Feriepenge? Brug dem bedst muligt - sådan

Af Marina Aagaard, MFT Aktuelt og relevant. 60 milliarder i indefrosne feriepenge er på vej til at blive udbetalt til dem, der har penge til gode. Formålet er at sætte gang i den danske økonomi i coronatiden.  Onsdag d. 30. september 2020 hørte jeg radio i bilen. Programmet Public Service havde en halv times indslag: Sådan tager du hensyn til klimaet, mens du bruger dine feriepenge En interessant udsendelse med seriøst gode råd fra eksperter og lyttere. Feriepenge Nattanan Kanchanaprat

Feriepenge råd

Udsendelsen startede interviews: "Jeg tænker kun på klimaet ved at tage en pose med, når jeg er nede for at handle. For hvis der kommer noget, som jeg bare må eje, så bruger jeg mine feriepenge på det", fortalte Marcus Brask Nielsen. Andre fortalte om at bruge pengene på en ny computer og en rejse sydpå. Så handlede resten om, hvad man kunne gøre, hvis man samtidig gerne vil gøre lidt for klimaet. Og rådene var så gode, at de ikke kun var for klimabevidste, men for alle, der vil have mere for pengene. Brug dine indefrosne feriepenge på oplevelser og forbrug. Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) Jeg tror ikke altid, at folk ved, hvad der er den klimavenlige måde at bruge sine penge på. Anna Fenger Schefte, journalist og forfatter til bogen Klimaguiden. Råd fra eksperterne og lytterne:

10 Tips til Smart Feriepenge brug

1. Køb kultur oplevelser i stedet for ting - fx cafe og teater 2. Køb god kvalitet - hellere 1 god ting end 10 dårlige 3. Køb lokale (danske) varer 4. Køb økologiske varer  5. Køb genbrugsvarer  6. Reparer og opgrader egne ting 7. Køb en cykel, cykl mere 8. Tag på cykel- eller vandreferie i Danmark  9. Fokuser på grønne produkter 10. Invester i grønne aktier 11. Køb en varmepumpe (VVS mands bonustip til husejere)

Læs og hør mere:

Public Service: Sådan bruger du feriepenge bedst mulligt DR: Mens du venter på feriepengene Foto: Nattanan Kanchanaprat (c) Pixabay.