Top 10 Motion og Sport i Danmark - og Top 30 for børn og Top 40 for voksne 2011-2015

Stena Saga wellness tur: I vandet på vandet

Af Marina Aagaard, MFT. Fotos: Lars Horn, Baghuset.

Denne fitness blog handler om alt, der kan forbedre sundhed og præstation. Ikke kun målrettet træning, men også andre mere eller mindre specielle tiltag, der gør en forskel; giver øget energi og udholdenhed og forbedrer fysisk og mental restitution, så man blandt andet holder sygdom væk og undgår fravær fra job, studier eller træning. 

To tiltag der virker er SPA bade (helbredende bade har været populære siden oldtiden), der fremmer restitution, og ferie, hvor man er væk fra dagligdagen og kobler mentalt af (mini-ferier tæller også). Og de to kan kombineres …

Stena_Line_Spa_foto_Lars_Horn

Stena Saga wellness

I forbindelse med job og ferie sejler jeg af og til fra Frederikshavn og nordpå i forskellige retninger. På denne uges tur opdager jeg, at på skibet, Stena Saga, der fragter mig til en lille weekend-skiferie, er der spa afdeling.

Endda en 750 kvm. stor rigtig spa, Pure Nordic Spa. Ikke lige det jeg havde forventet på en færge: En ret stor spa og ikke bare stor; også med både varme (sauna og dampbad) og tempererede bade og et iskoldt bad. Det sidste er et must – selvom ikke alle spa’er har det – til varme-kulde bade, der booster immunforsvar, hud og humør.

Varme-kulde bad fx: 10-15 min. sauna, efterfulgt af 1-2 min. koldt bad. Gentag 2-4 gange. Det sætter gang i blodcirkulationen til huden. Læs mere om saunabrug og sikkerhed her Sundhed Skønhed Sauna.

Stena_Line_outdoor_boblebad_foto_Lars_Horn

En anden af mine favoritter er også med ombord: Et udendørs (boble)bad. I sig selv er det dejligt at få musklerne varmet og masseret. En ekstra dimension er at ligge i det varme vand udendørs i frisk luft, som giver mere ilt og energi til hjerne og muskler … og en helt særlig velvære oplevelse i disse måneder med minusgrader … selvom turen hen til badet på bare tæer i sneen var ret kold!

Stena_Line_pool_foto_Lars_Horn

Jeg fik også en anderledes sjov spa oplevelse: I det tempererede bad, hvor man i øvrigt kan ligge længe, kunne man tydeligt mærke skibet bevæge sig, så der blev bølger i vandet. En helt unik følelse, som jeg kun kan anbefale at prøve (de store smil er fremme her i kæmpebadet).

Som finale anbefales endnu mere afslapning. Efter spabade og spabehandlinger ligger man normalt og hviler cirka ½ time, gerne længere, i et middelvarmt rum.
Det sikrer blandt andet en gradvis tilbagevenden til normal temperatur og er meget afslappende. Og en udsigt ud over himmel og hav virker ekstra beroligende.

Stena Line Pure Nordic Spa hvilestole og wellness foto Lars Horn Baghuset

Jeg kan varmt anbefale at ‘gå i vandet på vandet’ som en anderledes mini-ferie. Færgeture er som ‘flydende hotelophold’, eller mini-cruises, endda til meget rimelig pris (tjek tilbud). Spaophold kan tilkøbes til cirka halv pris af spaophold på land.

Det var første gang jeg gik i vandet på en færge, men ikke sidste …

Følg min Blog HER og Instagram HER

Ingen kommentarer endnu

Hej. Fandt du indlægget brugbart? Like og del gerne. Input/spørgsmål? Giv din kommentar kort eller lang.

Skriv din kommentar her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Top 10 Motion og Sport i Danmark - og Top 30 for børn og Top 40 for voksne 2011-2015