget aktive ældre (de atletiske ældre) kan træne i både kommercielle og foreningsbaserede fitnesscentre, hvor ældre kan deltage i mere anstrengende træningsprogrammer, som omfatter styrketræning og holdidræt.

Selv svagelige ældre kan forbedre deres balance og evne til at udføre dagligdags aktiviteter, når de deltager i passende funktionelle fitness aktiviteter.
ACSM antager, at pensionister ikke alene har flere midler til rådighed, men også har en tendens til at bruge dem fornuftigt samtidig med at de har mere tid til træning.

Sundheds- og fitnessprofesionelle bør udvikle programmer for ældre i pensionsalderen og udnytte tiden på dagen, hvor de fleste træningscentre bruges for lidt, typisk mellem 9-11 og 13-16 [i USA anvendes frokostpausen ofte til træning].

Interessen for sundheden hos ældre har siden starten været i toppen af Top 20. Og da ?baby boom generationen? nu er i pensionsalderen  og har mere at gøre godt med end de yngre, bør fitnesscentre servicere dette voksende marked.
Fitnessprogrammer for seniorer, ældre, vil forblive en stærk trend i 2016.

Taljemaal_og_vaegttab_clipart9.Træning og vægttab (6)

Kombinationen af træning og vægttab er en trend henimod vægttabsprogrammer, som lægger vægt på kaloriebegrænsning sammen med et fornuftigt træningsprogram.
Det kan i parentes bemærket være usundt for normalvægtige og let overvægtige at forsøge at tabe sig med diverse kost og træning tiltag.

Træning for overvægtige i vægttabsprogrammer har været en trend siden undersøgelsen startede. Trenden har bevæget sig op og ned af listen og har de seneste to år været nr. 6.

Organisationer som leverer vægttabsprogrammer vil ifølge 2016 undersøgelsen fortsat tilbyde regelmæssig træning sammen med kaloriebegrænsning.

Kombinationen af træning og kost er essentiel for vægtvedligehold og kan forbedre vedholdenheden i.f.m. diæter med kaloriebegrænsning og især vægttabsprogrammer.
Mange kendte diæter (kure) integrerer træning i tillæg til forberedte måltider.

Yoga_Marina_Aagaard_fitness_blog10. Yoga (7)

Yoga har bevæget sig ind og ud og op og ned af trendlisten: Sidste år flyttede yoga op fra nr. 10 til nr. 7 og flyttede så tilbage til 10. pladsen.
Ind og ud af liste? Yoga har eksisteret i tusinder af år, så det handler nok mest om, at yoga nu modsat tidligere har fået en bredere appel, bl.a. via periodisk positiv pr i film og fitnesscentres tilpassede yoga tilbud, der kan være enten rigtig gode eller mindre gode.

Der findes utallige former for yoga. Ifølge ACSM blandt andre Power Yoga og Bikram Yoga (hot yoga) og Iyengar Yoga, Ashtanga, Vinyasa Yoga, Kripalu Yoga, Anuara Yoga, Kundalini Yoga og Sivananda Yoga.

Der findes en enorm mængde af bøger og film om yoga samt næsten lige så mange yoga certificeringer. Yoga ser ifølge ACSM ud til at genopfinde og genopfriske sig selv hvert år, så det bliver “en mere attraktiv form for træning”.

Det virker som en lidt overfladisk betragtning: Mon ikke flere af de oprindelige former er mere end tilstrækkeligt attraktive … modsat en del af de nyere former?

Personlig_traening_for_hold_Marina_Aagaard_fitness_blog

11. Personlig træning for hold (10)

Personlig træning for hold vil fortsætte som en populær trend i 2016. Personlige trænere vil fortsætte med at yde den personlige service, som kunder forventer, men nu [også] i små grupper på typisk 2-4 personer.

Denne tilgang muliggør store rabatter til hvert medlem af gruppen og skaber et incitament til at trænende selv danner små [trænings]grupper.

I økonomisk udfordrende tider må personlige trænerevære mere kreative i den måde, hvorpå de markedsfører sig selv og deres tilbud. Træning af to eller tre på samme tid i en lille gruppe er økonomisk fordelagtigt for både træneren og de trænende.

08f53a_Gaatur_DFIF_motion_paa_arbejdspladsen12. Sundhed på arbejdspladsen (11)

Sundhed på arbejdspladsen, eller sundhedspromovering, worksite health promotion, er en trend, der omfatter en bred vifte af programmer og tilbud, baseret på vurdering af helbred, sundhedsomkostninger og arbejdseffektivitet.

