24. December Fitness Julekalender: Verdens mest julede julemotion

Top 20 Fitness Træningstendenser 2015

Af Marina Aagaard, MFT. Fotos: Fra Ski Fitness. CPhotography.

Som vanligt skriver aviser, magasiner og internetportaler i disse tider om træningstendenser for det nye år. Og også som vanligt citerer stort set alle organisationen ACSM, American College of Sports Medicine, der på basis af en international undersøgelse udgiver en Top 20.

Her under følger ACSM Top 20 listen over træningstendenser, hvor jeg har påført sidste års placering i parentes. Under listen er der en opsummering, referat, af de enkelte ACSM punkter med tilføjelse af mine fitness blog kommentarer.

Det specielle ved årets Top 20 liste er, at der er ingen nye tendenser med. Det er de samme som sidste år. Det nye er, at flere af aktiviteterne har byttet plads. På årets liste bytter kropsvægttræning og HIIT træning plads, så træning med kroppens egen vægt nu er på førstepladsen.

Top 20 Fitness Træningstendenser 2015

  1. Kropsvægttræning (2.)
  2. Høj-intensiv intervaltræning, HIIT (1.)
  3. Uddannede, certificerede og erfarne fitness professionelle (3.)
  4. Styrketræning (4.)
  5. Personlig træning (6.)
  6. Træning og vægttab (5.)
  7. Yoga (10.)
  8. Fitnessprogrammer for ældre (7.)
  9. Funktionel fitness (8.)
  10. Personlig træning for hold (9.)
  11. Arbejdsplads sundhedspromovering (12.)
  12. Udendørs aktiviteter (14.)
  13. Wellness coaching (17.)
  14. Circuit træning (15.)
  15. Core træning (13.)
  16. Sports-specifik træning (18.)
  17. Børn og træning til forebyggelse af overvægt (11.)
  18. Resultmåling (testning og analyse af effekt) (16.)
  19. Arbejder incitamentsprogrammer (19.)
  20. Bootcamp (20.)

ACSM undersøgelsen

ACSM har hvert år siden 2006 (2007 trends) undersøgt, hvad fitness fagfolk ser som enten stabile trends, tendenser, eller modefænomener, som blomstrer op i korte perioder, men så forsvinder.

Trend: “en generel udvikling eller ændring af en situation eller menneskers adfærd” (http://dictionary.cambridge.org).

Der er 39 trends i 2015 undersøgelsen. Top 25 tendenserne fra tidligere år er inkluderede samt potentielle kommende trends, som foreslået af staben hos ACSM?s Health & Fitness Journal®.

I år indkom 3.403 besvarelser (67 % kvinder, 33 % mænd); en flot svarprocent på 12% tilsvarende tidligere undersøgelser. Svarende kom fra Barbados, Brasilien, Brunei, Costa Rica, Ecuador, Grækenland, Hong Kong, Irland, Korea, Kuwait, Libanon, Maldiverne, Mauritius, Mexico, Holland, New Zealand, Oman, Peru, Portugal, Spanien, Thailand, United Arab Emirates, USA og UK (England med flere).

Balancetræning og biking ude?

Ifølge undersøgelsen er fire træningsformer, som ellers så stabile ud, modefænomener, som nu har været ude af Top 20 nogle år: Zumba®, som dukkede op på listens top 10 (nr. 9) i 2012, faldt til nr. 13 i 2013, droppede ud af top 20 sidste år og faldt yderligere ned af listen i 2015 (nr. 28 i 2014 og nr. 34 i 2015). Pilates, indendørs holdcykling (spinning) og balancetræning kom heller ikke tilbage på top 20 listen, hvilket ifølge ACSM understøtter teorien om, at de er modefænomener og ikke tendenser.

Det må dog være lidt af en fejlfortolkning, når det gælder indendørs holdcykling og balancetræning.

Holdcykling er stadig populært, dvs. på holdplanen i de fleste træningscentre, og viser ingen tegn på nedgang. At holdcykling ikke er på top 20 listen er snarere et udtryk for, at der lige nu er andre tendenser som skal have plads på listen.

Bokwa?

Bold- og balancetræning er til stadighed aktuelt i mange træningssammenhænge. Selvom den træning i øjeblikket ikke optræder som et selvstændigt punkt på Top 20, er det en integreret del af både ældretræning, nr. 8, funktionel fitness, nr. 9, og core træning, nr. 15 på listen.

