Parkhotel Richmond kurhotel med spaophold

Hvem kunne drømme om at bo på et kurhotel med wellnessafdeling, spabehandlinger og fuld forplejning? Det kunne jeg. Få dage efter at corona-rejserestriktionerne er ophævet, oktober 2021, kører jeg de cirka 1000 km fra Danmark til Tjekkiet, nærmere bestemt det historiske kursted Karlovy Vary, Karlsbad, med varme kilder, der springer mellem de gamle bygninger. Parkhotel Richmond kurhotel Marina Aagaard blog travel rejse fotoHer opholder jeg mig i to uger på et kurhotel med mange fordele og enkelte begrænsninger. Der er pluspoint for natur, hotel, poolområde, kurmuligheder, ro og orden, regelmæssige rutiner og hurtig service. Færre plusser for manglen på motionstilbud og krydring. Her er highlights.

Parkhotel Richmond

Jeg indlogerer mig på det store, majestætiske hotel, der ligger i en rolig del i udkanten af ​​KV, Karlovy Vary, ved bredden af ​​Teplá-floden. Tilbagetrukket fra vejen i en stilfuld engelsk have, der også byder på en original japansk meditationshave og en malerisk pavillon med egen termisk kilde kaldet Štěpánka. Parkhotel Richmond Marina Aagaard blog travel rejse fotoDer er en fin hotelreception og en endnu finere for slet ikke at sige helt formidabel krystallysekrone.

Hotellet

Parkhotel Richmonds historie går mere end 170 år tilbage og hotellets værelseskapacitet er 125 værelser. Alle værelser er udstyret med satellit-tv, minibar og pengeskab. Alle badeværelser har hårtørrer, håndklædetørrer og badevægt. I forbindelse med restauranten er der en café med bar og lounge og udenfor en sommerterrasse. Inde bag loungen og restauranten er der en to-etagers balsal i flot klassisk stil med parketgulve og stukloft. Man kan kalde det et kurhotel med spaophold eller måske et spahotel med kurophold.

Restauranten

Restauranten byder på fuld forplejning morgen, middag og aften og styres med fast hånd af stedets maître d'hôtel, der venligt og bestemt sørger for at alt går rigtigt for sig, desuden er tre tjenere, der lynhurtigt og opmærksomt rydder af og hjælper til. Sproget er tjekkisk (og måske russisk) eller tysk - engelsk er der ikke rigtig respons på - og det er ikke altid let at få at vide, hvad retterne består af. Der er dog hver dag en menu, der fortæller hvad den varme buffet byder på.

Morgen

Yoghurt, frugtyoghurt, kefir, crüsli, chocopops, havregryn, græskarkerner. Frugt, flere forskellige slags. Grøntsager. Oste, marmelader. Flere forskellige slags brød. Varmt: Spejlæg, røræg, kogte æg, baked beans, stegte tomater, pølser, pandekager med mere (så ikke det hele).

Frokost

Samme set-up som om aftenen, men en vis variation i retterne.

Aften

Der er hver dag tre former for kød - fx kylling, kalkun, oksesteg, gris, lam, kanin, hjort - og en eller anden fisk (en dag fik jeg en hel fisk som smagte himmelsk). Der er også hver dag fire former for kulhydrater - fx ris, vilde ris, bulgur, kartofler, pasta, spätzle, pommes frites. Så langt så godt, men lidt for lidt krydret for min smag. Derudover er der to slags varme grøntsager - fx karotter, broccoli, rosenkål, blandede grøntsager, blomkål, ærtestuvning, bønner. grønkål, græskar. Det er ikke nævnt på menuen, men der er også hver dag to forskellige supper, der skifter hver dag i løbet af ugen - fx græskarsuppe, tomatsuppe, linsesuppe, ærtesuppe, grøntsagssuppe, løgsuppe, kødsuppe. Desuden er der ofte enten pålæg eller små specielle 'hapser' fx brød med laksecreme. Til dessert er der altid frisk frugt, en eller anden frugt fx kirsebær i saft, ostebord - og kage evt. med creme eller creme fraiche. Slimming menuen består især af salat fra salatbordet og frugt-dessert-bordet. Der er hver dag tomater, feta, osteskiver, oliven og dressinger, og derudover er der fint varierede salater: Blandet salat og med radiser, rødbeder, selleri, peberfrugt, agurk, løg, syltede løg, stegte peberfrugter m.m. Dejligt. Der er også brød (og smør) til ... normalt 2-3 forskellige slags brød eller boller af den lidt tørre slags. Meget stor variation, rigelige mængder og tiltalende for et stort publikum, der foretrækker mad med begrænset krydring.

