Dagens stjerner: 1-5? Hvordan er din dag?

Af Marina Aagaard, MFT Når dagen er omme, helt ærligt: Hvordan vurderer du DIN dag? Hvis du som en sportsdommer skulle give point for indsatsen. Det er en sund øvelse. Et kort og kontant reality check.

Udfordret

I lidt over en uge har jeg været med i udfordringen fra Team Danmark, DIF og Sport One: Danmark Længe Leve. Det har været motiverende og jeg har presset mig selv til at stå mere, gå mere og drikke mindre kaffe. Hver dag skal man i kampagnens app krydse af i kost, motion, restitution og eventuelle problemområder. En aha-oplevelse. Irriterende minusser hver dag i sidste uge p.g.a. for lidt søvn, ca. 6 timer. Men de sidste to dage har jeg p.g.a. app's udfordring strammet op og er gået tidligere i seng! Til gengæld er det på jysk træls, at ugens udfordring lige netop er "0 minuspoint", fordi det er min fødselsdagsuge. Nu må jeg se, om jeg klarer det.

Dagens stjerner

Og så skal man give dagen stjerner! Så let er det heller ikke. Ligesom i hotelbranchen kan man give/få 1, 2, 3, 4 eller 5 stjerner. Det sætter gang i refleksion. Hvordan har dagen egentlig været? I de sidste ni dage har jeg hver dag givet dagen 3 stjerner. Det lyder umiddelbart ret svagt og halvkedeligt, men er det reelt det? Det synes jeg ikke. For det første skal man undgå at "overrose" dagen, fordi så er der ikke nok stjerner at give af, når dagen er virkelig spektakulær. For det andet, så er tre stjerner for mig en rigtig god dag, hvor tingene kører godt. Så det har altså været 9 ret gode dage i træk.

Dagens stjerner Danmark Leve Marina Aagaard blog fitness

Min egen klassificering

En stjerne: Dag med dårlige nyheder (sygdom eller det der er værre hos familie/venner). To stjerner:  Dag med uheld eller over-stress. Ingen træning. Dårlig mad. Tre stjerner: God afbalanceret dag. Træning. God mad. Fire stjerner: God dag med særlige oplevelser eller ekstra god mad og/eller træning. Fem stjerner: Ekstraordinært god dag med en eller flere gode oplevelser. Ifølge Danmark Leve kampagnen er 5 stjerner en virkelig verdensklasse dag. Og - selvom tre stjerner er tilfredsstillende - så kan man da egentlig godt forsøge at skabe nogle flere af de der verdensklasse dage. De booster den generelle motivation. Hvad kan jeg finde på? Hvad kan du finde på (hvad har du fundet på)? Skriv gerne en kommentar. Eksempel på to stjerner: Efter lang rejse hjem fra Cuba; AAL lufthavn P, "bilnøglen ligger på Cuba!" Eksempel på fem stjerner: Med familien på ferie - på gode restauranter med udsigt til marina. 4444 trin trailløb fulgt af relax i vildmarkskar med udsigt til Lysefjorden.

Læs mere:

Karakter og liv: Giver du dig selv 2 eller 12 Horesta hotel stjernekrav (270 punkter)