Plankeudfordring: Planke program udformet til National Plankedag

Holdtræning bog: Motivation, metodik og målrettet træning

Af Marina Aagaard, MFT

Holdtræning – motivation, metodik og målrettet træning
Alt om holdtræning, der holder. Fås som bog og E-bog.

Holdtræning bog

Ny fagbog og inspirationsbog til alle, der underviser i diverse former for holdtræning – fra core træning over stram op og funktionel træning til puls, zumba og combat – for forskellige målgrupper, unge såvel som ældre.
Bogen er især tiltænkt holdinstruktører, gymnastikinstruktører, personlige trænere
med små hold (small group personal training), fysioterapeuter, idrætslærere og idrætsstuderende.

Holdtraening_Marina_Aagaard

Bogen har tre hovedafsnit om henholdsvis Træningsteori og holdtræningslære, Træningselementer i holdtræning og Holdtræning træningsaktiviteter.

20 kapitler

De er inddelt i 20 kapitler, der bl.a. omhandler sundhed og træning, motivation og adfærdsændring, metodik og cueing samt vigtig viden om praksis inden for alle områder af holdtræning:

Musik og lyd. Specifik træningslære og basisbevægelser. Planlægning, timestruktur og indhold; opvarmning, kredsløbs-, koordinations-, styrke- og bevægeligheds-træning samt afspænding. Også afsnit om bodymind træning, bl.a. yoga og mindfulness.

Desuden alle væsentlige metoder til styring af træningseffekt; intensitet, impact og koordination, samt oplæg til varierede formater, opstillinger og positioner.

Bogen beskriver variationsmetoder til alle former for programmer og øvelser. Desuden afsnit om opbygning af serier til brug i opvarmning eller kredsløbstræning.

Fordele:

Bogen er gennemillustreret og indeholder væsentlig viden om sund holdtræning og fitness træning, internationale træningsanbefalinger, over 20 programforslag, fx outdoor fitness og cirkeltræning, og unikke figurer og tabeller:

  • Rammeplan(er) for træningsstruktur, varighed, indhold, musik.
  • Internationale træningsanbefalinger (på dansk).
  • BPM anbefalinger for flere træningsformer og aktiviteter.
  • Agonist-antagonist (afbalanceret) styrketræning.
  • Undervisningstegn oversigt over (internationale) cueing tegn.
  • Basis styrkeøvelser, strækøvelser og overkropsbevægelser.
  • Omfattende oversigt med gymnastik, dans (zumba) og puls trin.

Begrænsninger:

Anatomi, fysiologi, almen træningsteori og historie er udeladt af pladshensyn.

Sammenligning: Der findes en anden bog om Holdtræning (Didaktiske perspektiver på grundtræning, 244 s.) af fysioterapeut D.V.Poulsen (2009); især til fysioterapeuter mph. grundtræning og rehabilitering.

Holdtræning rummer al væsentlig holdteori og erstatter til dels bestselleren Aerobic, om puls holdtræning; den er udsolgt og genoptrykkes ikke, men findes som e-bog med bl.a. historie, stor muskeloversigt, og 10 aerobic serier.

Lektørudtalelse (14/47) 5 131 635 5 (V)

Aagaard, Marina: Holdtræning : motivation, metodik og målrettet træning / forfatter: Marina Aagaard ; illustrator: Marina Aagaard. – Aagaard. – 358 sider. – DK 79.59 (nej, det er ikke prisen, men et boghyldenummer …).

Kort om bogen
Meget omfattende bog til alle, der underviser hold og grupper – især i træningscentre – i forskellige former for fitness, hvor der fokuseres på kondition, kooridnation og balance, styrke og udholdenhed.

Beskrivelse
Marina Aagaard har mange års erfaring med at undervise i fitness og holdtræning, og hun har udgivet mange bøger om træning. Bogen indeholder både teori og praksis. Første del omhandler træningsteori og holdtræningslære, 2. del træningens indhold fra opvarmning til nedvarmning og afspænding og i 3. del beskrives de typiske former for holdtræning i træningscentre med mange eksempler på praktiske øvelser. Her er øvelser til fx bodytoning, pump, cirkeltræning og intervaltræning. Bogen er illustreret med sort-hvide fotos.

Vurdering
For målgruppen – holdinstruktører – er det en bog fyldt med inspiration til at forbedre holdundervisningen, få nye ideer til at motivere nybegyndere såvel som mere erfarne deltagere, og få dem til at blive ved med at træne.

Andre bøger om samme emne/genre
Marina Aagaard har berørt emnet holdtræning inden for forskellige grene af fitness i flere af sine bøger, bl.a. i Aerobic og Workout. Her er der tale om en mere all-round indføring i træningslære – og -metodik med praktiske eksempler.

Til bibliotekaren
For målgruppen er det en god indføring i træning for hold. Anskaffes på større biblioteker, som har god erfaring med brugen af Marina Aagaards øvrige bøger
Anne Grete Jacobsen

Fakta om bogen

Titel: Holdtræning – motivation, metodik og målrettet træning
Forfatter: Marina Aagaard
Sideantal: 358. Gennemillustreret, S/H (E-bog, farve).
Udgave: 1. udgave, 1. oplag.
Trykt i Danmark: Scandinavian Book A/S.
ISBN: 978-87-993695-8-4 | E-bog: 978-87-92693-80-8
Udgivet: 2014.
Vejledende udsalgspris: Bog: DKK 298.  E-bog DKK 150.
Fås hos aagaard, udvalgte boghandlere og netboghandlere bl.a. Saxo.

Følg min Blog HER og Instagram HER

Ingen kommentarer endnu

Hej. Fandt du indlægget brugbart? Like og del gerne. Input/spørgsmål? Giv din kommentar kort eller lang.

Skriv din kommentar her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Plankeudfordring: Planke program udformet til National Plankedag