Kur programvalg

Man kan vælge mellem to kurprogrammer, der skræddersys individuelt efter lægeundersøgelse. Der kan også tilkøbes ekstra behandlinger; der er adskillige sundhedsfremmende behandlinger og desuden velværemassager, ansigtsbehandlinger og manicure og pedicure. Der er et komplet program, der ser ud som om det er for personer med fysiske skavanker eller sygdom. Jeg vælger derfor det andet program, slankeprogrammet, i mangel på andre muligheder. Jeg tænker, at jeg kan tilpasse det efter behov. Slankeprogram: Redukcni kur 2020-2021 program:
  • 14 overnatninger i dobbelt/enkeltværelse med badeværelse, tv, minibar (og telefon)
  • Helpension - slimming programme
  • grundlæggende lægeundersøgelse (laboratorietest)
  • Kontrol lægeundersøgelse
  • 32 procedurer efter lægelig anbefaling, undtagen søndag
  • Drikke kur
  • Swimmingpool gratis: Swimming pool, Whirlpool, Kneipp´s Walkway, Steam Sauna, Pool with mineral spring water: Dagligt 8:00-12:00 (Mandag til 11:00) og 13:00-21:30 (mandag fra 14:00).
  • Badekåbelån under opholdet gratis (bliver udnyttet maksimalt)
  • Wi-Fi gratis (og det fungerer ret godt i forhold til mange andre steder)

Weekend

16.10.   Ankomst. Indkvartering. Møde hos sygeplejerske, aftale læge-tid. Træner ikke, men står på hænder med støtte i tre minutter. Træner åndedrætstræning 7-10 minutter alle dage. Går rundt og ser hotellets faciliteter, en fin poolafdeling.

Søndag 17.10.

Ingen behandlinger - bruger dagen til at finde mig til rette. 07:30   Morgenmad. Jeg spiser rigeligt ... for en sikkerheds skyld. 09:00  Svømmer 1 km i poolen, 100 x 10 meter sådan cirka. 12:00   Frokost. Fisk og ris. 1 x salat. Frugt. 16:00   Går en 2 timers tur i byen; kommer ind fra "bagvejen." Men finder frem til floden til sidst. 18:30   Aftensmad. Kommer sent, for det tog længere tid at finde tilbage end ventet.

Mandag 18.10.

07:30   Morgenmad. Jeg spiser yoghurt med müsli og brød med syltetøj. 10:20   Lægeundersøgelse (Balneo 2); Behandlingsplan (Balneo 0) 10:40. 12:00   Frokost. Jeg spiser fisk med ris (ikke på 'kur' endnu) og banan og kirsebær. 13:00   Endo-vaco elektroterapi, sugekop-massage i lille massagerum, 8 min. 13:55   Hydroxeur, massage-boblebad i halvmørkt lokale og farvet lys, 15 min. 14:30   Mud pack, mudderpakke på ryggen, hyllet ind i varmt omslag, 20 min. 15:00   Går en 1½ times tur op på udkigspunktet Diana. Derfra til byen til den termiske kilde, springvandet, Vridlo, for mit ophold inkluderer en drikkekur. Jeg troede, at det var noget med lækre juicer og smoothies, men nej: 16:45   Ved fontænen haler jeg min medbragte kop (lånt i restauranten) frem - andre har særlige drikkekrus til de 200 ml mineralvand - og læner mig ind over den beskidte kant og samler vand (dette var en fejl finder jeg senere ud af). Det varme vand skal indtages 45 minutter før aftensmaden (og morgenmaden). Kildevandet er varmt - men nok ikke 72-73 grader, som når det sprøjter op - og smager blødt og 'fadt'; ikke grimt, ikke godt. Så tilbage til hotellet, ca. 12 minutters gang ifølge lægen. 17:30   Aftensmad. Jeg henvender mig til kokken: "Slimming diet"? Han er blank. Jeg henvender mig til restaurantlederen. Hun ser blank ud et øjeblik, men siger så: No dinner, no soup, only salad and fruit og peger på de to små øer med friske varer. Og efter et øjebliks eftertanke: And vegetables. Dvs. dagens varme grøntsager. Skynder mig at spise to portioner salat og så hurtigt op på værelse for at skifte, for at gå i svømmehal og wellness afdeling. Men da jeg ankommer, er døren lukket og der er et skilt "virker ikke, gå om til wellness afdeling". Jeg følger pilene og kommer til ny lukket dør. Ingen skilt, ingen forklaring. Går ned i receptionen, hvor receptionisten flakser med armene og siger "keine wellness". Jeg trækker mig tilbage ...

