Hvor hurtigt mister man formen? Hurtigt!

Restaurant Unico Brunch: Overdådig breakfast lunch

Af Marina Aagaard, MFT

I forbindelse med min fortsatte forskning i præstationsfremmende midler – midler der forbedrer livsglæde, livskvalitet, og præstationevne på job, studie, fitness, motion og sport – afprøver jeg utrætteligt og umætteligt kost i alle afskygninger. Selv søndagsbrunch.

Fakta: Det er ikke sundt at spise for meget; det slider på celler, modvirker well-aging samt form og figur; ideen med to måltider i ét er ikke sund fornuft eller sund ernæring. På sanse- og oplevelseskontoen er der derimod fuld valuta.

Eksempel: Brunch en søndag i maj på Restaurant Unico, med deres slogan ‘enkelt og enestående’, ved Aarhus Golf Club. Her er ord og optagelser om oplevelsen til kost-inspiration.

Restaurant Unico brunch

1. servering

Laks en Bellevue; saltet laks, trøffel og urter med florlet skum på toppen på smørstegt rugbrød flankeret med et blødkogt æg. En ‘læggerbidsken’ …

Desuden spanske, franske og italienske pølser og paté, hvis man er til det.
Samt fede fæller: Brie de Meux, Samsø Ost, Blå Kornblomst …
og æblemarmelade; gør slikmunde glade.

Som tilbehør, ud over smør; syltet figen, soltørret tomat og oliven tapenade.

Som underlag: Lækkert groft mørkt og lyst brød … hvis nogen stadig spiser det?
Dertil vand plus blodappelsen juice, en ud af flere slags, og kaffe (og aperitif … populært mange steder … selvom vand og juice faktisk er fuldt ud festligt nok).

Restaurant Unico brunch Marina Aagaard blog

2. servering

French toast. Brioche (fed i sig selv) stegt i mælk og æg med krydret skinke og Abondance råmælks-ost garneret med lun sennepsmayonnaise.

Alt appetitvækkende anrettet i en lille støbejernspande. Fedtligt … (nej, det er ikke en slåfejl).

Unico_Brunch_23. servering

Brunsviger (heldigvis i en delikat ny fortolkning); ristet sødt brød med lun karamelsauce med et scoop vaniljeis, der smelter på tungen.

Dernæst en mini-mazarin, petit four, med hvid chokolade og rabarberskive på toppen … samt en brunch-klassiker: Yoghurt. Her yoghurt i gourmet-glas (småt, men godt) med hasselnødkrokant og passionsfrugt kompot på toppen.

Selvom dessert (til brunch) er en ualmindeligt usund uskik,
var serveringen for gourmeter og gourmander ren logik.

Unico_Brunch_3

Tak for mad!

Følg min Blog HER og Instagram HER

1 kommentar

  • Ahh. Brunsviger. Det er næsten lige så godt som kanelsnegle. 🙂 Jeg har bemærket, at på hoteller på Fyn, der er brunsviger et fast element på morgenmads-buffeten. En interessant fynsk tradition.

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv din kommentar her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvor hurtigt mister man formen? Hurtigt!