Motivation? Citat: Tænk før du taler

Ret mange af os har som små fået at vide:

Tænk før du taler

Det lyder ret belærende og formanende. Føler man det, lukker man måske af og reagerer med den stik modsatte reaktion! Men. Ideen er egentlig god nok - for alle parter: don't break the silence unless you can improve it Boldomatic Tænk før du taler Motivation citat stilhed sprog Bryd ikke stilheden med mindre du kan forbedre den.
  1. Stilhed er en fantastisk ting: Ro er afslapning for ører og hjerne. Afgørende ift. stressreduktion. -
  2. Mange taler for meget Der er ikke brug for så mange ord. Færre ord er bedre; man undgår information overload. -
  3. Mange taler for grimt (bevidst eller ubevidst): Om sig selv, om andre Til sig selv, til andre Det er ingen forbedring.

Tænke, tænke

At tænke før man taler og gøre sig umage for at finde mere præcise og positive ord frem, forbedrer kommunikation, forståelse og respons. For én selv og for andre. Og:

Tale, tale

"D' NICE AT VÆRE NICE"  (titlen på en tal pænt kampagne for børn). At tale pænt, positivt, øger det gode humør og den generelle motivation. Og det smitter. God dag, uge, måned, år P.s.: Man tror selv, at man gør det så godt. Men det kan åbenbart altid blive bedre ... ... har jeg erfaret. 

Læs mere:

Call me: Tal ordentligt (link til film) Tal pænt: Odense afsætter million til ny kampagne DR Skole: Tal pænt! Understøttende undervisning (D' nice at være nice)