Ugen der gik 14 2022: Krig i Europa, IDA og FDC

Ugen der gik 14 2022 fra d. 4.4. til d. 10.4.2022. Krig og atter krig, den fortsætter og nu involverer andre lande sig mere og mere. I Danmark diskuterer man det og hvad der efterhånden synes som småting. Små gasregninger, der er blevet astronomisk store, så der nu skal gives tilskud. Men til hvem?

Ugen der gik 14 2022

Tv og radio har fortsat krigsnyt hele døgnet. Billeder af krigsforbrydelser, der ikke er til at ryste af sig. Ugen byder igen på blandet vejr: Blæsevejr, frostvejr, snevejr, hagl og solskin og varme på skift. Og en ridderfest sidst på ugen.

Mandag

Op 5:00. 7:00 Aarhus: Personlig træning. Det regner, så det foregår indendørs. Hjem. Jeg finpudser forklaringer til stort interval gå-program til I form. Henrik er væk det meste af dagen. Selvtræning i kælder: 8 TGU, 3 x 16 back lunge, 3 x 16 1-arm swing alt., 3 x 10 goblet squat. Jeg går tur med Rex på golfbanen. En kølig, men flot aften. Åndedrætstræning kort program 3 + 4, to gange. Plus et ekstra, Circle, 4 minutter (selvvalgt). I seng ved 21-tiden.

Tirsdag

Op ved 6-tiden. Gåtur med Rex i høj sol. Online firmatræning om formiddagen. Foredragsforberedelse med mere. Kører til færgen: 13:45 med Molslinjen til Odden. Ankomst 15:00. 16:30 går jeg ind i IDA-huset. Et eksklusivt konferencecenter. Der mangler ikke noget og alt kører. 17-19:15 foredrag for knivskarp tilhører-gruppe med gode spørgsmål. Så af sted; retur til Odden. Jeg når det lige - og Henrik har bestilt billet til mig online. Jeg spiser buffet på båden og drikker vand til. I mørket hjem gennem Aarhus Havn, forbi DOKK1 (bibliotek) og hjemme og i seng ved 22:30-tiden.

Onsdag

Op 06:00. Snevejr? Frost? Morgenmad og så til Aarhus: 09:00 Dance. 10:00 Funktionel træning til rock. Igen. Nu i 'funktionel træning' afdelingen, fordi der er byttet rundt på salene (og solgt plads fra). Suboptimalt, men jeg har min Megaboom højtaler med, så vi har musik til træningen, der igen er kropsvægt træning. Gode anmeldelser trods forhindringer og forstyrrende omgivelser. 11:00 selvtræning, det vante: 3 x 10 hængende benløft. 3 x 10 box jump, 3 x 10 box hink, 3 x 10 step-up. 3 x 10 benpres. 4 x 12 + 3 x 4 push-ups. 4 x 8 pull-ups, maskine. Forbi Dao Cafe efter 'et sæt'; en grøn smoothie, en rød juice og en bolle med ost. Ikke til forældre, de er til læge. Ruller hjem. Forbereder mig. Golfbane-gåtur med Rex. 18:00 En ven kommer forbi til spisning. Vi får svinemørbrad med ovnbagte kartofler og asparges til. De får rødvin. Jeg får vand. 19:30 Video og lyd test. 20:00-21:00 Online masterclass omkring motivation og strategier i en krisetid.

Masterclass

Benedikte fra Female Drivers Club interviewer mig. Spændende spørgsmål, hvortil jeg på forhånd har forberedt en del af svaret. Masterclassen er del af en serie til medlemmerne i en helt ny klub, hvor jeg også selv er blevet medlem. Jeg glæder mig meget til at deltage i deres arrangementer. Lungetest. So-so. Nyt åndedrætsprogram. Igen tre dele: 3+4+4 minutter. I seng ved 22-tiden.

Torsdag

05:00 op. Regnvejr. 07:00 Personlig træning, Aarhus. Klamt, men i ly under halvtag. Telefoninterview med I form om intervaltræning programmer. Ser et online foredrag om sukker, Sandheden om sukker. Interessant. Golfbane-gåtur med Rex. Jeg laver laks med pasta og spinat. Et af mine yndlings-hverdagsmåltider. Åndedrætstræning 3+4+4 minutter. I seng ved 22-tiden.

