Sundere og i bedre form? Vær SMART, sæt mål og se resultater

Gå dig glad og sund: Gang og længere liv

Af Marina Aagaard, MFT

Går du? Ja, det gør du vel? Høj-intensiv kredsløbs- og styrketræning er alle tiders, men forskning viser, at også livsstilen udenfor træningscenteret er vigtig og det er fordelagtigt for sundhed og velvære at være på fødderne og gå.

Er gang nok? Nej, der bør også være styrkende aktiviteter i hverdag og træning.
Gang har dog mange fordele og sandsynligvis også livsforlængende kvaliteter.

Så jeg går! Jeg går tur med T-Rex Aagaard.
Og går på indkøb og udkig … i byen, i skoven og ved vandet. Ikke nok, men jeg går.

Gang_og_gaatur_Mols_Bjerge_foto_Henrik_Elstrup

Gang og længere liv

At gang kan være en bestanddel i længere liv, kan man se i DR1-programserien “Livets Opskrift”, hvor Sisse Fisker besøger jordens fem “blue zones”, hvor man lever gennemsnitligt længere end resten af befolkningen; og masser af gang er et fællestræk.

I Costa Rica mødte Sisse Fisker blandt andre 92-årige Don Pablo, der dagligt besøger sin 108-årige mor Panchita i hendes hjem på toppen af et bjerg; han går 1 km op ad bjerget, og 1 km ned ad bjerget hver dag.

I anledning af udsendelsen skrev jeg i går en kort kommentar om gang og sundhed for DR: “Gå dig til længere og sundere liv”. Lidt PR for nem motion.

Læs mere:

DR Lev Nu KOMMENTAR Gå dig til længere og sundere liv

DR Lev NU Sisse Fisker: Jeg troede bare jeg skulle lave nogle tv programmer

Følg min Blog HER og Instagram HER

2 kommentarer

  • Jeg elsker at gå. Hver dag frem og tilbage til toget, ca. 1 km. hver vej samt i min frokost, ca. 15. min. Hvis vejret en dag ikke tillader det – og så skal det virkelig være grelt – savner jeg det virkelig meget. Mangler vi et par småting derhjemme, går jeg også meget gerne ud og handler, selvom jeg kommer træt hjem fra arbejdet. Man kan vel kalde mig en walk-a-holic 😉 Så jeg kan bare anbefale det til alle: Ud og gå – og husk den rette påklædning. Men pas på – det er stærkt vanedannende.

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv din kommentar her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sundere og i bedre form? Vær SMART, sæt mål og se resultater