Ifølge nogle af de adspurgte har den økonomiske krise påvirket resultaterne, så træningsprogrammer, som kræver kostbart udstyr eller særlig instruktion, har fået begrænset støtte. Andre argumenterer for, at Zumba®, indendørs holdcykling og Pilates har haft deres tid … men har de nu det, fx ligger Zumba stadig på Google’s Top 10 over søgeord om fitness øvelser.

I årets undersøgelse er der 39 mulige træningstendenser, hvor bl.a. MMA, mixed martial arts, online training, u-overvågede fitness faciliteter, medicin bold kast (slamming) og Bokwa (som ACSM flere steder kalder Bowka?) er at finde i bunden af listen for 2015 – tiden vil vise om de er på vej op eller på vej ud?

Ifølge ACSM kan resultaterne af denne årlige undersøgelse hjælpe fitnessbranchen til at træffe vigtige investeringsbeslutninger med henblik på fremtidig vækst og udvikling; vigtige forretningsbeslutninger bør baseres på voksende tendenser støttet af fitness professionelle og ikke af de seneste opfindelser markedsført på natligt reklame-tv eller semi-hotte kendissers promovering af et produkt.

Top 20 listen

De 20 mest populære fitnessaktiviteter lige nu er:

1. Kropsvægttræning (2.)

Kropsvægttræning kom først på ACSM hitlisten i 2013, fordi det først er blevet populært – som en ‘trend’ – i fitnesscentre i de seneste par år.
Kropsvægttræning har dog altid (i århundreder) været at finde i forbindelse med træning(scentre), men ifølge ACSM skyldes den særlige fokus at kommercielle klubber har opfundet nye markedsføringsmetoder, som har gjort kropsvægttræning ekstra populær.

Typisk kropsvægttræning bruger et minimum af udstyr, hvilket gør det til en billig metode til at opnå effektiv træning. Træningen er langt fra begrænset til push-ups og pull-ups, så ACSM mener, at kropsvægttræning er en trend, som holder.

Ja, mon ikke … det er vist givet. Træning med kroppens egen vægt går nok aldrig af mode og især ikke, da der udvikles flere og flere spændende øvelser med tung kropsvægttræning. Læs mere om kropsvægttræning.

Skaters_lunge_hop

2. Høj-intensiv interval træning, HIIT (1.)

HIIT træning er faldet en plads fra sidste års førsteplads. HIIT, high-intensity interval training, omfatter typisk korte perioder med høj-intensiv træning efterfulgt af korte pauser eller restitutionsperioder. Træningen varer typisk mindre end 30 minutter totalt, selvom der også findes længere programmer.

HIIT, høj-intensiv intervaltræning, der er en klassiker i idrætstræning, er blevet populær også i fitnessregi, trods det at mange af deltagerne i ACSM’s undersøgelse (og andre fagfolk) advarer mod den potentielle fare ved særligt hård træning. En del svarere hævder, at flere kunder foretrak den form for træning, men kun i kort tid, før de skiftede til anden træning. Andre er bekymrede over en høj skadesrisiko. Behandlere er positive overfor intervaltræning, men vil erstatte høj intensitet med moderat intensitet.

Trods advarsler fra nogle fagfolk er HIIT træning blevet populær over hele verden. Også herhjemme, hvor træningen ses i mange mere eller mindre intensive versioner.

Tuck_jump

3. Uddannede, certificerede og erfarne fitness professionelle (3.)

I flere år var uddannede, certificerede og erfarne fitness professionelle nummer 1 på listen og er nu for andet år på tredjepladsen, altså stabilt i toppen.
Et tegn på at kunderne vil have kvalitet i træningen og at lederne er bevidste om at et veluddannet personale er fundamentet for god træningskvalitet.

Der er et stadigt stigende fokus på, at motion og træning er væsentligt for at forebygge sygdom og fremme sundhed. Det vil sige at der er stort behov for uddannede fagfolk; instruktører og trænere med viden og erfaring.

