Fitness i sundhedsfremme og forebyggelse: Bog, masterprojekt

Fitness Excellence: Bedre kvalitet og flere kunder

Af Marina Aagaard, MFT

Excellence. Det bedste og bedste præstation. Men hvordan? Det handler først og fremmest om at højne kvalitet, så succesrate øges.

Fitness Excellence

Målet med kvalitetssikring efter Fitness Excellence modellen er:

Flere kunder 
Flere tilfredse kunder (ansatte)
Mere vedholdende kunder (ansatte)

Wellnesscentre og fitnesscentre, kommercielle såvel som foreningsbaserede, drives i udstrakt grad af ildsjæle, der brænder for arbejdet med mennesker, en drivkraft der er medvirkende til at fitness og wellness til stadighed tiltrækker nye kunder.

En udfordring relateret organisation og drift i fitness og wellness sektoren er imidlertid, at selv samme ledere af og til er uden formel uddannelse inden for ledelse eller service.

Andre udfordringer er, at en stor del af staben udgøres af timelønnede ligesom der ofte er en relativt stor løbende udskiftning af personalet. Og branchen selv ? såvel som eksterne observatører ? mener, at der er mangel på veluddannet personale.

Fitness Excellence

Fitness Excellence® modellen til fitness og wellness sektoren er baseret på organisations-, kommunikations- og motivationsteori samt forskning (bl.a. Fitness i Sundhedsfremme og forebyggelse – Kvalitetsstandarder og kvalitetssikring) og mere end 25 års praksis i branchen. Modellen integrerer elementer fra oplevelsesøkonomi, spiludvikling og neurofysiologi.

Fitness Excellence® er inspireret af Business Excellence-modellen, da den models hovedtema, gennemslagskraften af medarbejdernes adfærd og (oplevelsen af) sammenhæng, er af afgørende betydning i fitness- og wellnessindustrien: Et stabilt og dygtigt personale er centralt, når det gælder om at opbygge og servicere en tilfreds, vedholdende kundekreds.

Fitness Excellence® Modellen er en koncentreret model med tre overordnede hovedpunkter, organisation, kommunikation og motion (bevægelse) og tilpasset rammer og behov i fitness og wellness industrien. I modellens centrum ligger motivation; vedholdenhed.

Fitness Excellence kvalitet og kvalitetssikring i fitness og wellness Aagaard Aagaard

Formålet med Fitness Excellence® konceptet og -kurserne er at booste fitness og wellness industrien til version 2.0 og videre med et holistisk koncept til forbedring af de primære ydelser, kundeservice, wellness og træning, og sikre øget kundetilgang og -vedholdenhed.

Kvaliteten af aktivitetstilbud såsom motion kan være svær at vurdere, derfor giver Fitness Excellence® konceptet konkrete målområder og beskrivelser til evaluering og udvikling af holdtræning, holdcykling, styrketræning og personlig træning, indoor og outdoor.

Kvalitet og kvalitetssikring

Fitness- og wellnesscentre, store som små, har stor fordel af kvalitetssikring, da der er:

1) en generel personalemangel, 2) mangel på tilstrækkeligt uddannet personale og 3) et relativt stort kundefrafald (medlemsfrafald) – ca. 50 % i løbet af de første måneder.

Selv i fitness- og wellnessfaciliteter, der allerede har fokus på kvalitet, ses små eller store mangler inden for områderne træningsaktiviteter og service; mangler, der forringer totaloplevelsen: Selv virksomheder og centre med god kvalitet kan med fordel fortsat udvikle og kvalitetssikre.

Kvalitetssikring i større virksomheder foregår ofte efter Business Excellence modellen, der er udformet ud fra europæiske erfaringer med kvalitetssikring. Modellen er baseret på, at virksomhedens resultater afhænger af medarbejdernes adfærd og at der er sammenhæng mellem virksomhedens handlingsforløb, ellers bliver resultaterne tilfældige.

Business Excellence modellen består af ni områder, kriterier, fx lederskab og strategi, der hver er opdelt i en række underområder. Meningen er, at virksomheden skal vurdere sig selv, selvevaluere, på disse områder, som grundlag for kvalitetsarbejde.

I Fitness Excellence modellen, der er en teoretisk funderet, men praktisk model, er det koncentreret i tre overordnede indsatsområder, der har indflydelse på mange underområder, elementer, i daglig drift og kundekontakt.

Vejen til mere kvalitet i små og store fitness og wellness virksomheder:

For ledere:

Fitness Excellence® (Patent VR 2011 01527):

Deltage i næste power-kursus om Fitness Excellence©; kontakt mail@marinaaagaard.dk.

Book interne ½-, 1- og 2-dages kurser, der opdaterer og opgraderer personale og produkter – med viden og inspiration inden for kvalitet, aktivitet og service.

For instruktører og personlige trænere (og holdinstruktører):

Fitness Coaching

Bedre kommunikation og træning via evidensbaserede metoder.

Læs mere om Fitness Coaching.

Følg min Blog HER og Instagram HER

2 kommentarer

Skriv din kommentar her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fitness i sundhedsfremme og forebyggelse: Bog, masterprojekt