Når et behov er fastslået, udformer sundhedsprofessionelle passende tilbud. Mange af den slags programmer og tilbud er fysisk tilstede i virksomhederne, mens andre tilbud udarbejdes og tilbydes i samarbejde med uafhængige, eksterne udbydere.

ACSM anslår at i forbindelse med den amerikanske sundhedsreform og stigende sundhedsomkostninger, vil sundhed på arbejdspladser få stigende betydning i fremtiden.

Kost_og_livsstil_wellness_coaching13. Wellness coaching (13)

Wellness coaching [eller livsstilscoaching] har været på Top 20 listen siden 2010 og integrerer viden om adfærdsændring med sundhedspromovering, sygdomsforebyggelse og rehabiliteringsprogrammer.

Wellness coaching omfatter ofte en en-til-en tilgang som i personlig træning og coachen yder støtte, vejledning og opmuntring. Wellness coachen fokuserer på klientens værdier, behov, visioner og mål.

Ifølge 2016 trends undersøgelsen samt resultater fra tidligere undersøgelser, ser det ud til at en del personlige trænere og andre sundhedsprofessionelle er begyndt at anvende wellness coaching og principper baseret på adfærdsændring.

Outdoor_fitness_Marina_Aagaard_fitness_blog14. Outdoor aktiviteter (12)

Outdoor aktiviteter, udendørs idræt og friluftsliv, omfatter vandreture [nr. 3 på top 10 motion i Danmark], kanosejlads, kajakroning, spil og sport. Udendørs aktiviteter kan også omfatte adventure-agtige aktiviteter, teltture og bjergklatring.

Denne nyere trend i fitness sammenhæng, at fitness- og sundhedsprofessionelle tilbyder outdoor aktiviteter for kunderne, begyndte i 2010 som nr. 25 i undersøgelsen.

Outdoor aktiviteter – inklusive outdoor fitness – kan udføres med familie og venner, sammen med en grupper eller på egen hånd. Nogle personlige trænere bruger outdoor aktiviteter som en form for hold (small-group) personlig træning.

Sportsspecifik_traening_paa_Ski_fitter_Marina_Aagaard_fitness_blog15. Sports-specifik træning (16)

Sports-specifik træning har bevæget sig op og ned og ind og ud af listen. Ifølge ACSM er det en trend som omfatter sports-specifik træning for sportsgrene såsom baseball og tennis, designet især for unge atleter.

Som eksempel nævnes at en high school atlet kan finde på at melde sig til et foreningsbaseret eller kommercielt center for at udvikle sine færdigheder uden for sæsonen og øge sports-specifik styrke og udholdenhed via funktional fitness.

Det er en interessant trend for fitnessbranchen at holde øje med i løbet af de næste år, til trods for at populariteten ifølge undersøgelsen har bevæget sig op og ned.

Sports-specifik træning kan potentielt tiltrække et helt nyt marked, eller under-serviceret marked, for kommercielle og foreningsbaserede klubber, såvel som at tilbyde en anden slags tilbud, der kan føre til øget omsætning.

I Danmark har mange idrætsklubber samarbejder eller aftaler med fitnesscentre, så der udformes sports-specifik træning til idrætsgrene såsom håndbold, ishockey, tennis, badminton og skiløb – for både unge, voksne og ældre idrætsudøvere.

Foam_rolling_side_front_Marina_Aagaard_fitness_blog

16. Smidighed og mobility rollers (ny)

Skumruller og andre ruller, deep tissue rollers, er designet til at massere, reducere muskelstramhed og muskelspasmer, øge cirkulationen, mindske muskelømhed og assistere i tilbagevenden til normal aktivitet [efter fx skader]. Denne trend omfatter såkaldt myofascial release (løsner stramhed i væv) og trigger point relief (lindring).

Rullerne anvendes til lænden, hofterne og større muskelgrupper eksempelvis haserne og sædemusklerne. Nogle ruller er lavet af skum, foam rollers, andre af hård gummi afhængigt af den ønskede effekt.

ACSM finder det interessant at se disse typer programmer som en positiv trend for 2016 og selvom forskningen er sparsom, ser det ud til at der er et voksende marked for den slags udstyr. Dille eller trend? Det vil fremtiden vise.

Foam rolling er en sundhedsaktivitet som har boblet lige siden år 2000, men først i de senere år er fænomenet dukket op rundt om i almindelige træningscentre.
Til gengæld er udbredelsen vokset meget hurtigt det seneste års tid. 

Aktiviteter og redskaber som øger mobiliteten, bevægeligheden, er en vigtig trend.