I USA, The U.S. Department of Labor Bureau of Labor Statistics, forudsiger man ??at ansættelsen af fitness trænere og instruktører forventes at stige med 24 % fra 2010 til 2020? (www.bls.gov/oco/ocos296.htm, cited on July 20, 2014).
Om stigningen bliver lige så stor i Danmark er svært at vurdere, men helt sikkert er det, at der er et voksende behov for uddannede trænere til fitnesscentre og særlige sundhedsprojekter.

4. Styrketræning (4.)

Styrketræning forbliver populært i alle dele af fitness-sektoren og for mange forskellige typer klienter, kunder og patienter.

Styrketræning har bevæget sig lidt op og ned på listen, men har ifølge ACSM været en stærk trend lige siden den første undersøgelse i 2006.

Mange unge i både kommercielle og foreningsbaserede (i USA ‘community-based programs’) centre træner udelukkende med vægte.
Der er dog flere og flere, ikke bare mænd, men også kvinder, i alle aldre, raske såvel som syge, som nu også i særlig grad dyrker styrketræning.
Mange fitness professionelle medtager en eller anden form for styrketræning i træningsprogrammerne.

deadlift_styrke

5. Personlig træning (6.)

Efterhånden som der uddannes flere personlige trænere (jf. trend nr. 3), bliver personlig træning tiltagende tilgængeligt i alle dele af sundheds- og helseindustrien.

Personal træning har været på ACSM’s Top 10 de seneste ni år. Også i Danmark er personlig træning blevet stadigt mere udbredt i både store og små byer rundt om i landet. Kvaliteten er både internationalt og nationalt svingende: Fra topprofessionel træning ved uddannede og kompetente trænere til jævn fitness træning ved mere eller mindre uddannede instruktører. Personlig træner er ikke en beskyttet titel.

Personlig træning er især en-til-en træning (1-O-1), men der findes også variationer, hvor trænere træner enten par eller små grupper 3-5 (jf. 10. pladsen).
I ACSM’s undersøgelse mener svarerne, at personlige trænere fortsat vil være en vigtig del af staben i sundhedscentre og fitnesscentre.

6. Træning og vægttab (5.)

Kombinationen af træning og vægttab er en – efterhånden ældre – trend, som handler om at forene vægttabsprogrammer baseret på kaloriebegrænsning med et fornuftigt træningsprogram.

Træning i forbindelse med vægttabsprogrammer har været på listen lige siden starten og har bevæget sig lidt op og ned (højeste placering nr. 4 i 2012).

Kombinationen af træning og kost er essentiel for vedligehold af vægten – også efter et vægttab – og kan forbedre compliance, efterlevelsen, ved diæter med et begrænset kalorieindtag især i forbindelse med vægttabsforløb.

Mange kendte diæter og kostplaner har også træning på planen ud over planlagte (eventuelt forberedte) daglige måltider.

7. Yoga (10.)

Yoga har bevæget sig op og ned af listen i mange år, men uanset placeringen på denne og andre lister, så har yoga været dyrket af millioner i årtusinder, så det burde være uden for diskussion at det er en stabil ‘trend’. Det er dog rigtigt at yoga i de sidste 10 år er blevet mere og mere populært, ikke bare i yogacentre og personlig praksis, men som et fast islæt på holdplanen i fitnesscentre verden over.

Yoga findes i mange stilarter inklusive Iyengar Yoga, Ashtanga, Vinyasa Yoga, Kripalu Yoga, Anuara Yoga, Kundalini Yoga, og Sivananda Yoga og de afledte former Power Yoga, Yogalates og Bikram Yoga, yoga i særligt varme rum.

Der findes et utal af instruktionsvideoer og bøger såvel som et stigende antal yoga uddannelser og certificeringer. Ifølge ACSM “genopfinder og opfrisker yoga sig selv hvert år, hvilket gør det til en mere attraktiv form for træning”.

Det en rimelig poppet udtalelse fra en organisation af træningsfysiologer og læger. Man kan vel ikke tale om at yoga har behov for at genopfinde sig selv; de fleste, der praktiserer yoga, har mere end nok i elementerne i traditionel yoga praksis.
Til gengæld har mange fitnesscentre indset, at der er behov for mere bodymind træning i disse tider, hvor stress er blevet en folkesygdom, og i den forbindelse kan nye typer yoga programmer være med til at tiltrække andre og nye kunder.

yoga_downward_dog

8. Fitness programmer for ældre (7.)

Ifølge ACSM kan fitnessbranchen drage fordel af det voksende marked (for ældretræning) ved at levere aldersrelaterede og sikre træningsprogrammer til den ældre del af befolkningen.

