Stena Saga wellness tur: I vandet på vandet

Vinter fitness med inspiration fra OL vintersport

Af Marina Aagaard, MFT

Hvert fjerde år er det OL-tid, Olympiske Lege, forskudt med to års mellemrum henholdsvis sommer- og vinter-OL. I vinter-OL cirka to uger med konkurrencer i næsten 100 discipliner inden for 15 vintersports idrætsgrene. Og det er også for dig: I Socchi, Rusland (2014) var OL slogan: HOT. COOL. YOURS.

Inspiration fra OL vintersport

Det er spændende og inspirerende at se topatleter præstere det yderste i deres sport … brug vinter-OL som inspiration til at bruge din egen krop i vinteridræt – inde såvel som ude. Læs: Tag pauser fra OL-tv og lav din egen vintersport!

Den danske vinter (som ikke byder på mange pister eller løjper) inviterer mest til indendørs aktivitet som fx fitness. Men har du mulighed for det, så prøv nu:

  • Skøjteløb i skøjtehal – eller på de efterhånden mange baner der bliver anlagt i større byer om vinteren ? eller en sø, hvor isen er sikker. Se Skøjt dig sund
    og Skøjteløb giver ben og baller af stål.
  • Skiløb på endeløse bakker (der er desværre kun få). Alpint skiløb er der ikke mange muligheder for desværre … (Søhøjlandet, Gjern, har en ‘helårsbakke’).
  • Langrend på langrendsløjper (lej støvler og ski), de findes flere steder rundt om i Danmark efterhånden. Alternativt; prøv rulleski på asfalt.
  • Kælk, hvis du har en bakke og sne i nærheden (der var gode chancer for nylig, måske kommer der flere chancer snart).

natur_vintermotion_RexGlipper det med vinteridrætten, så gå en tur ud i vinteren. Frisk luft giver energi. Foto: Lokal slædehund, (T-)Rex Aagaard, dyrker vinterløb i Mols Bjerge.

Det Olympiske Motto er “Citius, Altius, Fortius”, “Hurtigere, højere, stærkere”, selvom den olympiske bevægelse fra starten er baseret på, at:
Det vigtigste er ikke at vinde, men at deltage.

Typisk for fitness, hvor processen er i højsædet, specifikke resultatmål og konkurrence er relativt sjældent. Alligevel kan OL budskabet “hurtigere, højere, stærkere” anspore én til at presse sig selv lidt mere under vinterfitness og vinteridræt, vinter HIIT, for en bedre træningseffekt, her og nu og på sigt.

Mangler du motivation, så tag en pause og se lidt vinter-OL på tv …

God træningslyst.

Mere om OL:

DIF: OL historien

IOC: Olympic

DR: OL-flammens rejse

DR Nyheder: Google åbner OL med homostatement

Følg min Blog HER og Instagram HER

Ingen kommentarer endnu

Hej. Fandt du indlægget brugbart? Like og del gerne. Input/spørgsmål? Giv din kommentar kort eller lang.

Skriv din kommentar her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Stena Saga wellness tur: I vandet på vandet