Med prisen i bund, er det nemt at være sund

Alt du altid ønskede at vide om motion (men var bange for at spørge om)

Af Marina Aagaard, MFT

Everything You Always Wanted to Know About Sex* (*But Were Afraid to Ask) er en kultfilm af Woody Allen, der besvarer en del omend ikke alle spørgsmål om sex …

Alt hvad du altid ønske at vide om motion

… men var bange for at spørge om.

Her får du ikke en film, men frit lejde til at stille spørgsmål. Ikke om sex, for dem besvarer sexolog Jesper Bay-Hansen (han kan også fortælle om, hvordan du træner dig til lyst!), men om motion og træning.

Sex som tema er n o g e t mere populært  (læs: internettets topscorer) end motion på internettet, alligevel er der mindst lige så mange spørgsmål om motion og træning, der kan tåle et brugbart svar (så du kan træne dig til mere …).

Så kom nu bare. Vær ikke bange: Stil dit lille eller store motionsspørgsmål lige her på bloggen.

Tidligere kunne du gøre det på DR Lev Nu hjemmesiden, men den er blevet til DR Mit liv med masser om liv og livsstil, men uden brevkasse.

Spørg bare.

Følg min Blog HER og Instagram HER

5 kommentarer

 • Anne Mette

  Hej Marina,
  Her får du et spørgsmål, som har plaget mig i det sidste lange stykke tid! 😉
  Jeg er (snart) 21 år, 173 cm høj og vejer ca. 56,5 kg – mit mål er at få en slank(ere), tonet krop, hvor mine problem områder er mine “håndtag” samt lænd. Jeg har trænet fast 2-3 gange om ugen siden marts 2012, og er i det seneste halve år blevet glad for et hårdt styrketrænings hold i fitness. Jeg har selvfølgelig kunne se forandringer med min krop, men mine lår er desværre blevet større end udgangspunktet af al den styrketræning. Da jeg spurgte hold træneren ind til mine lår, sagde hun, at jeg skulle have flere kilo på mine ben øvelser, idet jeg stadig havde fedt på mine lår som kunne forbrændes. Mit spørgsmål er: Bør jeg øge konditionstræningen for at få slankere lår eller øge kilovægt på mine ben og derigennem få mine slanke ben tilbage Jeg tager intet kosttilskud.

  Mvh Anne Mette

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Anne Mette,
   Mange tak for dit spørgsmål. Det er et godt træningsskema, du holder dig, 2-3 gange om ugen er fint.
   Hård styrketræning er effektiv træning, der giver både opstramning, flottere former og effektiv fedtforbrænding.
   Konditionstræning kan også give meget effektiv fedtforbrænding og medvirke til at musklerne ikke vokser synderligt, hvis man vil undgå det.
   At lægge mere vægt på kan give forskellige resultater afhængigt af, hvem man er og hvordan man træner totalt set. Tung vægt løftet få gange gør ikke nødvendigvis lårene større, så rådet er godt nok, men undgå at løfte for tungt, øge vægten i for stort et spring – undgå skader.
   Hvis det er for nylig at ben er blevet større, kan det være fordi kroppen kan binder væske, når der ændres i aktivitetsniveauet. Så skal kroppen blot have tid til at stabilisere sig.
   Er det kommet over tid, kan det være at dine muskler reagerer særligt godt på træning og faktisk er vokset lidt – det er ellers ret vanskeligt for piger at få den effekt. I det tilfælde kan styrketræning efterfulgt af konditionstræning hjælpe. Eller mere konditionstræning.
   Jeg vil dog altid anbefale, at der er styrketræning i programmet, gerne to gange per uge, fordi det gør kroppen stærkere, fastere og bedre til at forbrænde fedt.
   Til gengæld kan det være, at du skal prøve forskellige former for styrketræning for at se, hvad der giver den bedste opstramning sammen med fedttab.
   Prøv fx ét program i 4-6 uger ad gangen og se, hvad der sker, før du skifter.
   Rigtig god træningslyst,
   Mange hilsner
   Marina

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Hej Marina.
  Nu vil jeg springe ud i det og stille et spørgsmål, som jeg ikke rigtigt har kunne få et svar på.
  Jeg er gået i gang med at styrketræning og er jo drøn spændt på at se effekten heraf. Hvor lang tid skal jeg forvente, at der går, før jeg kan se nogen udvikling på kroppen? Jeg er utrænet og overvægtig, hvorfor jeg har fået taget billeder af min krop for at kunne sammenligne. Har dog valgt at holde fokus på træningen, så det bliver en vane. Men når jeg træner, så tager jeg mellem 10 og 20 repetitioner alt afhængig af øvelsen også tager jeg to sæt. Ud over styrketræning så går jeg 1 time uden for hverdag. Det sker i rask tempo.
  MVH Mette

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette

   Måske jeg skulle skrive, at jeg træner 4 gange om ugen.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Mette,
   Mange tak for dit gode spørgsmål. Gode spørgsmål er tit spørgsmål der er lidt svære at svare på 🙂 … Først og fremmest: Du får en træningseffekt, som din krop nyder godt af lige fra allerførste træning, så der sker noget allerede NU:
   Du gør kroppen sundere og bedre til at forbrænde fedt uanset om du kan se det endnu. Normalt vil de fleste se resultater – især med en stor indsats på 4 gange om ugen – i løbet af 2-3 måneder; bedre holdning, mere form på kroppen (også selvom der er fedt uden på), bedre humør og mere energi.
   Det er en supergod ide at tage fotos til at sammenligne med, for ofte kommer den gode form snigende, så man ikke bemærker den så tydeligt. Det gør du med fotos og taljemåling.
   Sagen er, at nogen mennesker reagerer hurtigt på træning (high-responders) og andre reagerer langsommere (non-responders), så derfor er det svært at give nøjagtigt svar. Uanset kategori, så er træning en god ting.
   2 x 10-20 gentagelser er et fint startantal. Når du er godt igang, gå ned til 2-3 x 8-12 med lidt mere belastning, så kommer du i bedre form på kortere tid.
   Powerwalking er godt. Varier det gerne med gang i hurtigst mulige tempo (i kort tid) efterfulgt af normal rask gang, fx 1 minut ‘spurt’, 1 minut gang. Gentag 10 x.
   Rigtig god træningslyst!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv din kommentar her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Med prisen i bund, er det nemt at være sund