Kend din træningsform: Stavgang - Nordic Walking

Stavgang scene: Den, der ler sidst, ler bedst!

Af Marina Aagaard, MFT

Stavgang. Nogen elsker det.
Andre hader (synet af) det.

Stavgang scene

Et syn, som har brændt sig fast i min hukommelse for evigt: Resten af fitnesstræner-holdet stod klar med stave. Først da og med en helt atypisk træghed dukkede sidste mand (nu diplomtræner, dygtig idrætstræner og underviser i idræt på AAU) op iført lang frakke, hat og solbriller … og gennemførte turen i fuld forklædning, så renomméet ikke blev skadet!

På Trænerakademiets Fitness Personlig Træner diplomuddannelse har det altid været en del af pensum, at man stifter bekendtskab med relevante motionsdiscipliner.
Også stavgang, der desværre hos mange fremmaner billeder af en ældre træt stavgænger med stavene hængende slapt bag sig.

Udsigten til stavgang bliver af fitness studerende da også jævnligt modtaget ikke udelukkende med nysgerrighed, men med høj latter eller tavs foragt!

 stavgang Nordic Walking gang Outdoor fitnessNordic Walking Zaragosa.

Tag en tur

Mere viden, og en intens stavgangstur, plejer normalt at give et mere nuanceret syn på denne populære motionsform, der er en overraskende intensiv og samtidig sund og overkommelig form for outdoor fitness.

Både som træner og motionist er det værd at huske på, at selvom tung hård og høj-intensiv træning giver hurtige og markante resultater, så falder alt for mange fra, når det bliver rigtig hårdt.

Det er derfor en fordel at være bekendt med forskellige, også mindre intensive træningsformer, der giver resultater omend knapt så hurtigt, men sikrer vedholdenhed, hvilket i sidste ende måske giver bedre resultater, fx stabilt vægttab og bedre almen sundhed, end høj-intensiv træning?

Læs mere om stavgang her:

Kend din træningsform: Stavgang – Nordic Walking

Hvad pokker gør de stave egentlig godt for? (stave og vandring)

Foto: nordicwalkingzaragoza via photopin cc

Følg min Blog HER og Instagram HER

Ingen kommentarer endnu

Hej. Fandt du indlægget brugbart? Like og del gerne. Input/spørgsmål? Giv din kommentar kort eller lang.

Skriv din kommentar her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kend din træningsform: Stavgang - Nordic Walking