De meget aktive ældre kan nås via kommercielle såvel som lokale kommunale tilbud med mere intensive programmer inklusive styrketræning og holdsport.
Og selv svagere ældre kan forbedre deres balance og funktionsevne via passende funktionelle fitness aktiviteter.

ACSM antager, at seniorer ikke alene har flere midler til rådighed, men også har en tendens til at bruge dem mere fornuftigt og har mere tid til at deltage i træning.

Professionelle inden for sundhed og træning bør overveje at udvikle fitness programmer for personer i pensionsalderen og udnytte tidspunktet på dagen, hvor de fleste træningscentre bruges for lidt; typisk mellem 9:00-11:00 og 14:00-15:00.

Interessen for ældres sundhed har konstant været i toppen af ACSM’s undersøgelser og de konkluderer, at baby boom generationen (født efter WWII i årene 1946-1964) har nået pensionsalderen (og har midler til at betale for træning) og at fitnesscentre bør udnytte dette eksponentielt voksende marked.

Fitnessprogrammer for ældre forbliver en stærk trend i 2015.

9. Funktionel fitness (8.)

Ifølge ACSM er funktionel fitness: “Ved at replikere – producere en nøjagtig kopi af – faktiske fysiske aktiviteter, som man kunne tænkes at udføre som del af ens daglige rutiner, defineres funktionel fitness som brug af styrketræning til at forbedre balance, koordination, kraft, power, og udholdenhed for at forbedre ens evne til at udføre dagligdagens aktiviteter (ADL, activities of daily living)”.

Det kan tilføjes at i mange sammenhænge anses funktionel fitness som at være træning – inklusive træning af styrke, kondition, motorik og mobilitet – som forbedrer præstationsevnen i hverdagsaktiviteter og i diverse idrætter.
Ikke nødvendigvis ved at producere en nøjagtig kopi, simulere, men ved at lave en progression af øvelser, som hjælper, stimulerer, til forbedret funktion.

Funktionel fitness dukkede først op i undersøgelsen på en 4. plads i 2007 og har siden da bevæget sig lidt op og ned på listen.

Nogle af svarerne udtaler at de typisk kobler funktionel fitness med fitness programmer for ældre (trend nr. 8) afhængigt af kundens behov og træningen anvendes også i behandlinger for at kopiere aktiviteter i hjemmet.

I Danmark, i blandt andre kæden fitnessdk, er ‘funktionel’ træning alsidig og intensiv træning for såvel unge som ældre.

functional_fitness_medicine_ball_toss

10. Hold personlig træning (9.)

Personlig træning for små hold kom på listen i 2007 som nr. 19 og fortsætter med at være en populær trend i 2015. Personlige trænere fortsætter med at levere en-til-en tilbud, men nu også for små grupper på 2-4 personer.
Der er typisk store rabatter til hver deltager og det skaber et incitament til at kunder selv sætter små grupper sammen.

ACSM bemærker, at i tider med økonomiske udfordringer, hvor ens løn måske falder [bort] og især ens rådighedsbeløb, skal personlige trænere være kreative i den måde de sammensætter og markedsfører deres træningstilbud.
Personlig træning af to eller tre personer på samme tid er økonomisk fornuftigt for både træneren og kunderne.

11. Arbejdsplads sundhedspromovering (12.)

Både i udlandet og i Danmark er der øget fokus på sundhed på arbejdspladsen. Programmerne har vidt forskellig karakter fra motion på jobbet til omfattende sundhedsprogrammer og sundhedsforsikringer.

Ifølge ACSM handler denne trend om at forbedre sundhed og velvære for de ansatte og omfatter et bredt udsnit af programmer som evaluerer sundhed, sundhedsomkostninger og produktivitet. Så snart et behov er fastslået, udformer sundhedsprofessionelle et program baseret på det mest udtalte behov.

Mange af den type programmer foregår fysisk i firmaet eller organisationen, mens andre virksomheder hyrer uafhængige firmaer til at varetage programmerne.

Med de stigende udgifter til sundhed(svæsenet) vil sundhedspromovering på arbejdspladser sandsynligvis blive af tiltagende betydning i fremtiden.

