Kend din træningsform: Step, Step Up, Steptræning

Step træning bog: Fire trin til optimal steptræning

Af Marina Aagaard, MFT

Step træning (fysisk bog Step aerobic) med undertitlen
‘fire trin til optimal steptræning’ omfatter (næsten) alt om step.
Bogen er i dag en skandinavisk bestseller om steptræning. 

Step træning bog

En fagbog til holdinstruktører om træning med step bænk; konditionstræning, koordinationstræning, muskeltræning og smidighedstræning samt step træning programdesign og øvelsesvalg. Bogen anvendes på uddannelser inden for holdtræning og steptræning.

Step træning bog Marina Aagaard

Indhold

Bogen har 24 kapitler. De første to kapitler er indledningen og step historie. De følgende seks kapitler drejer sig om træningslære, programdesign (intensitet, impact, koreografi og bænkopstillinger) og notation. Så følger et kapitel om musik. Dernæst er der seks kapitler med alt om træningens indhold og tilrettelæggelse. Det efterfølges af fem kapitler om forskellige step træningsformer. Der er et stort kapitel om undervisningsteknik samt to kapitler om udstyr og redskaber. Bogen afrundes med et kapitel om skader og forebyggelse.

Bogen indeholder desuden: 1) 15 forskellige komplette stepprogrammer, 2) en step test til brug for testning og særlige stepevents og 3) en omfattede trin-for-trin guide til alle de populæreste steptrin og specielle variationer.

Bogen blev skrevet med henblik på undervisning og træning med ønsket om at have en dansk fagbog med specifik viden og praksisorienteret tekst inden for steptræning med større fokus på målrettet og varieret steptræning end tilfældet er i de meget få og små udenlandske steptræningbøger.

Bogen er skrevet på baggrund af viden fra tiden som Step Reebok Master Trainer, hvor jeg havde fornøjelsen af at deltage i Gin Millers (opfinderen af steptræning) landstrænerkurser og netværk under optagelserne til Eurosport Step Reebok serierne med Gin Miller og de andre seks europæiske steptrænere.
Desuden tager bogen afsæt i studier inden for fitness og træning, kursusdeltagelse på internationale aerobic- og fitnesskongresser og mere end 25 års kontinuerlig træning og kursusvirksomhed inden for steptræning.

Fordele: 

Bogen giver et detaljeret og samtidig bredt overblik over steptræning, step aerobic, puls holdtræning og indeholder unikt materiale:

  • Afsnit med træningslære, impact, intensitet; styring af træningseffekt.
  • Afsnit om musik mhp. på lydoptimering.
  • Oversigter over basistrin, Step Reebok trin og alle typer variationer.
  • Store afsnit om speciel steptræning, bl.a. power, og undervisningsteknik.
  • Stort afsnit med hele 15 step programmer.

Begrænsninger:

Selvom de er nævnt, kunne der være mere om andre typer stepbænke. Reebok bænken (og den originale the Step) dominerer i billeder og tekst, da den er mest udbredt og principper kan overføres til andre bænke.

Bibliotekernes anmeldelse

Lektøranmeldelse; Anne Grete Jacobsen, DBC:

Aagaard, Marina: Step aerobic : motion, sport & fitness / tekst og illustration: Marina Aagaard – Aagaard – 240 [nu 264] sider – DK 79.52

Endelig har vi en bog på dansk til dem, der kommer og spørger om noget med step eller step aerobic. Tidligere har vi kun kunnet finde lidt i enkelte tidsskrifter og på internettet, men her er så bogen. Forfatteren er blandt meget andet aerobic instruktør og tilknyttet Danmarks Trænerskole, og af hende har vi i forvejen den glimrende grundbog i aerobic, som udkom i 2001. Bogen om step aerobic er en instruktiv grundbog for alle der dyrker step. Steptræning er en form for aerobic, som er blevet meget populær i de senere år, man kan dyrke det på mange niveauer og der er mange sværhedsgrader med mere eller mindre intensitet og træningen er formidabel til at få pulsen i vejret og gang i fedtforbrændingen. Jeg tror bogen medtager alt det, der er værd at vide om steptræning. Der er noget om de forskellige trin, træningsintensiteten, opvarmning og nedkøling, musikken, udstrækning, konkurrencer, undervisningsteknik, redskaber og skader. Den sidste del af bogen består af en lang række stepprogrammer til inspiration for instruktører og undervisere. Bogen er i samme udstyr og layout som forfatterens tidligere bog med små fotografier og tegninger til supplering af teksten.

Fakta om bogen

Titel: Step aerobic – fire trin til optimal steptræning (bog) | Step Træning (e-bog)
Forfatter: Marina Aagaard
Sideantal: 264. Gennemillustreret, S/H.
Udgave: 3. udgave, 1. oplag.
Trykt i Danmark: Scandinavian Book A/S.
ISBN: 978-87-993695-5-3 | ISBN: E-bog: 978-87-92693-71-6
Udgivet: 2010. (3. udgave 1. oplag, tidligere udgaver udsolgt).
Vejledende udsalgspris: Bog DKK 298 | E-bog DKK 100
Fås hos udvalgte netforhandlere og Saxo.

Følg min Blog HER og Instagram HER

Ingen kommentarer endnu

Hej. Fandt du indlægget brugbart? Like og del gerne. Input/spørgsmål? Giv din kommentar kort eller lang.

Skriv din kommentar her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kend din træningsform: Step, Step Up, Steptræning