Farlig (eller Favorit) Fitness III: 5 Kabeltræksøvelser. Træk Rigtigt!

Fitnessbog: Fitness Til Topform

Af Marina Aagaard, MFT

Fitness til topform – konkurrencefitness og avanceret allround fitness
er en bog til personlige trænere, fitnessatleter og elitemotionister, der træner intensivt og alsidigt og måske konkurrerer i fitnesskonkurrencer som Mr. og Miss Fitness (nu kun internationalt), Bodyfitness og Athletic fitness.

Bogen har fået ny aktualitet eftersom hårdere, mere intensiv træning har vundet indpas igennem de senere år. Det kræver mere og bedre viden om testning, træningsplanlægning, specialtræning og skadesforebyggelse, hvilket gennemgås i detaljer. Udsolgt som bog. Fås som ebog.

Fitness_Til_Topform_Marina_Aagaard

Bogen har 15 kapitler, hvoraf fem kapitler drejer sig specifikt om konkurrenceregler, -planlægning og -deltagelse.
De øvrige 10 kapitler omhandler især træningsplanlægning, målsætning og testning, træning af kondition, styrke ? statisk såvel som dynamisk ? samt stabilitet, koordination og bevægelighed, skadesforebyggelse og livsstilstiltag.

Bogen blev skrevet på baggrund af ønsket om at fremme målrettet træning med viden fra Interkontinentale trænerkongresser og Team Danmark samlinger samt træner- og dommervirksomhed inden for FIG Verdensmesterskaber i AER GYM og dommergerning i de første Miss Fitnesskonkurrencer i Danmark.
Flere af Danmarks bedste fitnessatleter gennem tiderne har bidraget med tips og billeder, blandt andre danmarksmestrene Peter Larsen og Anja Nielsen samt Henning Kristensen, verdensmester i fitness.

Fordele:

Bogen indeholder materiale der ikke findes tilsvarende i anden fitnesslitteratur:

  • Oversigt over gymnastiske elementer og progressioner.
  • Progressioner for dynamisk, statisk og eksplosiv styrke (spring) og bevægelighed.
  • Oversigt over profylaktisk træning med eksempel på plyometri cirkeltræning.
  • Tabel over træningsniveauer; intensitet, tid til opbygning, varighed og restitution.
  • Træningsdagbog med forslag og vejledning.

Begrænsninger:

Bogens oplæg er tænkt til Fitnesskonkurrencer, men kan bruges af andre, der vil træne hårdt og alsidigt. En del af bogens tegninger kunne, selvom de opfylder formålet, være bedre. Vægtløftning og specielernæring til fitness er udeladt, fordi det dækkes i speciallitteratur og fitness fora på internettet (bog omhandler almen fitness ernæring og kostplan).

Bibliotekernes anmeldelse (lektøranmeldelse; Conni Boll Christensen, DBC):

Aagaard, Marina: Fitness til topform : konkurrencefitness og avanceret allround fitness – Aagaard Fitness Wellness – 192 sider – DK 79.601

Anvendelse/målgruppe/niveau
Håndbog for fitnesstrænere og fitnessentusiaster, der har lyst til at konkurrere i deres sport. Bogen kan bruges af både mænd og kvinder, for træningsprincipperne overordnet er de samme.
Beskrivelse
Forfatteren har over 25 års erfaring indenfor fitness, wellness og sundhed og har bl.a. været dommer i flere fitness- og aerobickonkurrencer. Med udgangspunkt i konkurrencesportens krav og regler gennemgår hun planlægningen af træning, når det handler om kondition, koordination, styrke og smidighed. Desuden er der afsnit om forebyggelse af skader, kost og livsstil samt appendix med gymnastiske elementer, træningsdagbog, årets gang op til en konkurrence, forslag til fitness pgrommer og kostplan. Afsluttes med stikordsregister, ordliste og henvisning til hjemmesider og nyttig litteratur. Bogen indeholder enkle sort/hvide fotos, mange skemaer og bittesmå skiter af personer, der antyder øvelserne, som dog må forudsættes at være velkendte for bogens brugere.
Sammenligning
Bogen kan læses alene eller som en fortsættelse af forfatterens bog Fitness og styrketræning – øvelser, programmer og metoder, 2009, som gennemgår basisviden om kroppen og planlægning af fitnesstræning. Sidstnævnte er blot én af Marina Aagaards mange bøger om forskellige former for fitness.
Samlet konklusion
En nyttig håndbog om konkurrencefitness for både mænd og kvinder.

Fakta om bogen

Titel: Fitness til topform – konkurrencefitness og allround fitness
Forfatter: Marina Aagaard
Sideantal: 192. Gennemillustreret, S/H.
Udgave: E-bog, 1. udgave.
ISBN: 978-87-926936-4-8
Udgivet: 2012. (1. udgave 1. oplag, 2009, bog, udsolgt).
Vejledende udsalgspris E-bog: DKK 50.

Fås hos udvalgte netboghandlere bl.a. Saxo.

Følg min Blog HER og Instagram HER

Ingen kommentarer endnu

Hej. Fandt du indlægget brugbart? Like og del gerne. Input/spørgsmål? Giv din kommentar kort eller lang.

Skriv din kommentar her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Farlig (eller Favorit) Fitness III: 5 Kabeltræksøvelser. Træk Rigtigt!