Ugen der gik 30 2021: OL, op og omegnsferie

Det er stadig sommerferietid, nærmere bestemt uge to af de store danske sommerferie uger. Det har vejret ikke lagt mærke til. Der er et unormalt stort antal skybrud i løbet af ugen. Og vejret veksler mellem sol og regn fra øjeblik til øjeblik med temperaturer på 16 til 22 grader maksimum. På grund af blæsevejr føles det endnu koldere. Ugen der gik 30 2021 byder på typisk dansk sommerferievejr. Her på matriklen er ferien dog forbi og arbejdshandskerne taget på. I ugens løb bliver det til "mini-ferier", gåture ved Kalø Slotsruin, den lokale turistattraktion. Ugen der gik 30 2021 Marina Aagaard blog

Ugen der gik 30 2021

OL 2020 (det er nok for dyrt at ændre skilte og materialer) er i gang. Nye sportsgrene er karate, surfing, skateboarding, klatring, softball og baseball. Jeg ser normalt ikke sport på tv, fordi jeg foretrækker at være aktiv. Men de store begivenheder med dansk deltagelser ser jeg af og til, især OL. I løbet af ugen ser jeg dressurridning - danskerne lægger fantastisk flot ud, så landstræner prinsesse Nathalie er i glædestårer - samt svømning, sejlsport, kajakroning, badminton, bordtennis med mere.

Mandag

Jeg bliver vækket klokken 04:45 - og bliver frustreret - og lægger mig til at sove igen. Jeg vågner kl. 10:00. Fire mistede arbejdstimer! Nu skal der handles hurtigt. Jeg interval arbejder-og-vasker-og-rydder-op-efter-ferien. Gåture med Rex på golfbanen. Jeg spiser sen morgenmad, mens Henrik kører rundt i Jylland til møder. Sidst på eftermiddagen: 20 minutters sjip - det skulle have været 30 minutter, men det er for varmt. Dernæst: 3 x 10 box jump, 3 x 10 box hink, 3 x 10 step op samt 4 x 12 push-ups og 4 x 8 pull-ups med elastik; en sørgelig præstation med halve bevægeudslag. Henrik kommer hjem med pizza. Ikke så sundt, men sådan er det. 6 minutters åndedrætstræning. Står 3 minutter på hånder med støtte. Langvarige lårstræk for kroppen er efterhånden godt stiv på grund af pause fra mobility hold. Klokken 21:15 i seng. Men kan ikke falde i søvn p.g.a. varmen. Arrgghh, den bliver 23:00 mindst før søvnen indtræffer.

Tirsdag - op(eration) dag

Dagens nyhed: Jesper Hansen vinder OL-sølv i skeetskydning; Danmarks første medalje ved legene. Op kl. 5:30. Hvad man taber på gyngerne (sent op i går), vinder man på karrusellerne. Spiser morgenmad, yoghurt med müsli og banan. Skriver lidt. Går kort tur med Rex og kører ham sammen med Henrik til Skæring Dyreklinik, hvor han skal have opereret udposning i mund og ordnet tænder. Hjem. Arbejder videre. Vi træner i fitnesscenteret: 10 min. CR2-roning. 4 x 8 bænkpres, 3 x 10 unilateral brystpres og 3 x 10 unilateral roning i kabel. Over middag henter Henrik Rex, som er lidt groggy, men o.k. Sidst på eftermiddagen går Henrik med Rex, mens jeg løber 5,5 km i langsomt tempo i Ringelmose Skov. På vejen retur henter vi store fiskefileter med nye kartofler hos Restaurant Bag Søjlen. De er gode. 6 minutters åndedrætstræning. I seng 22:30.

Onsdag

Dagens nyhed: Roerne Joachim Sutton og Frederic Vystavel i toerkajak vandt OL-bronze; Danmarks anden medalje ved legene. Op ved 7:30-tiden. Vi spiser morgenmad. Kort morgen gåtur med Rex. Efter lidt arbejde kører jeg til mine forældre. Vi træner kortvarigt i udestuen. Så går mor og jeg af sted på en gåtur, som desværre bliver afbrudt efter 200 meter. Min mor får det skidt og så er turen forbi for denne gang. Hjem igen. I dag carpaccio salat med spinat, avocado, tomat og ristede mandler. Det smager himmelsk. Vi går en kort aftentur med Rex ved Rosenholm Bådelaug. Det skiftevis klarer op og støvregner, så der er en smuk regnbue, der dog fortoner sig, da jeg trykker på knappen. 6 minutters åndedrætstræning. I seng ved 23:30-tiden.