App_heart_rate_Marina_Aagaard_fitness_blog

17. Smart Phone træningsapps (ny)

ACSM nævner smartphone træningsapps som Nike Training Club (gratis) for iPhone®, iPad® og Android indeholder audio-visuelle programmer og signaler og cues (stikord) til træningsstart, -slut og -øvelser.

Andre apps er Endomondo Pro og utallige andre. Nogle af disse apps kan holde styr på fremgang over tid og give real-time (øjeblikkeligt, uden forsinkelse) feedback.

Der er blevet stillet spørgsmål til, hvor nøjagtige disse apps er, men det er blevet tiltagende populære hos yngre træningscentermedlemmer eller de, der træner regelmæssigt udenfor eller de, der ønsker at måle deres daglige aktivitetsniveau.

Efterhånden som nøjagtigheden bliver bedre, kan det være at disse smartphone apps bliver fremtiden inden for måling af træningsfremgang.

Circuit_Easyline_cirkeltraening_Marina_Aagaard_fitness_blog18. Circuit træning (14)

Cirkeltræning, eller rettere circuit træning, dukkede først op på listen i 2013 som nr. 18, og har bevæget sig lidt op og ned.

Cirkeltræning er en serie af 6-10 [8-12] øvelser, som udføres lige efter hinanden i en forudbestemt rækkefølge. Hver øvelse udføres et antal gange eller i en vis tidsperiode før man tager en kort pause [eller ingen pause] og bevæger sig videre til næste øvelse.

Cirkeltræning har været et stabilt element i idræt og træning siden 60’erne, men ‘7-minute workout’ (2013) fænomenet accelererede populariteten. Cirkeltræning er en generel metode, der ofte anvendes i.f.m. styrketræning (4) – eller som komplet træning. Det ser ud til at forblive populært.

Ifølge ACSM bemærker nogle af undersøgelsens svarere, at cirkeltræning svarer til høj-intensiv interval træning, men ved en lavere intensitet. ACSM kommenterer det ikke, men det er lidt af en misforståelse. Der er forskel på cirkeltræning og intervaltræning.

Spider_plank_core_training_Marina_Aagaard_fitness_blog

19. Core træning (14)

Core træning, core training eller kropsstammetræning, handler om at styrke og motionere de stabiliserende muskler i bugen (maven), brystet og ryggen.

Core træning omfatter typisk øvelser for lænden og mavemusklerne samt hofterne, der skaber stabilitet omkring rygsøjlen og brystkassen.

Træning af core musklerne skaber generel stabilitet i kropsmidten og overfører det til lemmerne, så man er rustet til kravene i dagligdags aktiviteter og sportsgrene, som kræver styrke, hastighed og behændighed.

Core træining involverer ofte brug af udstyr som træningsbolde, BOSU’er og balance-brædder [populære aktiviteter, der dog ikke er på listen p.t.] samt skumruller.

Fra 2007 til 2010 var core træning af finde blandt Top 5 fitness tendenserne.
Siden 2010 er core træning flyttet nedad på listen til den aktuelle plads nr. 19.

Det er værd at bemærke at core træning også indgår i:
Kropsvægttræning (1), styrketræning (4) og funktionel fitness (7) samt i flere af de andre programmer, så reelt er core træning en stabil, blivende trend, der eksisterer i flere former, statiske såvel som dynamiske.

Fitness_testning_Maalebaand_tape_measure_Jean Scheijen

20. Resultatmåling (18)

Resultatmåling, effektmåling, i undersøgelsen kaldet outcome measurements, er en trend, der har været ude af Top 20 i nogle år, men kom tilbage i 2013 som nr. 17.

Denne trend [kan omfatte alle typer målinger inklusive fitness testning og sundhedstjek] handler om ansvarlighed og tiltag til at definere og måle resultater for at dokumentere at et valgt program virker.

For ejere og ledere af fitness- og sundhedsfaciliteter giver tests og målinger vigtige oplysninger, der kan afgøre om nye programmer er rentable og om de gamle virker.

Målinger er nødvendige for at fastslå fordelene ved sundheds- og fitnessprogrammer, eksempelvis i forbindelse med behandling af sygdom, og for at dokumentere succes i forbindelse med vaneændring; at en usund livsstil ændres til sundere vaner.

Udbredelsen af ny teknologi, især smartphones, smart watches og andre wearables, har bidraget til at det for både privatpersoner, trænere og sundhedsprofessionelle er blevet lettere at indsamle (og behandle) data.

Reference

ACSM: WORLDWIDE SURVEY OF FITNESS TRENDS FOR 2016: 10th Anniversary Edition

Følg min Blog HER og Instagram HER

Skriv en kommentar

Skriv din kommentar her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Yoga og pilates: Yogilates eller yogalates