Funktionel Træning: Hvad er det? 10 fokuspunkter

7-9-13: Din trylleformel til nye vaner i dag

Af Marina Aagaard, MFT

En unik dato 7-9-13, som ikke bare blev udnyttet af brudepar, som ville have let ved at huske datoen for den store dag, men også af alle andre, der ville have en undskyldning for at iværksætte en eller anden vaneændring: Fra den dag af … (indsæt selv og følg op).

Der var kun den ene chance for en 7-9-13 dato.

Som afsæt for vaneændring kan man heldigvis også bruge andre dage og bare sige “7-9-13”.

7-9-13 held og lykke motivation Marina Aagaard blogA year from now you may wish you had started today.
[t
he time is now]
Karen Lamb, forfatter

7-9-13

Talrækken 7-9-13 siges egentlig for at undgå uheld, i min fortolkning; blive ved med at sidde i held! 7-9-13 er ifølge ‘Spørg videnskaben’, antropolog Anders Christensen, en nyere form for trylleformel, der først ses i optegnelser fra 1913.

Tallene er alle særlige:

7-tallet har altid været et lykketal og et ‘heldigt tal’.
(i bodybuilding bruges fx metoden 21, der er 3 x 7 gentagelser af hhv. 1. halvdel af løftet, 2. halvdel af løftet og hele bevægelsen, 7 er et godt antal øvelser i grundprogrammet).

9-tallet er et ‘heldigt tal’, et specielt og symbolsk ladet tal, som går igen i eventyr, i kristendommen og i matematik: Produktet af de første 9 fibonacci-tal 1*1*2*3*5*8*13*21*34 = 2227680, har tværsum 27, reduceret tværsum 9.
(i bodybuilding trænes fx i tri-set, grupper a tre øvelser i programmer for tre muskelgrupper, fx bryst, skulder, triceps, 3 x 3).

13-tallet har både været anset for et uheldigt tal, der dog bruges til at skræmme uheld væk, og et ‘heldigt’ tal, jf. talrækken ‘heldige tal’ af Stanislaw Ulam.
(i grundprogrammer har der ofte været omkring 13 øvelser med, selvom 7 eller 9 er mere overskueligt og bedre for motivation og vedholdenhed).

Held og lykke i dag og fremover.

Følg min Blog HER og Instagram HER

Ingen kommentarer endnu

Hej. Fandt du indlægget brugbart? Like og del gerne. Input/spørgsmål? Giv din kommentar kort eller lang.

Skriv din kommentar her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Funktionel Træning: Hvad er det? 10 fokuspunkter