Torsdag

Op klokken 6. Vi går tur med Rex ved Kalø Slotsruin. Det er meget koldt, gråvejr og blæsende. Hjem. Redigere videoer og svare på mails. Ved middagstid træner vi i kælderen. For mig bliver det til: 4 x 8 clean and press, og 8 en-arms clean and press med kettlebell (8 kg); længe siden sidst. Desuden 10 sumo deadlift high pull og 10 krydsløft på stor træningsbold; også længe siden sidst. Redigerer flere videoer. Sidst på eftermiddagen løber jeg 5,5 km i villakvarteret, mens jeg hører endnu en podcast. Fagstof forstås. En ven kommer på besøg. Så kommer der Aperol Spritz på bordet. Igen. De ser film. Jeg arbejder på foredragsmateriale. Ingen åndedrætstræning. Den er udåndet. I laderen med den. I seng ved 23-tiden.

Fredag

Op ved 6-tiden. Vi træner fra morgenstunden: 40 minutter på trappemaskine og for første gang længe: Skuldertræning: Skuldercirkler, Jorden rundt, 3 x 15, back fly 3 x 10, 1 x 10 cuban press, 1 x 10 renegade row. Hjem. Morgenmad. Henrik fortæller, at han tager af sted til møder og vennebesøg i fire dage. Rex og jeg er på egen hånd til gåture morgen og aften. Der er 'arbejdsro'. Jeg behandler diverse sager. En træls sag: Jeg er igen blevet gjort opmærksom på en copyright sag. Det viser sig, at en tjeneste uden mit vidende gennem flere år har delt fire af mine bøger gratis, vel at mærke bøger der sælges i boghandlere. Jeg har selv delt masser af gratis materiale gennem årene, men her drejer det sig om store projekter, hvori jeg har investeret lang tid og penge. Men jeg er langt fra den eneste, det sker for; der er mange (utallige?) tilsvarende sager. Det er ærgerligt og tidskrævende. Efter fire henvendelser er der ingen respons. Først efter trusler om erstatningskrav er der livstegn; nu må jeg se, hvad der sker. Spiser pasta med ost og tomat til aften. Apparatet driller igen ... men ved at presse enheder sammen virker den et øjeblik: Åndedrætstræning i 6 minutter. I seng ved 23-tiden.

Lørdag

Op ved 7-tiden. 5:2 dag. Nu skal det være. Jeg elsker at spise, men biologer og genforskere mener at faste af og til kan forlænge livet. Så i dag er der faste til kl. 18. Hårdt, men sådan bliver det. Rex og jeg går tur ved og til Kalø Slotsruin. Det støvregner og blæser. Rex fatter lidt for stor interesse for de fritgående køer, som tager flugten ud i vandet. Fy! Jeg rydder op og skriver på nyhedsbrev til i morgen. Og surfer på nettet, nu er det jo en hel uge siden vi kom hjem fra ferie. Men tankerne kredser om en lang weekend med trapper. Jeg undersøger sagen. Det vil jeg se nærmere på senere. Aften gåtur på golfbanen og pasta igen. Så simpel menu forekommer kun, når jeg er alene ... Og så finder jeg en flaske af noget mystisk, som Henrik har købt. Jeg tror, at jeg skal nyde en GT, men det er ikke en tonic, men en mystisk brunlig kininholdig tonicvand. Hmmm. Ingen åndedrætstræning, for nu har den endeligt sat ud, intet virker. Ser tv. I seng ved 22-tiden.

Søndag

Sent op 6:30. Går en længere tur på golfbanens stier med Rex. Finpudser nyhedsbrev og sender det af sted. Så til mor og far: Vi træner lidt i køkkenet, ingen tabata eller TRX row, men box squat (på stol). Så går min mor og jeg en tur på 1 km på 1½ time. Jeg kører til Ørnereden og tager trappen. Jeg er mat, men godt tilfreds - og pulsen kommer godt op: 30 ture a 2 x 121: 5 gå, 10 jog, 6 dobbelt, 6 rytme, 3 gå. Pulsen kommer op på 178 SPM; det må være tæt ved maksimum! For 13 år siden fik jeg målt maksimalpuls med iltmaske, og da var maksimalpuls 181 (normalt falder maksimalpuls med et slag om året ...). Hjem, spiser igen alene - let aftensmad brød og æg og appelsin samt vitaminpille og proteinpulver i dag! Ser formidabelt OL TV - ud over bronzemedalje til Pernille Blume i 50 meter svømning og guld til Anne-Marie Rindom i sejlsport, laser radial, er det vildt spændende atletik: Med en overraskelse efter at pladsen efter Usain Bolt er blevet ledig: Verdens hurtigste mand bliver for første gang i årtier en europæer, italieneren L.M. Jacobs. Og i højdespring er der helt uforlignelige scener, da de to bedste begge fik guld med højden 2,37 m; M. E. Barshim, Qatar, og G. Tamberi, Italien. Italieren springer op med både arme og ben omkring Qatar-deltageren. Aften gåtur med Rex. Endnu en golfbanetur, men anden rute. Aften mikrotræning: 4 x 12 armstrækninger. Åndedrætstræning i 6 minutter. Håndstand, med støtte, i 3 minutter. I seng ved 22-tiden.