Fredag

06:00 op. Henrik tager sydpå til byggeprojekt. Jeg skriver og rydder op. Over middag træning i foreningsfitnesscenteret: Tabata protokol: 10 min. opvarmning 8 x 20:10 (15,5 km/t, 2 km/t) 4 x 6 bænkpres, 3 x 12 unilateral brystpres i kabel. Hjem. Arbejde. Gåtur i Ringelmose Skov bag Bregnet Kirke. Der er en oldtidssti og flere fortidsminder. Vi spiser rester: Svinemørbrad med kartofler og asparges. Åndedrætstræning 3+4+4 minutter. 23:00 er der lukket og slukket.

Lørdag

07:00 op. Skrivning, diverse. Åndedrætstræning 3+4+4 minutter. Gåtur med Rex. Træning i foreningsfitnesscenteret: 10 min. Concept 2 roning. 4 x 6 bænkpres, 3 x 12 unilateral brystpres i kabel. 1 x 16 renegade row, 3 x 10 pull-up (i ringe maskine), 3 x 10 horizontal row, maskine. Til Ørnereden, løber 8 km med søster. En snakketur. Jeg slutter med tre trappeture, under en tiendedel af tidligere normalt program. Til mor og far. Vi spiller Trivial Pursuit i ca. 3 timer. Hjem. I bad. Omklædning. Henrik og jeg er i købte (low budget) kostumer:

Ridderfest

18:00 Til ridderfest i sommerhus på Mols. En glædelig overraskelse. Alle er klædt ud, endda ret flot. Men for første gang nogensinde: Kort efter at jeg er ankommet, kommer en anden - i nøjagtigt samme dress. Det måtte jo ske, når man søger bredt på Ridder kostumer til ham og hende. Vi valgte begge den nemme, hurtigste løsning. Jeg synes bare at 'venindetøj' er fint! Men mon super online coachen synes det samme? Tøjet er af billigt kunststof, der klister ind til kroppen. Det sidder langt fra perfekt, men i starten kan jeg dække synet med en pelsfrakke, der er i samme farve, petroleumsgrøn; en favoritfarve. Stort anlagt fest med telt i haven og eventfirma med øksekast, kastestjerne og bueskydning. Inde: Flot dækket bord med specialglas. Masser af god rødvin, hvidvin, champagne, portvin og hvad man ellers ville have. Vi har Paustian blomster/planter med til værtinden og en specialproptrækker til værten, der har fødselsdag.   Spændende mennesker og fantastisk mad. Vi startede med at spise fine rejer med godt brød til. Dernæst gik jeg videre til en hel del Waldorf-salat og grillstegt gris (som jeg ellers ikke spiser så meget af), veganske pandekager - og masser af salater med forskelligt indhold. Guf. Der kom også lam (ikke lige mig), og kylling (der smagte godt). Derefter kom der masser af frugt, blåbær, brombær, hindbær, jordbærd, cantaloupe melon, vandmelon og nødder. Derefter kom der specialoste med rugbrødskiks og brød. Virkelig specielle oste kunne jeg se og dufte ... men for en gangs skyld kunne jeg ikke klemme en bid mere ned. En skandale. Overraskende underholdning over midnat ... det skulle have været mavedans, men blev stripperpiger ... Ikke min kop te, og første gang, men jeg blev som en god gæst. Desværre - men heldigvis første gang, jeg nogensinde har oplevet det: En gæst havde fået mere end for meget og han faldt pladask ... over stuebord, glas og flasker midt i showet, så det blev forkortet noget ... Kort efter, ved 1-tiden, kørte Henrik og jeg hjem. I seng 02:00.

Søndag - 10. april - økokøerne på græs

07:30. Alt for sent op. Gåtur med Rex. Desværre når vi ikke hen og ser de lokale økokøer komme på græs: Ellers et feel-good show, hvor køerne hopper og danser. Omkring marken på den lokale farm er der normalt tusindvis af tilskuere i alle aldersgrupper. Vi arbejder lidt og sidst på eftermiddagen træning i foreningsfitnesscenteret: 46 min. trappetræning, 10 min. opvarmning, 26 min. 1:1 (23:17), 10 min. dobb. trin. (16). 3 x 12 rygstrækning i rygbænk, første gang længe (variation til strakt-bens dødløft). Gåtur med Rex på golfbanen. Åndedrætstræning 3 + 4 + 4 minutter. Vi spiser rester: Svinemørbrad for tredje gang i denne uge. Dejligt, men nu skal der vist være en pause. Så lidt tv og tidligt i seng.   Endnu en varieret og god uge (om end lidt for lidt styrketræning); hvis ikke det lige var for krigen.