Den originale historie: Dad bod, morkrop og kropsideal rod

Weekendtur til Flensburg: Sightseeing, shopping, spisning

Af Marina Aagaard, MFT

Træning skal efterfølges af restitution og længere trænings- eller arbejdsperioder bør efterfølges af ekstra restitution for eksempel i form af ferie … og er der ikke tid til en rigtig ferie, kan et par intensive feriedage måske gøre det. Heldigt nok blev min bedre halvdel og jeg for nylig af mine forældre inviteret på weekendtur til Flensborg, Flensburg, Tyskland. Et yndet udflugtsmål for jyder på indkøbstur.

Flensburg Flensborg Shoes on a string Marina_Aagaard blog travel

Det kan anbefales at køre forbi eller fra grænsekioskerne og ind i selve Flensburg, som er en hyggelig mindre by med rimeligt billige overnatningsmuligheder.
En tur til centrum giver (shopping)turen til en ekstra dimension, man får set noget nyt og flere handlemuligheder.

Indtil videre er der besparelser på en del varer, men ikke alle, så man bør tjekke priserne nøjere. Ud over prisen er der dog den fordel, at flere tyske supermarkeder, fx CITTI-Markt Flensburg (nær grænse), har et stort udvalg af fødevarer og økologiske specialiteter: Denne gang købte jeg en trøffel-svampe-ost. Sehr gut.

Flensburg_fjord_havn_Marina_Aagaard_fitness_blog

Flensburg ligger 7 km syd for den danske grænse ved bunden af Flensburg Fjord i delstaten Schleswig-Holstein. Der er cirka 83.971 indbyggere (2013), som ud over tyskere består af det danske mindretal, som har egne kirker, skoler og biblioteker.

Design og arkitektur

Byen er en handelsby fra omkring år 1200 og har en bykerne med en lille havn og en gammel bydel med velbevarede ældre bygninger … og nyere street art.

Flensburg_Wall_art_web_Marina_Aagaard_fitness_blog      Flensburg_Wall_clock_web_IMG_9695Flensburg_Shoes_art_Marina_Aagaard_fitness_blog      Flensburg_Streetart_If_I_Only_Marina_Aagaard_fitness_blog

Ud over mulighed for arkitektur sightseeing er der også flere mindre museer, blandt andet et rommuseum, samt teatre og biblioteker. Om sommeren er der en regatta og festivaler og i december er der julemarked, så det kan betale sig at orientere sig på nettet før man tager af sted.

Flensburg_port_Marina_Aagaard_fitness_blog   Flensburg_Ur_IMG_9670-2  Flensburg_cactus_Marina_Aagaard_fitness_blog

Byen er en universitetsby per 1994 og har også en ingeniørskole og flådeakademi; Naval Academy at Mürvik for alle tyske flådeofficerer.

Flensburg_Anchor_Marina_Aagaard_fitness_blog

Shopping og marked

Flensburg er langt fra kun grænsekiosker, sex shopper og supermarkeder. Byen har en lang gågade og små gader med specialforretninger og tøjbutikker samt stormagasiner. Byen er dog, vurderet af en modeukyndig, ikke et decideret haute couture modemekka. Lørdag morgen er der frugt-grønt-blomster-og-diverse marked på et af byens torve, Südermarkt.

Flensburg_shop_Marina_Aagaard_fitness_blogFlensburg_Photo_Shop_Marina_Aagaard_fitness_blog   Flensburg_Marked_Marina_Aagaard_fitness_blog

Flensborg spisning

Byen har mange spisesteder, hvor man spiser solidt og godt. I den kategori eksempelvis Gnomenkeller (Porterhouse in Gnomenkeller), der ude fra set bare er en port med et turistpræget skilt, men inden for en hyggelig stil og med kødretter i rigelige mængder.

Flensburg_Restaurant_Marina_Aagaard_fitness_blogFlensburg_Boef_Marina_Aagaard_fitness_blog    Flensburg_Laks_Marina_Aagaard_fitness_blog

Flensburg sightseeing

Det er skønt at stå meget tidligt op. Så man kan gå eller løbe en tur, gerne i en ny by. Når det er musestille og mennesketomt får man øje på diverse detaljer, når man kigger op, kigger ned eller rundt om hjørnet. Her et par foto fra en lørdag morgen Flensburg gåtur sammen med Canon, Henrik og Canon.

Flensburg_Rooftop_Figurines_Marina_Aagaard_fitness_blogFlensburg_street_detail_Marina_Aagaard_fitness_blog_web     Flensburg_Glaskunst_Marina_Aagaard_fitness_blogFlensburg_Truck_Marina_Aagaard_fitness_blogFlensburg_Hus_dekoration   Flensburg_Camels_Marina_Aagaard_fitness_blogFlensburg_Museum_Harbour_Marina_Aagaard_Fitness_blog     Flensburg_Hus_kunst_Marina_Aagaard_fitness_blog

Flensburg wellness

Tyskland generelt er kendt for sine bade og spa faciliteter og Flensburg området kan også byde på wellnessoplevelser i alle prisklasser, hvis man vil have endnu mere afslapning og velvære.

Flensburg fitness

Tyskland er også fremme i fitness skoene og har masser af fitnesscentre, fitness foreninger og fitnesstrænere af høj klasse. Man kan søge på fitnessstudiosFlensburg, hvis man vil til træning.

Følg min Blog HER og Instagram HER

Ingen kommentarer endnu

Hej. Fandt du indlægget brugbart? Like og del gerne. Input/spørgsmål? Giv din kommentar kort eller lang.

Skriv din kommentar her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Den originale historie: Dad bod, morkrop og kropsideal rod