Motion og Sundhed: Virkelig Enkelt!

Ski fit i tide: Glid side til side

Af Marina Aagaard, MFT

Skiløbet og skituren bliver meget sjovere, når man har overskud, kan mere i længere tid og ikke syrer til eller bliver øm. Det overskud kan man opnå med grundtræning, fortræning til ski.

Glid side til side Fitter Marina Aagaard blog Ski FitnessTraditionel grundtræning og fitness, fx løb, cykling og benpres, foregår primært med en fremad-bagud bevægelse, i sagittalplan, mens mange sportsbevægelser, bl.a. slalom skiløb sving, foregår i det sideværts plan, i frontalplan.

Medtag lateral bevægelsestræning, frontal plan træning, i dit træningsprogram, så får du en mere alsidig træning og er bedre rustet til fx skiløb. Samtidig træner du kropsstammen og bliver mere stabil, så risikoen for træthed i ryggen og overlastning af knæene mindskes.

Glid side til side

Her er et videoklip, 1:01 minut, med eksempler på lateral bevægelsestræning med tre forskellige redskaber: Fitter, slidebræt (glidebræt) og Flowin. Det ser let ud, men der trænes med modstand, så det er effektivt for både kredsløb og muskler.
Man får sved på panden! Prøv et eller flere af disse redskaber i din (ski) træning.

Spænd benmusklerne godt, så der er kontrol over bevægelsen: Fødder og knæ skal have samme retning, for at undgå uhensigtsmæssige vrid i knæet.
Start gradvist op med kun 5-10 minutter, så du optræner styrke-udholdenheden og teknikken uden at overbelaste knæene i den sidelæns bevægelse.
Øg til 20-30 minutter over tid (uger/måneder afhængigt af udgangsform).

God fornøjelse!

Følg min Blog HER og Instagram HER

Skriv din kommentar her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Motion og Sundhed: Virkelig Enkelt!