Tirsdag 19.10.

06:30   Til sygeplejersken. Aflevere urinprøve. Få taget blodprøve. 06:45   Går til fontæne-centeret; inde i centeret bag fontænen er tappehaner. Aha! 06:50   Drikker 200 ml kildevand. Retur til hotel. 07:30   Morgenmad. Jeg spiser rigeligt ... for en sikkerheds skyld. Æg, ost og brød! Grapefrugt, banan og orange juice. Svømmehal og wellness stadig lukket 'due to failure'??? 09:30   Lymfedrænage (Lymfoven) 20 min. I hylster til ben koblet til maskine. Overraskende. Men meget, meget behageligt. Svømmehal og wellness stadig lukket 'due to failure'??? Fitnesscenteret er stadig låst. Jeg går i receptionen og låner nøglekort. Endelig inde. Men. Fitnesscenteret er lillebitte. Lidt udstyr Technogym version 1.0 (kan være o.k.): Baglår og balle-maskine, brystpres, inder- og yderlår, rygbænk, cykel og kabeltræk. 10:00   Jeg træner 8 TGU H/V med den enlige håndvægt (stang med skiver). Jeg går til receptionen og spørger om jeg kan beholde nøglekort for at træne ofte. Receptionister siger: Nein, nur eine karte für ganzes hotel. Jeg måber ... 12:00   Frokost. 2 x salat. 13:30   Pearl Bath, perlebad. Men der er ikke en perle i syne? Det er et mineralboblebad. 14:30   Klassisk del massage. 15:00  2 timers gåtur til Carls Tower og Diana's lookout. 16:45   Til fontænecenter: Drikker 200 ml kildevand. Retur til hotel. 17:30   Aftensmad. Det bliver til to gange salat. OG en sponge cake med creme fraiche 18:30   Wellnesscenter, finsk sauna + koldt brus x 4 (for kold sauna, kun 60 gr. C?)

Onsdag 20.10.

06:30   Går til Vridlo fontæne-centeret; kl. 06:45 drikker 200 ml kildevand. Retur til hotel. 10:30   Lymfedrænage (Lymfoven) 20 min. 12:00   Frokost. 2 x salat. 14:00   Klassisk del massage 15:00   Pearl Bath, perlebad. 15:15    1½ t gåtur til Karls Tower, Diana's Lookout og Peter's udsigtspunkt. 16:45   Til fontænecenter: Drikker 200 ml kildevand. Retur til hotel. 17:30   Aftensmad. Det bliver til to gange salat.

Torsdag 21.10.

06:30   Går til Vridlo fontæne-centeret; kl. 06:45 drikker 200 ml kildevand. Retur til hotel. 09:00  Hydro-jet. Et chok: Tænk amerikansk fængselsfilm: De nyankomne bliver spulet med vandslanger. Det var det, der foregik. Vand med højt tryk, skiftevis varmt og koldt vand. På lår, på arme, på sider og på bagsiden. Men. Faktisk bliver det helt behageligt efter et stykke tid! Og tiden går hurtigt; det er kun en 8 minutters seance. 10:10   Mud pack. 11:00   Klassisk del massage. 11-12    Lægekontrol; kontrol medicinsk undersøgelse. Det er en ca. 5 minutters snak, kort samtale om prøvetal og forløb. Da lægens engelsk er begrænset og hun ikke er meget talende, er der et begrænset udbytte. 12:00   Frokost. 13:30   Går en lang tur, ikke i skoven, men i byen. Går ud af den gamle bydel, krydser floden og går op og ser jernbanestationen, der er meget lille, men meget moderne. Går tilbage mod byen og ser jernbanestationen, en mindre, på den anden side. Ikke noget særligt. Jeg kommer forbi et lille center Becher's Corner og bruger lang tid på at studere böhmisk krystal. Dernæst videre tilbage gennem byen. 16:45   Til fontænecenter: Drikker 200 ml kildevand. Retur til hotel. 17:30   Aftensmad. Det bliver til to gange salat.

Fredag 22.10.

