10 SPA aktiviteter: Skøn indoor wellness

Af Marina Aagaard, MFT I godt vejr, når solen skinner, har man mest lyst til at være ude. Men skal man følge Kræftens Bekæmpelses kampagne "Flyt hyggen ind i skyggen", skal man holde lidt igen med soldyrkelsen. Og hvad kan man så? Selvom det mest er aktiviteter til koldere vejr, kan sauna og spa i ferien være en fin ide. Alle burde unde sig selv den oplevelse, enten som en helt ny feriefornøjelse - nu hvor man har tid til det - eller bare som et sundhedstiltag ind imellem. Kroppen og sindet har rigtig godt af at blive forkælet; det er virkelig "sundhed gennem vand", Sanum Per Aquam; det er ikke bare wellness, det er effektiv restitution og dermed indirekte et smart, behageligt og lovligt præstationsfremmende middel. I weekenden var jeg i Lübker Spa på Djursland og tog et "super sæt": 10 SPA aktiviteter Fodbad fodmassage Lübker Spa Marina Aagaard blog

10 SPA aktiviteter

Skønne indendørs wellness fornøjelser
  • Fysiurgisk massage, 1 time Dybdegående massage, der løsner musklerne op, så det kan mærkes. Man kan også vælge blide wellness massager.
  • Fod massage Aka fodbad og gå-ture i koldt og varmt vand på sten. Det giver sunde blandede sanseoplevelser, når man går på sten.
  • Tropebrus Et behageligt brusebad under en stor bruser, næsten som tropisk regn.
  • Boblebad (jacuzzi eller spa) Boblende blid massage (eksklusive champagne, ikke en god ide)
  • Dampbad Indhyllet i varm, tæt damp.
  • Bad i vildmarkskar Ja, ja, det er så bare et udendørs varmt bad i kar; hvilket er skønt året rundt.
  • Sauna Finsk sauna med høj varme blødgør  kroppen og afslapper sindet.
  • Koldt kar Det er hårdt at være i det kolde vand, især i starten, men det sætter gang i blodomløbet. Min favorit: Sauna 15 min. Iskoldt kar 3 min. x 4 - fantastisk.
  • Is afvaskning Skønt at køre is rundt i ansigtet (men ikke denne gang, ismaskinen var stoppet?)
  • Afslapning i lounge En halv times afslapning er anbefalet - gerne med indtagelse af rigelig vand. Man kan slappe af på bænkeeller hvile sig i liggestole.
Sauna og iskoldt kar SPA Wellness Marina Aagaard Fitness blogUden mad og drikke, duer helten ikke. Vand med bobler og lakse salat. Uhhhhmmmmmm. Laksesalat og vand foto wellness madPrøv en spa dag. Det er en ren mini-ferie med sundhed og velvære (og fitness) på højeste niveau: Man kan enten tage en intensiv tur på 2 timer eller få det meste af dagen, 6-8 timer, til at gå med at slappe af og få al stress og jag ud af kroppen. Rigtig god mini-ferie.