Ugen der gik 12 2021: Sket, skidt og SKAT

Af Marina Aagaard, MFT Corona, corona, corona. Det er kører morgen, middag og aften ugen igennem. Med vacciner, vaccine forsinkelse og vaccine- og testcenter nyheder. Alle her på matriklen ønsker sig tilbage til en hverdag uden lockdown og evig corona snak. Ugen der gik 12 2021 Marina Aagaard blog

Ugen der gik 12 2021

To af ugens nyheder: SKAT har nået bunden og lægger skat på anmeldereksemplarer, som bloggere og bogfans gratis anmelder. Det er ubegribeligt småligt, grundløst og ødelæggende for bogmarkedet - og nej, brugte anmeldereksemplarer med stempel i kan ikke sælges for profit efterfølgende ... en overskrift "Gyldendal-chef: Skat på anmelderes bøger gør enorm skade". Jeg er enig og tweeter for en gangs skyld. I løbet af ugen går et kæmpe, fuldt (over)læsset containerskib på grund i Suez-kanalen. Eller rettere: Det sætter sig fast på tværs i kanalen, så ingen andre skibe kan komme igennem. Det sker tirsdag morgen og søndag er skibet stadig ikke kommet fri. En gigantisk økonomisk katastrofe. Løsningen bliver måske at der skal graves ud uden om kolossen ...  Sundhedsstyrelsen prøver på at opmuntre befolkning gennem kampagner: Det bliver snart bedre.  God påske. Ja, tak, men ingen restauranter eller kultursteder har fået lov til at holde åbent i påsken. Smitten skal holdes nede, men det er alligevel for ringe - med afstand, håndsprit og mundbind kunne et eller andet måske godt have kunnet lade sig gøre. For alles bedste. Ugen igennem nævnes det, at unge efterhånden er blevet alvorligt mærkede mentalt.

Mandag

Op ved 7-tiden. Og så gåtur med Rex på golfbanen. Dagens nyhed er at flere skolebørn får lov til at komme i skole og kirkerne må holde åbent for flere - altså udendørs. Håndværkerne rykker ind igen. En hel flok, der rykker alle fire terrasser op og smelter nyt tagpap på. Fejlagtig tagpap-udførelse i første runde har betydet store skader, der først afslørede sig rigtigt, da dele af loftet blev brækket ned. Nu har der været en månedlang proces i gang, med rod, støj og møg over store dele af huset. På den ene side meget forstyrrende, når man arbejder hjemmefra. På den anden side en lettelse, da der endelig bliver gjort noget ved det. Sket er sket. Læsning og skrivning i løbet af dagen. Jeg laver igen lidt 'fjernsyn for dig' til andre, der også er coronaramte. Let motion ved aftenstide: 17:00 FlowMotion, 30 minutters let styrke, stabilitet og mobilitet på facebook live. Derefter rykker jeg fra kælderen ovenpå i kontoret og laver en lille snakkeseance: 19:00 Aerobic Bog snak, 20 minutter om min fjerde bog. Jeg fortsætter projektet 'øvning på live online' med lille snak om bøgernes tilblivelse (som videodagbog aka vlog). Henrik er taget til en ven for at spise, så jeg spiser super let; tun, hytteost og tomater og rød peber. Åndedrætstræning, 6 minutter. I seng ved 22-tiden.

Tirsdag

Op ved 5-tiden. Personlig træning i Aarhus. 50 minutter. En kølig, grå morgen. Hjem. Arbejder koncentreret det meste af dagen med at finde priser frem på bøgerne; forberedelse til ny online shop. Henrik og jeg intervalløber sidst på eftermiddagen - i solens sidste stråler - med Rex. Hestehave Skov. 8 x 3:1 minutter. Hjemme igen: Jeg går i kælderen og træner ben: 4 x 10 squat, 2 OH, 2 back, 4 x 10 lunge, 2 OH, 2 back, 3 x 10 romanian deadlift, H, V, begge. 3 x 10 inverted TRX row. Åndedrætstræning 6 minutter. Dagens træning: 3 minutter håndstand, I seng ved 22-tiden.

