løbetræning fordi løb er sundt

Af Marina Aagaard, MFT

Løb? Hvorfor? Ja, hvorfor ikke? Savner du én god grund til at løbe, så er her hele 11 at vælge imellem. Vælg en og løb. Med lyst og glæde.
Motivation til måske-løbere med den indre dialog ‘at løbe eller ikke at løbe’.

# 1 Det er lige uden for døren, det kræver ikke transport, og du kan løbe næsten hvor som helst, rundt om huset eller bygningen, i byen, på landet, ved vandet og i skoven.

# 2 Der er altid ’åbent’, du kan løbe når som helst, morgen, middag eller aften, hverdag eller weekend, hele året rundt. 

# 3 Løb er simpelt og alle kan gå i gang med at løbe stort set uden forudsætninger.
På den måde er det en af de mest lettilgængelige former for idræt.

# 4 Løb kræver ingen udstyr og et minimum af beklædning. Du kan løbe i lige præcis det tøj, du har lyst til. Til gengæld bør du have et par gode løbesko, der passer til din fod og din løbestil. Obs.: Du kan også barfodsløbe. Læs om det på http://www.barefootrunning.com.

# 5 Løb i det fri giver frisk luft og varierede naturoplevelser. Samtidig kan (roligt) løb i grønne omgivelser mindske stress.
http://www.loeberute.dk kan du opmåle og gemme dine løberuter.

# 6 Du får en stund for dig selv, i ro og fred, med mindfulness, eller tid til at lytte til fx din yndlingmusik (obs.: musikken bør have et vist tempo, ikke for langsomt, for at understøtte rytmen i dit løb), dit favorit radioprogram eller en lydbog.

# 7 Løb styrker knoglerne, så du kan forhindre knogleskørhed. Hvert lille hop du tager, giver et stød, som får knoglerne til at blive stærkere. Løb er ekstra effektiv knoglemotion.

# 8 Løb forbedrer din stofskiftekondition, energiomsætningen i muskel-cellerne. Selv ved løb med moderat tempo, 20-30 min., 3 gange om ugen, forbedrer du din sundhed og mindsker risikoen for hjerte-karsygdomme og sukkersyge.

# 9 Løb forbedrer din kredsløbskondition, gør dit hjerte og dine åndedrætsmuskler stærkere, så du bliver mere udholdende i både hverdag, fritid og idræt. Vil du forbedre din kondition anbefales det, at du konditionstræner (løber o.l.) 20-40 min., 4-5 gange om ugen, ved moderat til højt tempo.

# 10 Løb er en enkel, effektiv metode til at fedtforbrænding! Før evt. dagbog over hvor langt du har løbet (eller antal forbrændte kalorier). Det kan motivere.

# 11 Løb, især udendørs, giver mental klarhed og energi, så er du træt og hænger med hovedet, er en løbetur i tilpas tempo – og med mindfulness – fin ‘medicin’.

P.s.: Løbeglæde kræver, at programmet passer til dig. Find det rigtige eller skift program. Læs fx 10 Gode Grunde til at Løbe og 10 Top Tip til Løb …
Har du skiftet program og udebliver glæden? Så skift aktivitet; svøm, cykl, gå, dans, sjip o.l. Læs Ti gode grunde til at lade være med at løbe

God fornøjelse med dit motionsvalg!

1 kommentar »

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s