Kend din træningsform: Sliding, glidetræning med slidere

Feriemotion tips: Kom i form, hold formen eller boost formen på ferien

Af Marina Aagaard, MFT

Ferie fitness og motion på ferien? Det er øjeblikkets varme tema. Så her er fem formsikre fiduser til motion og fitness på ferien hvad enten man er supermotionist, motionist eller (næsten) fysisk inaktiv til daglig.

Feriemotion tips

Feriemotion tips Tunesien vandaerobic Marina Aagaard blog travel rejse

Kom i form på ferien

Er sundhed og træning “en by i Rusland”? Så skal man starte et sted og ferien er et rigtig godt tidspunkt. Er du vant til at lave ingenting eller for lidt, så start med lidt hver dag.

1. Bevæg dig mere generelt; mere end du plejer i hverdagen, gå og stå mere og tag trapperne.

2. Lav ekstra aktivitet; brug ethvert påskud til at gå længere end ellers (gå fx til den fjerneste iskiosk).

3. Gå ture: Gå en dejlig tur morgen og aften og få ekstra gratis sightseeing på ferien.

4. Tag prøvetimer i motion og idræt: Brug ferien til at afprøve idræts- og motionsaktiviteter, det giver nye oplevelser; fx vandaerobic, vandreture, bordtennis, zumba, (vand)cykelture, kanosejlads m.m.

5. Spis sundere guf. Ferie er ferie, men undlad eller erstat de mest kalorietunge fristelser med andre alternativer, så det bliver muligt at vedligeholde vægten på ferien. Det kan betale sig at “neutralisere” effekten af grillbøffer, diverse drinks og is med motion.

Tunesien Marina i vand w414X2345

Hold formen på ferien

Er du vant til at motionere, fx 3-4 gange om ugen, så er der mange muligheder for at vedligeholde formen på ferien.

1. Vedligehold med en enkelt høj-intensiv træning: Hold ferie – også ferie fra træningen – dog med én træning midtvejs i ferieugen med rigtig høj intensitet (tungt/høj-intensivt) eller moderat intensivt og langvarigt.

2. Træn kort og hårdt, tidseffektivt, med cirkeltræning: Træn 2-3 gange i ferieugen, men kort, hårdt; intensiv cirkeltræning (hurtig motion).

3. Træn som vanligt med variation: Træn som du plejer, 3-4 gange, men med øvelsesvariationer i det vante program.

4. Træn mere, på andre måder: Vær aktiv hele ferien med andre træningsformer end vanligt; ridning, vandpolo, beach volley, kajakroning, hulahop, sjipning, banesvømning.

5. Spis strategisk. Ferie er ferie, men vælger du at skeje ud med ferieguf, så kombiner det med intensiv træning samme dag (før eller efter) og vær lidt ekstra sund næste dag.

Tunesien Ridning på stranden w

Boost formen på ferien

Du er vant til at træne, måske træne ofte eller meget, og vil gerne i endnu bedre form? På rejser, i indland eller udland, er der tit særlige muligheder som med fordel kan udnyttes.

1. Øg sværhedsgraden (og intensiteten). Er du vant til at gå at løbe, så træn samme mængde, distance, men under sværere betingelser; i sandet ved stranden eller i terrænet (hold øje med forhindringer)

2. Øg intensiteten (eller varigheden). Er du vant til at cykle, så cykl samme distance under sværere betingelser; hårdere terræn, fx i bakker eller rigtige bjerge. Eller varier med nogle ekstra lange ture.

3. Træn med andet udstyr, på andre måder. Er du vant til at styrketræne, så træn så hårdt som muligt ud fra de muligheder der er på feriestedet: Træningsfaciliteter med andet udstyr end du er vant til, eller gamle, slidte faciliteter med kun bænke, vægte og lignende eller udendørs med stativer, kropsvægt, træstammer og sten (prøv fx stenkast).

4. Giv kroppen alsidige udfordringer. Erstat 1-2 vanlige træninger med parkour eller forhindringsbanetræning (på forhindringsbaner, legepladser eller lignende) inde eller ude: Forcer forhindringer, balancér og løft, træk og skub dig frem på alsidige måder.

5. Træn hovedet og kroppen anderledes end vanligt. Pres kroppen med anderledes træningsformer, der involverer andre muskler; Havsvømning, sejlads, SUP, ridning, klatring, rapelling, tennis, dans, basketball.

Tusien Sahara udsigt fra kamelen wBonustip
Motion og hård træning bør efterfølges af kvalitetshvile og restitution. Mange steder er der (billig) mulighed for massage, hammam, mineralbade, spabade og anden wellness.
Prøv det på ferien, kroppen bliver så glad (se bl.a. her: Global Wellness Travel Guide).

Flyv sundt

Kom godt afsted. Skal du flyve til din feriedestination?
På en kort flyvning er der normalt ikke problemer, men på længere ture bør du bevæge dig en smule for at forbedre sundhed og velvære på flyrejsen og forhindre blodpropper – og kompressionsstrømper kan være en fordel for 40+ årige.

Rejseapp tip

JP Rejser anbefaler blandt andre disse apps:

App in the Air: Personlig assistent, der opdaterer før (lufthavne), under og efter rejsen.

AirBnB: En app til søgning, udlejning og leje af private ferieboliger over hele verden.

Babbel: Sprogundervisning: Sprogkurser, 7,99 pund (82 kr.) pr. sprog.

Expedia: Fungerer som på net; bookning af fly, hotel, bil.

Travel List: En overskuelig pakkeliste til rejsen.

Følg min Blog HER og Instagram HER

Skriv en kommentar

Skriv din kommentar her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kend din træningsform: Sliding, glidetræning med slidere