12. Udendørs aktiviteter (14.)

Udendørs aktiviteter inkluderer ofte vandreture (gang og vandring er nr. 3 på danskernes Top 10 over motionsformer), kanosejlads, kajakroning,  og spil og idræt.

Udensdørs aktiviteter kan også omfatte adventure programmer såsom camping ture. Denne nylige trend – i fitness regi – med at tilbyde udendørs aktiviteter til kunderne begyndte omkring år 2010, da udendørs aktiviteter var nr. 25 i ACSM undersøgelsen.

Udendørs aktiviteter kan foregå med familie og venner, med et hold eller på egen hånd. En del personlige trænere – både i udlandet og herhjemme – bruger udendørs aktiviteter i forbindelse med personlig træning for både individuelle og hold.

13. Wellness coaching (17.)

Wellness coaching har været på Top 20 siden 2010. En wellness coach bruger viden om adfærdsændring i forbindelse med sygdomsforebyggelse og sundhedsfremme. Wellness coaching foregår ofte som en en-til-en kontakt som personlig træning, hvor coachen yder støtte, vejledning og opmuntring.

En wellness coach fokuserer på kundens værdier, behov, visioner og mål. Ifølge denne 2015 trend undersøgelse ser det ud til at også personlige trænere og andre sundhedsansvarlige i tiltagende grad anvender wellness coaching.

14. Circuit training (15.)

Circuit training, også kaldet cirkeltræning, har været en populær træningsmetode siden 60’erne, men dukkede først op på ACSM’s Top 20 liste i 2013 (nr. 18) og har bevæget sig opad til årets 14. plads.

ACSM skriver, at nogle svarere pointerer, at circuit training svarer til high-intensity interval training, HIIT, men ved en meget lavere intensitet.
ACSM kommenterer ikke dette, men det er til dels en misforståelse.
Der er klare forskelle på cirkeltræning og intervaltræning.

Ifølge ACSM er circuit training en serie på 6-10 øvelser, som udføres en efter en i en forudbestemt rækkefølge. Hver øvelse udføres et antal gange eller i en vis tidsperiode før man holder en kort pause og går videre til næste øvelse.

Det kan tilføjes at den oprindelige circuit trænings model består af 9-12 øvelser og i øvrigt kan circuit træning bestå af både færre og flere øvelser end det.
Desuden er det ikke altid at man holder pause mellem øvelserne. Det afhænger af intensiteten i træningen.

15. Core training (13.)

Core træning handler især om styrke og opstramning af de stabiliserende muskler omkring mave, brystregion og ryg. Det omfatter typisk øvelser for hofter, lænd og mave, som giver støtte til rygsøjlen og brystryggen.

Træning af core musklerne forbedrer generel stabilitet i torso overfører denne til arme og ben, hvilket gør en bedre rustet til at klare kravene i hverdag og idræt, især sportsgrene som kræver styrke, hastighed og agility.

Core træning bruger ofte udstyr såsom store træningsbolde, BOSU’er, vippebrædder og skumruller.

Core training lå i top 5 fra 2007 til 2010, hvorefter træningsformen siden er faldet til den nuværende 15. plads. Dette kommenteres ikke af ACSM, men det er nok ikke et udtryk for at core træning er på vej væk. Snarere er det nu oftere en del af megen anden træning, fx funktionel fitness på 9. pladsen, circuit træning på 14. pladsen og sports-specifik træning på 16. pladsen.

back_extension_standing

16. Sport-specifik træning (18.)

Denne trend omfatter sports specifik træning for sportsgrene såsom tennis og er ifølge ACSM i USA især for unge atleter, fx high school atleter som træner i et fitnesscenter for at udvikle færdigheder udenfor sæsonen og øge specifik styrke og udholdenhed til sporten, en form for funktionel fitness med henblik på sports præstationer.

Det kan tilføjes at sports specifik træning også findes i fitnesscentre i Danmark, både som 1) lukkede specialdesignede hold for fx badminton-, håndbold-, fodbold- og ishockeyspillere og 2) åbne funktionel træning hold, hvor idrætsudøvere deltager på eget initiativ eller 3) skræddersyet træning i forbindelse med personlig træning.

