Julegave Top 3 blandt mænd og kvinder 2020

Af Marina Aagaard, MFT Dagens nyhed på P3. Julegaveønske hitliste. Hvad ønsker kvinder og mænd sig til jul 2020? Julegave ønsker Marina Aagaard blog globus gaveEt firma undersøgte det ved at sætte pulsmålere på mænd og kvinder, der fik gaver. Ud fra stigende puls kunne man måle 'gaveglæden'. Konklusionen var, at vil man have succes som gavegiver, er der nogle klare tendenser:

Julegave Top 3

Kvinders ønske julegaver
  1. Smykker
  2. Tech
  3. Parfume
Mænds ønske julegaver
  1. Tech
  2. Computerspil
  3. Sportsudstyr
Jeg iler med at tilføje, at det må være en meget generel liste. Personligt ville jeg foretrække nr. 3 på mænds ønskeliste, hvis det skulle være, eller bøger eller stueplanter. Topfoto viser en gammel julegave fra min mand. En gave, som jeg overhovedet ikke havde tænkt på at ønske mig, men blev vildt glad for. Jeg er fan af Jorden, globusser og rejser. Aktuelt ønsker jeg mig ikke ingenting til jul (kun verdensfred, coronaviruseliminering og sundhed og glæde for alle), men hvis jeg hårdt presset skulle nævne Top 3 ønske-julegaver, ville det være oplevelsesgaver som fx restaurantbesøg, biografture eller hotelophold/rejser. Hvis jeg skal være rigtig ærlig og kedelig, så ønsker jeg mig sjældent noget til jul ud over samværet med familien og julemåltidet, fordi jeg er meget, meget glad for (jule) hygge og mad.

Andres julegave ideer:

Feriepenge? Brug dem bedst muligt (klimavenlige julegaver) Årets hårdeste julegave - "kom de bløde pakker til livs" (smart ide fra Nordic Race) Gaven til manden, der har alt (meget omfattende liste, også aldersrelateret) 99+ ideer til personlige gaver til hende (en gavelink side med flere ideer)

Mine julegave ideer:

Hjemmelavede gaver (altså noget relevant, brugbart og/eller pænt ... ellers bliver det bare pinligt):
  • Fotobog med minder fx fra fælles oplevelser
  • Konfekt, syltede grøntsager, marmelade o.l.
  • Hjemmesyet eller hjemmestrikket tøj, vanter, tørklæder o.l.
  • Kunst (fotos, malerier, figurer, håndværk)
  • Brugskunst, fx hjemmelavede keramik kopper
Sandt at sige, så er det længe siden, jeg selv gav hjemmelavede gaver (hvis man undtager træningsboggaver!). Nu er det købte gaver p.g.a. travlhed. Det er familien måske nok glad for ... Rigtig glædelig jul!