Onsdag

Op ved 6-tiden. Jeg går morgentur med Rex på golfbanen. Koldt, men tørt ... Over middag gør jeg klar til online firmatræning. Tester udstyret grundigt. Heldigvis går både tale og musik igennem. I dag 45 minutter med en specialworkout. Det er den 24. i dag, så vi laver en 24 Workout. Det fungerer udmærket, så da jeg lige har tørret sveden af panden, laver jeg den en gang til. Endnu en premiere: Første YouTube live træning. Stadig underligt med træning uden at kunne se deltagere. 19:00 Spinning Bog snak, ca. 10 minutter om min femte bog. Der er vist ingen der ser med, men jeg øver videre på live online. Henrik og jeg spiser sent. Åndedrætstræning 6 minutter. I seng ved 22-tiden.

Torsdag

Op ved 6-tiden. En 'skidt' dag venter. Vi løber en tidlig morgentur med Rex i Hestehave skov. 8 x 3:1 minutter løb og gang. Så kører vi til Aarhus, forbi blomsterhandel og henter bårebuket og kort. Til kapellet på Nordre Kirkegaard. En flot kirkegaard med en skøn beliggenhed og et smukt kapel med fantastiske blomsterdekorationer. Alt godt, hvis ikke det havde været for kisten med en ven, en ung mor, der kæmpede bravt, men forgæves mod kræft. Verdens værste begivenhed; en bisættelse - uanset hvor smuk - næsten ikke til at komme igennem. Og nej, man må p.g.a. corona ikke synge inde i kirker og kapeller, men ude må man godt. Efter bisættelsen retur til Rønde for at deltage i gravøl. Optimal forplejning og afdæmpet stemning med fokus på positive minder, men alligevel ... Sidst på eftermiddagen hjem. Henrik og jeg spiser let mad. Åndedrætstræning 6 minutter. I seng ved 22-tiden.

Fredag

Op ved 5-tiden. Personlig træning i Aarhus. 50 minutter. Starter diset, men klarer op og bortset fra et par dryp holder det tørt ... heldigvis. Hjem og skrive lidt. Så kører jeg til mine forældre. Vi træner lidt i udestuen og derefter går jeg tur med mor i kvarteret. En kort tur. Hjem igen til spisetid. 19:00 Bold Bog snak, ca. 10 minutter om min sjette bog. Trods forberedelse desværre en famlende omgang. Live online er ikke 'min bedste' endnu. En ven, hans søn og sønnens ven dukker op til spisning. Eller rettere 'med spisning': De kommer med rester fra gårsdagens middag: And med hvide og brunede kartofler, rødkål, bagte æbler og bærgele. Til dessert: Pandekager med is til ungdomsfraktion. Is med jordbær til de voksne. Ja tak. Derefter går de unge i kælderen, der altid er et hit med bolde og balancepuder. Jeg vil åndedrætstræne, men programmet fungerer ikke. Ærgerligt. Gæster går tidligt, så vi ser lidt tv og så i seng ved 22-tiden.

Lørdag

Op ved 7-tiden. Henrik og jeg interval-løber-går med Rex i Hestehave Skov. I regnvejr, men det går da. Nu længere intervaller, 6 x 4:1 plus op- og nedvarmning. Resten af dagen går på weekend-maner med at rydde op og skrive på løst og fast. En ven fra Hamborg flytter ind. Hun bliver en uges tid, fordi hun arbejder på projekt i nærheden. Hun og Henrik arbejder, mens jeg træner i kælderen: 3 x 10 box jump, 3 x 10 box hink, 3 x 10 step up, 4 x 12 armstrækninger og 4 x 10 pull-ups med elastik-assist. Et par andre venner og en søn kommer med til spisning: Ribeye (og tun til mig) og ovnbagte løg, rødkålsskiver og kartofler.   Jeg går aftentur med Rex med pandelampe og da jeg kommer tilbage spiser vi is (der mangler vanilleis, men hasselnød, kaffe og rom-rosin kan lige gå). Efter maden, sent, åndedrætstræning 6 minutter. Ingen tv. I seng 23:00-tiden.

Søndag

Op ved 7-tiden. Vi arbejder lidt og spiser så morgenmad. Henrik og ven kører og går tur med Rex i Mols Bjerge Jeg kører til Marselisborg Skove og trappeløber (går) 25 x 2 x 121: 6050 trin. Udmærket, men anstrengende. Hjem og læse og skrive. Så kører og går jeg tur med ven og Rex i Rosenholm Skov. Det regner let, men der er skønt i skoven. Henrik og jeg laver carpaccio salat, som vi spiser. Efter maden skrivning, lidt tv, så åndedrætstræning 6 minutter og: I seng ved 22-tiden.