06:30   Går til Vridlo fontæne-centeret; kl. 06:45 drikker 200 ml kildevand. Retur til hotel. 07:30   Morgenmad. 08:30   Jeg træner i fitnesscenteret: 4 x push-ups og 4 x 12 hip extension, standing glute (det er den der er). 3 x 8 clean'n'press 1-arms (med håndvægten) 3 x 10 back extension (i bæn), højre, venstre, begge ben og 3 x 10 brystpres. Og så et travlt program med fire behandlinger i dag: 09:30  Hydroxeur. Boblebad, 1/4 t. Men. Der er slet ikke så meget tryk på bobler som sidst. Øv. 10:15    Endo-vaco electrotherapy, denne gang maveliggende med fire sugekopper på øvre ryg. 11:00    Lymfedrænage. Ahhhhhh. 12:00   Frokost. Der er de mest tillokkende profiteroles; jeg bliver nødt til at tage to. 13:30   Perlebad. Stadig ingen perler, kun lette bobler. 14:45   Går en slentretur i byen. Kigger på forretninger. Prøver sko. Går igen. 17:30   Aftensmad. I dag igen: Salat og så lidt varm mad (jeg mangler protein): Jeg tager fisk, der viser sig at være en hel fisk med hoved og skind - ufff - og hvid ris (desværre) og dertil kogte grøntsager; broccoli, blomkål, gulerødder og bønner. Fisken, selvom den er grim, smager heldigvis himmelsk. Derefter en tallerken salat med blandt andet fint revet selleri (som jeg ellers ikke er vild med); det er godt. Til dessert - to glas hvidvin ... og så må det være slut ...

Lørdag 23.10.

Den uge gik for hurtigt. Nu skulle jeg egentlig køre hjemad, men jeg snupper endnu en uge her, mens jeg er i gang. 06:30   Går til Vridlo fontæne-centeret; kl. 06:45 drikker 200 ml kildevand.  Fra nu af uden vin, uden hvide ris (måske), uden skærm og (næsten) uden SoMe aktivitet. 09:00   Pearl bath. Vandet bobler så meget, at det næsten ligner perler .. Skriver og læser lidt. 12:00    Frokost med ... salat. Går en lang tur om eftermiddagen, i skoven og i byen. Den skov bliver man ikke træt af lige foreløbig og hver gang jeg går en tur, går jeg naturligvis en tur op og ned i begge tårne. Trapper kan man ikke få for mange af. Der er naturligvis elevator på hotellet, men den benytter jeg naturligvis ikke. Der er 103 trin op til min etage, etage 4 på hotellet. Det er meget høje etager, så i stedet for de normale 18-20 trin går der 27 trin på hver etage, bortset fra de to øverste, hvor der er lidt færre. Hver dag får jeg taget en hel del trin på vej op og ned fra måltider og behandlinger. 16:45   Til fontænecenter: Drikker 200 ml kildevand. Retur til hotel. 17:30   Aftensmad. Det bliver til to gange salat.

Søndag 24.10.

06:30   Går til Vridlo fontæne-centeret; kl. 06:45 drikker 200 ml kildevand. 07:30   Morgenmad. 08:30   Jeg træner i fitnesscenteret: 8 x TGU med den enlige tunge håndvægt. Og en lille kombo: 3 x 10 Back extension, biceps curl, front squat, overhead pres og retur. Det er det. 10:00   Kører en tur til Prag, sightseer kort (har været her tre gange før). 13:00   Retur til Karlovy Vary. Sidder og nyder solen på terrassen foran hotellet. Nyder udsigten til skoven og Diana udsigtstårnet og et hotel i nærheden. Vejret skifter en del i disse dage, koldt og varmt, vådt og tørt. Lige nu er det fantastisk. 16:45   Til fontænecenter: Drikker 200 ml kildevand. Retur til hotel. 17:30   Aftensmad. Det bliver til fisk og karotter og en stor portion salat med selleri. Det smager rigtig godt. Nu går jeg - ikke i sort - men i offline relax i en uges tid.

Mandag

Behandling 09:00, 10:00, 11:00. Kildevand 06:45 og 16:45. Mad 07:30, 12:00, 17:30. 1½ times gåtur i skoven. 2 timer i wellness afdelingen.

Tirsdag

Behandling 09:00, 10:15, 10:40. Kildevand 06:45 og 16:45. Mad 07:30, 12:00, 17:30. Træning 8:15-8:45 3 x 4 TGU. Behandling 13:30. 1 times gåtur i skoven.

Onsdag

Behandling 09:00, 10:00, 11:00. Kildevand 06:45 og 16:45. Mad 07:30, 12:00, 17:30.

Torsdag

Behandling 09:00, 10:00, 10:40. Kildevand 06:45 og 16:45. Mad 07:30, 12:00, 17:30.

Fredag

Behandling 09:00, 10:10, 11:00. Kildevand 06:45 og 16:45. Mad 07:30, 12:00, 17:30.

Lørdag

Morgenmad 07:30. Og så af sted nordpå. Tilbage til hverdagen.