Fra en plads som nr. 11 i 2007 har denne aktivitet bevæget sig op og ned og ind og ud af Top 20. Nok ikke et udtryk for at sports specifik træning har bevæget sig ret meget som ‘trend’, snarere at andre aktiviteter er dukket op eller forsvundet undervejs.

Ifølge ACSM – og undertegnede – er det en interessant trend for fitness-sektoren at holde øje med [engagere sig i] i løbet af de kommende år, fordi sports specifik træning er på vej opad som trend og potentielt kan tiltrække et nyt eller underserviceret marked i fitness-sektoren og dermed være et ekstra tilbud, der kan føre til øgede indtægter.

Sports_specific_agility

17. Børn og træning til forebyggelse/behandling af overvægt (11.)

Træningsprogrammer rettet specifikt mod børn og overvægt står for det største fald i årets undersøgelse, hvor det falder fra Top 5 (i hver eneste undersøgelse mellem 2007 og 2013 og nr. 11. i 2014). Sandsynligvis ikke fordi det er mindre aktuelt, men på grund af andre bevægelser på listen.

Overvægt blandt børn og unge fortsætter med at være et væsentligt sundhedsproblem i de fleste I-lande og lande under udvikling især på grund af sammenhængen med andre helbredsproblemer som diabetes og forhøjet blodtryk.

Skolevæsenet i både Danmark og udlandet slås med nedskæringer som beklageligvis også (især?) går ud over idrætsfag, hvilket betyder at programmer med træning for juniorer er et potentielt marked for fitness-sektoren.

18. Resultatmåling (16.)

Resultatmåling er en trend, som handler om ansvarlighed; tiltag til at definere og følge ‘outcome’, resultater, for at dokumentere at et givent program faktisk virker.

Målinger, testning, er nødvendig for at fastslå fordelene ved sundheds- og træningsprogrammer, måske især i forbindelse med sygdomsforebyggelse og sundhedsfremme, og for at dokumentere succeser i forbindelse med vaneændring.

Udbredelsen af ny teknologi har hjulpet til at forbedre dataindsamling i den forbindelse. Ansvaret overfor ejere og ledere af sundheds- og træningscentre er med til at skaffe vigtige målinger, testresultater, som kan vise om nye programmer er rentable og om gamle programmer rent faktisk virker.

På privat basis og fitnesscenter niveau er fitness testning på samme måde et vigtigt middel til at fastslå om træningen, og andre livsstilsændringer, virker og testning er i stigende grad blevet en del af danske træneres tilbud.

19. Arbejder incitamentsprogrammer (19.)

Denne trend som dukkede op på Top 20 i 2011, og har været der lige siden, drejer sig om at motivere til nye sundere vaner ved at skabe såkaldte ‘incentive programs’, der kan stimulere til sundere adfærd, som del af arbejdsgiver baserede sundhedsprogrammer og sundhedsydelser.

Den type programmer oprettes blandt andet for at mindske omkostningerne ved sundhedspleje [sygefravær] o.l. og trenden viser en potentiel opblomstring af virksomhedsprogrammer med sundhedspromovering; et resultat af stigende omkostninger i forbindelse med sygefravær i både små og store virksomheder.

20. Boot camp (20.)

Boot camp foregår typisk som en høj-intensiv struktureret aktivitet i samme stil som militærets fysiske træning. Den type træning omtales i udlandet også af og til som ECP, Extreme Conditioning Programs.

Boot camp omfatter træning af kondition, styrke, udholdenhed og smidighed og involverer ofte både indendørs og udendørs øvelser anført af en entusiastisk instruktør.

Boot camp træning kombinerer også sportslignende øvelser og kropsvægttræning. Boot camp træning har bevæget sig både op og ned af listen, så det bliver interessant at se om tendensen holder.

Udtrykket boot camp anvendes i øvrigt også om intensive træningsforløb på eksempelvis 8 og 10 uger. Disse forløb er af svingendende kvalitet, hvilket har medført kritik af konceptet fra visse træningsspecialister.

Referencer bl.a.

ACSM Worldwide Survey of Fitness Trends for 2015

Følg min Blog HER og Instagram HER

Ingen kommentarer endnu

Hej. Fandt du indlægget brugbart? Like og del gerne. Input/spørgsmål? Giv din kommentar kort eller lang.

Skriv din kommentar her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

24. December Fitness Julekalender: Verdens mest julede julemotion