Ugen der gik 34 2021: Ritzau interview og Fitness Tryday

En uge med lidt af hvert. Spændende opgaver. Dårlige nyheder. Regnvejr og sol til sidst.

Ugen der gik 34 2021

Igen en uge med meget blandet vejr. Solskin på skift med gråvejr og regn. Sommeren lakker tydeligvis mod enden. Men ingen grund til piben. Her er ro og fred i modsætning til Afghanistan, der nu også er ramt af et ubegribeligt terrorangreb; hver dag viser nyhederne mere og mere deprimerende billeder. Samtidig kan man se fantastiske naturprogrammer som 'Den perfekte planet'. Hvorfor har nogen lyst til at ødelægge den og dens beboere?

Mandag

Op klokken 5. Til Aarhus. Personlig  træning. Det er vindstille og høj solskin. Hjem. Gåtur med Rex. Svarer på mails. Eftermiddagstræning i foreningsfitnesscenteret: Trappemaskinestep: 40 minutter. 10 min. opvarmning 17. Interval 20 min. 1:1 (22:17). Dobb. step. 10 min (15). 4 x 10 pull-up assisted. 3 x 12 renegade row. 4 x 10 horizontal row. Henrik spiser kalvecuvette og mos, jeg spiser grøntsagsboller og fuldkornspasta. Hver sin lyst. Vi går aftentur med Rex ved Ugelbølle Strand. Et fantastisk flot sommeraften-lys, men det er ret koldt. Åndedrætstræning 6 minutter. I seng ved 22-tiden.

Tirsdag

Op ved 7-tiden. Går morgentur med Rex ... på golfbanen. Lægger facebook træningspost op. Svarer på mails. Bliver interviewet om mikrotræning af Ritzaus Bureau. Dagens (mikro) træning: 4 x 12 armstrækninger. Aften løbetur i Hestehave Skov, mens Henrik går med Rex. Vi henter mad hos Bag Søjlen: To rødspættefileter, nye kartofler, majs, blomkål og løg. Åndedrætstræning 6 minutter. I seng 22:00.

Onsdag

Op klokken 6. Henrik siger farvel. Han er væk hele dagen til møder - og ude om aftenen. Til Aarhus. Til centeret som har været fitnessdk, SATS, fitness 1 og nu Fitness X. Der bygges om til den helt store guldmedalje. Mange forbedringer, men også det omvendte. I de nye toiletter opdager jeg en overraskende detalje i loftet. Der er sikkert en årsag, men underlig og halv-uhyggelig ser 'hånden' ud. Klokken 9-11. Underviser i Dance, Core og Mobility. Rundt om hjørnet til Dao Café efter et "sæt". En rød juice med æble, rødbede og ingefær og en grøn smoothie med avocado, banan, spinat og meget andet. Det er guf. Dertil en himmelsk græskarbolle med ost. Til forældre i nærheden. Min søster møder op med overraskende nyheder; hun bliver single efter 23 år. Det lægger en dæmper på træningsmotivationen, så vi træner ikke rigtigt, kun far og jeg; 2 x 10 box squat, push-ups, rygstrækning og mavebøjning. Mor og jeg går tur et par timer, søster går med et stykke ad vejen. Hjemad, forbi Ørnereden. 30 trappeture, ca. 55 minutter. Ingen supertid. Hjem. Svare på mails og diverse. Spiser pasta med tomat og ost. Gåtur med Rex omkring golfbanen. 6 minutters åndedrætstræning. Står på hænder 3 minutter, med støtte. I seng ved 22:30-tiden. Henrik dukker op 00:10.

Torsdag

Sent op klokken 6. Den personlige  træning i dag er aflyst pga. sygdom. Gåtur om morgenen med Rex. Firmatræning. I dag FlowMotion kropsvægttræning til techno. Så arbejder jeg på mit foredrag til søndag. Åndedrætstræning 6 minutter. Sidst på eftermiddagen kører jeg til Aarhus og mødes med min søster på den lille vietnamesiske restaurant Kj Minh. Vi ses ikke så tit, men nu får vi en bid mad, risruller og gurkemejepandekage med kylling, og en snak. Klokken 21 tager vi hver til sit. Hjemme har vi fået besøg af en ven fra Dubai. Henrik og han spiser medisterpølse og drikker vennens gamle Pomerol rødvin (som vi har passet på for ham). Han overnatter som sædvanligt, når han er på disse kanter. Jeg smager en tår af vinen, som er fra 1992. "O.k." Smag af fransk vin; knastør og stadig syrlig ... I seng ved 23-tiden.

