Villa Dining 2021: Guldmenu på en fredag

Villa Dining siger de store sorte bogstaver på den elegante hvide patriciervilla. En ven har inviteret til rund fødselsdag. Ikke hjemme, men ude. På Grenåvej, en halvkedelig indfaldsvej i Aarhus Nord, men den ende, der ligger tæt på havnen og Riisskov; et kvarter med større enfamiliehuse og firmadomiciler. 

Villa Dining 2021

Vi triller ind på parkeringspladsen klokken 18:00. Lige i tide til at være i god tid, fordi der er faste spisetider. Ind klokken 18:15 og ud igen klokken 22:00: Villa Dining er et 'pakketilbud' med faste rammer. Med snacks, appetizer, aperitif og tre retter. Dertil en vinmenu tilpasset aftenens menu. Man betjener sig selv ved ad libitum 'vinbaren'. Aftenen rundes af med te eller kaffe, en avec og lidt sødt. Prisen er absolut rimelig set ud fra omgivelser, menu og vinmenu: Guldmenu - inklusive vin - mandag til torsdag: 649 DKK. Guldmenu fredag til lørdag (og helligdage): 799 DKK. Sølvmenuen står i 389 DKK. Kun mandag til torsdag. Ind kl. 18:15, ud igen kl. 21:30. U den appetizer og aperitif, men med snacks, forret, hovedret og dessert. Drikkevarer skal tilkøbes.

Inde i varmen

Vores selskab samles først i forstuen med dæmpet belysning og dejlig temperatur. Villaen er som forventet i herskabsvilla stil med højt til loftet, hvide vægge og flotte sildebensparketgulve. Mindelser til tidligere tider, men med et frisk pust af nyt nordisk design, moderne møbler, specielle designdetaljer og Kählers keramik. Ikke kun som pynt, men også som service flankeret af Ridel glas. Villa Dining Marina Aagaard blog livsstilPå ture til og fra Aarhus er jeg ofte kørt forbi villaen og har tænkt, at den er stor, men alligevel for lille til at agere givtig restaurant. My mistake. Efter at vores selskab er blevet fuldtalligt i forstuen, bliver vi vist hen til vores 'spisestue', og på vejen ser jeg et restaurantstort rum på den anden side af gangen. Og fra vores pladser kan vi skimte endnu en stor afdeling på vores anden side. En overraskelse. På trods af at der denne fredag aften i august er fuldt hus i alle afdelingerne, er der behagelig roligt; musikken er afdæmpet og der er ingen, der farer omkring. Eftersom spisetiden er fast, er der kun et par gæster, der går forbi på vej til bordet eller til og fra toiletter. Også betjeningen er afdæmpet. Lige tilpas. Med introduktion af maden uden de store armbevægelser. Vi sidder i et hyggeligt halvmørkt lokale med lys på bordet, Kähler vaser og pynt og store fotostater af Kählers keramikproduktion. Vi sidder næsten lige ved siden af menu 'samlebåndet'; hvor alt foregår lydløst, lynhurtigt, i god ro og orden.

Aftenens menu

Bobler (madanmelderes hadeord): Ved ankomst til bordet skænkes et glas "perlende bobler" [cava] Snacks Papadums (sprød, tynd friteret dej af linser) Haydari (dip af feta ost, peberfrugt, olie og krydderier) Nordisk Coppa (fermenteret svinenakke - ikke smagt) Brød (det smagte rigtig godt) Appetizer Tatar – Tomat – Shiso (japansk krydderurt; bladmynte) (fin smag, men 'krymmel' lidt tørt)

Forret

Skærissing – Ærter – Musling (topkarakter hos mig)

Hovedret

Perlehøne – Trøffel – Kantareller (delikat, men trøffelsmagen gemte sig for mig)

Dessert

Hindbær – Flødeost – Sorbet (fin smag)

Kaffe & sødt

Aftenen afsluttes kaffe/te og lidt sødt

Avec / Spiritus

Man vælger frit fra villaens ret velassorterede avec-vogn Man kan vælge mellem tre hvide vine, tre røde vine og en dessertvin ad libitum. De stilles ved eller i bowlen på anretterbordet og så henter man selv. Bordets gæster er tilfredse med udvalget. En anden skal som jeg køre og kan i stedet for vin vælge mellem saft og specialøl. Jeg skal også køre, men vælger at smage et par mundfulde af aftenens vine. Hvidvinene denne aften var: Chardonnay, Terre Siciliane IGP (øko), Sicilien Tokaji Furmint Dry, Château Deszla, Ungarn. Hirsch Grüner Veltliner "Hirschvernügen", Østrig. Der var også en rosé som jeg ikke smagte, Chiaretto Bardolino, Classico Rosé, Italien. Man kan vælge at tilkøbe et af udvalg af Arla Unika oste med kompot og knækbrød (DKK 110), men denne aften får vi mulighed for at vælge mellem dessert og ost. Jeg vælger desserten, når man nu skal vælge, fordi ost kan man selv købe. Lige før kl. 22:00 går vi fra bordet. Mætte og tilfredse. En hyggelig aften. Hyggelig især på grund af selskabet, men også på grund af maden, vinen, betjeningen og rammerne. Andre er åbenbart også tilfredse, for byens madanmeldere har givet Villa Dining fem stjerner (seks er maksimum, men byen har jo også Michelin restauranter) og bedst til prisen. Desuden har mange brugeranmeldelser på Tripadvisor, resulteret i prisen Traveler’s Choice Best of the Best 2020.

Mere om mad:

Får du mad nok? At spise for at leve eller at leve for at spise