Kend din træningsform: Aerobic og puls holdtræning

Aerobic bog: Funktionel holdtræning i teori og praksis

Af Marina Aagaard, MFT

Aerobic – funktionel holdtræning i teori og praksis (E-bog) er en skandinavisk bestseller om holdtræning. En fagbog til holdinstruktører med fokus på alle områder af holdtræning og aerobic (puls) koreografi og programmer.

Aerobic bog

Bogen var pensum på Trænerakademiets 1-årige diplomtræneruddannelse i fitness i samarbejde med Danmarks Idræts-Forbund og en række kommercielle uddannelser inden for holdtræning. Den er nu blevet efterfulgt af bogen Holdtræning.

Aerobic bogen indeholder dog ordlister og aerobicprogrammer som ikke findes i holdtræning. Den kan købes som ebog eller lånes på eBiblioteket.

Aerobic bog Funktionel holdtræning i teori og praksis Marina Aagaard

Indhold

Bogen har 26 kapitler. De første to kapitler omhandler basisviden og historie og udvikling. De følgende fem kapitler drejer sig om træningslære og programdesign (intensitet, impact og koreografi). Så følger to kapitler om musik og lyd.
Dernæst er der seks kapitler med alt om træningens indhold og tilrettelæggelse. Det efterfølges af fem kapitler om træningsteknik, metodik, rammer og redskaber. Der er et stort kapitel om 14 forskellige holdtræningsformer, fra latin til circuit.
Bogen rundes af med et kapitel om træning for særlige målgrupper, et kapitel om skader og forebyggelse og et kapitel med informative ordlister. Desuden er der fire appendikser med grundtrin, programmer, stemmebrugsøvelser og en muskeloversigt.

Bogen blev skrevet med henblik på undervisning og træning med ønsket om at have en dansk fagbog med specifik viden og praksisorienteret tekst inden for holdtræning med hensyntagen til en række praktiske problematikker og med større fokus på målrettet holdtræning end tilfældet er i de relativt få udenlandske lærebøger.

Bogen er skrevet på baggrund af universitetsstudier i fitness og træning, kursusdeltagelse på Interkontinentale (gymnastik) trænerkongresser og de største internationale aerobic- og fitnesskongresser og mere end 25 års kontinuerlig træning og kursusvirksomhed inden for alle former for holdtræning. Bogen inddrager inspiration fra de førende internationale kursusinstruktører og kreative aerobictrænerstuderende.

Fordele:

Bogen giver et detaljeret overblik over aerobic (puls) holdtræning og indeholder
(bogen indeholder ift. Holdtræning bogen bl.a. Historie, Ordlister, Koreografier):

  • Afsnit om træningslære, impact, intensitet mhp. styring af træningseffekt.
  • Afsnit med musik, lyd, stemmebrug og mikrofonbrug mhp. på lydoptimering.
  • Omfattende afsnit om undervisningsteknik og holdtræningsformer.
  • Stort afsnit med programideer til aerobic, styrke og smidighed.
  • Stor tabel over basistrin inden for gymnastik, dans og aerobic.

Begrænsninger:

Basisafsnittet kunne være mere uddybende; det er bevidst begrænset, da der findes anden dybdegående anatomi- og fysiologilitteratur. 

Bibliotekernes anmeldelse

Lektøranmeldelse; Anne Grete Jacobsen, DBC:

Aagaard, Marina : Aerobic : motion, sport & fitness / tekst og illustration: Marina Aagaard – Aagaard ? 258 [nu 344] sider ? DK 79.5

Aerobic er også i dag en af de populæreste motionsformer i Danmark, og mange idrætsgrene bruger også aerobic [pulstræning] som en del af grundtræningen. Bortset fra nogle mindre hæfter udgivet af DGI fra 1998 og 1996 er der faktisk ikke kommet nogle rigtig gode bøger på dansk om aerobic siden Jane Fonda startede interessen for sporten. Derfor er det glædeligt, at der nu udkommer en stor, omfattende og instruktiv bog, skrevet af en dansk aerobic-instruktør.
Formålet med bogen er bl.a. at give en større viden om kroppen og om hvordan man sammensætter et sikkert og effektivt træningsprogram, og derfor startes med en gennemgang af basisviden indenfor anatomi, fysiologi, ernæring og træningslære. Der er afsnit om koreografien, hvordan man opbygger en lektion, noget om undervisningsteknik og meget mere.
At aerobic har gennemgået en stor udvikling fra den oprindelige high impct aerobic kan ses i afsnittet om aerobicformer: step aerobic, vandaerobic, funk aerobic osv. Jeg tror bogen må blive et must og være uundværlig for de mange instruktører, trænere, ledere, idrætslærere

Fakta om bogen

Titel: Aerobic – funktionel holdtræning i teori og praksis, 6. udgave
Forfatter: Marina Aagaard
Sideantal: 344. Gennemillustreret, S/H.
Udgave: 6. udgave, 1. oplag.
Trykt i Danmark: Scandinavian Book A/S.
ISBN: 978-87-993695-1-5 | E-bog: 
978-87-92693-72-3
Udgivet: 2010. (6. udgave 1. oplag, tidligere udgaver udsolgt) | 2013.
Vejledende udsalgspris: Bog: DKK 298 (UDSOLGT).  E-bog DKK 100.
Fås hos udvalgte netboghandlere bl.a. Saxo.

Følg min Blog HER og Instagram HER

Ingen kommentarer endnu

Hej. Fandt du indlægget brugbart? Like og del gerne. Input/spørgsmål? Giv din kommentar kort eller lang.

Skriv din kommentar her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kend din træningsform: Aerobic og puls holdtræning