Af Marina Aagaard, MFT

Planken, statisk stilling på underarme og tæer, er i de senere år blevet meget udbredt. Ud over at øvelsen indgår i mange træningsprogrammer og især core training, er det blevet populært at træne efter ‘plank challenge’ programmer som anbefaler masser af planke træning. Men hvor ofte er nok … eller for meget?

core_planke_Fitness_bog_CPhotography

I flere planke challenges anbefales daglig eller næsten daglig træning, hvor man gradvist over 30-50-100 dage øger holdetiden eksempelvis fra 0 og op til 5 minutter.

Ud fra princippet om, at det kan være motiverende at deltage i sådanne challenges skader det nok ikke at følge den slags programmer i en afgrænset periode; i så fald vil det være en fordel at supplere med alsidig træning inklusive træning for bagsiden af kroppen.

Ud fra internationale anbefalinger for styrketræning er 2-3 gange om ugen nok. Det er tilstrækkeligt til at sikre fremgang og undgå overtræning. Det er generelt ikke nødvendigt eller fordelagtigt med mere isoleret core træning end det.

Planken er en basisøvelse som især er beregnet til grundtræning. Så snart man kan holde den i 1-3 minutter er det hensigtsmæssigt at variere og udvikle øvelsen og lade den indgå i andre øvelser med bevægelse og kroppen i andre stillinger, fx slynge (TRX), kabel og barre træning eller øvelser, der gearer til hverdags- eller idrætssituationer. 

Læs mere om planken:
Fitness fup og fakta: Er planken farlig eller fantastisk?

God træningslyst.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s