Fredag

Op klokken 6:30. Gåtur med Rex. Arbejder lidt. Vores ven tager tidligt af sted, så vi spiser morgenmad alene. Kører så til Aarhus og er vikar på et Senior Fitness hold. Holdet er i god form og den står på kropsvægt styrketræning, balancer og mobility. Retur til Rønde og frisør. Så hjem og forberede foredrag. Mikrotræning: 4 x 12 armstrækninger. 6 minutters åndedrætstræning. Så klæder jeg om. Vi skal til rund fødselsdag, så for en gangs skyld dresser jeg op i en Roberto Cavalli ærmeløs kort flæsekjole, støvet lilla med sort læderkrave. Jeg føler mig velklædt ... men Henrik fortæller dagen efter, at han synes kjolen ligner en sæk. Hmmm. Vi kører til Aarhus - efter at jeg har gået tur med Rex og vi har været henne og en ven som skal med - og ankommer til Villa Dining klokken 18. Vi møder værten og de øvrige gæster og bliver vist ind i patriciervillaen, der er meget større end den ser ud til udefra. Her spiser vi fra klokken 18:15 til klokken 22:00. Deres Guldmenu finder jeg sendere ud af. Det er et velfungerende arrangement med velsmagende mad og vin og smilende og opmærksom betjening. Menuen står på: Snacks. Papadums, Haydari, Nordisk Coppa. Og 'bobler' (et upopulært navn blandt seriøse madanmeldere). Appetizer. Tatar, Tomat, Shiso. Dertil hvidvin. Forret. Skærissing, Ærter, Musling. (foto) Hovedret. Perlehøne, Trøffel, Kantareller. Dessert. Hindbær, Flødeost, Sorbet. Eller nordiske oste, hvis man ønsker det (eller oste som tilkøb ved begge dele). Kaffe og sødt. Dertil kaffe eller te og spiritus; et udvalg af cognac, rom, Bailey, m.m. Jeg holder igen, nipper kun til vinene og undlader spiritus. Jeg er chauffør for de to knapt så tilbageholdende mænd. Hjem. I seng klokken 23:00.

Lørdag

Op klokken 6. Gåtur med Rex på golfbanestierne. Klokken 12 tager Henrik af sted til kundemøde i Silkeborg og videre derfra til Open Air opera i Herning. Han overnatter så ham ser jeg først søndag aften. Jeg kører til Kalø og løber 6 km i Ringelmose Skov. Hjem igen og forberede foredrag. Og spise pandekager med is til frokost. Because I'm worth it! Mikrotræning i garagen: 5 x 5 modificeret frivend. Aftensmaden er æggekage med løg og kartofler, rester fra i går. Går tur med Rex på golfbanestierne. 6 minutters åndedrætstræning. Jeg går til ro ved 22:30 tiden.

Søndag

Op klokken 7:30. Gåtur med Rex på golfbanestierne. Jeg finder en bilnøgle. Skal jeg lade den ligge synligt eller tage den med? Jeg tager den med og skriver opslag og mails til sider og steder i nærheden. Det tager lidt tid som jeg ikke har, men sidst på dagen får jeg et opkald. En person er glad for at nøglen er fundet. Godt. Forbereder foredrag. Klæder mig på og kører af sted. Jeg skal ikke så langt. Den landsdækkende Bevæg dig for livet event kører også i lokale TRIF. Her skal jeg holde 1 times foredrag, der samtidig transmitteres til andre foreninger. I døren bliver jeg mødt af en motionist, der er vild med de gyldne sko (en souvenir fra miniput-staten San Marino). Dernæst opsamling, oprydning og hjem igen. Til tøjvask og diverse. 6 minutters åndedrætstræning. Træning i kælderen. 20 min. sjip og 3 x 10 box jump, box hop og step up. 4 x 12 armstrækninger. Fjernsynet kører i baggrunden som selskab; en interessant udsendelse om Jordan. Jeg spiser æg, rugbrød og grøntsager i ensomhed - men det går. Gåtur med Rex igen, igen på golfbanen. Og så i seng ved 22-tiden. Henrik dukker op lidt senere. Så gik den uge ...