Ugen der gik 28 2020: Ferietid, skriv og kunst

Af Marina Aagaard, MFT Sommerferietid i Danmark. Men ingen sommervejr nu. 17 grader de fleste dage. Ret typisk dansk sommer. Rimelig vådt og gråt med enkelte solstrejf. De første charterfly er taget af sted til Grækenland. Men nyhederne mandag morgen viser, at feriestederne er halvtomme. Et rekordstort antal danskere har vist valgt 'staycation'. Ugen der gik 28 2020 Museum Ovartaci Marina Aagaard blog

Ugen der gik 28 2020

Ugen bød på et museumsbesøg på et museum, som jeg ikke anede eksisterede. Museum Ovartaci, som tidligere holdt til på Psykiatrisk Hospital Risskov. Nu i Aarhus N. Top foto viser et af kunstværkerne som er en kollage med et par bukser, maling og fotos.

Mandag

Op ved 6-tiden. Går tur med Rex på golfbanen. Udsigten skuffer aldrig. Læser og skriver. Research om coronavirus til magasinartikel. Vi træner i foreningsfitnesscenteret: Jeg tager trappemaskinen 35 minutter. Styrketræning hjemme: 3 x 10 squat. 3 x 10 push-ups. Besøg af to venner. Velkomstdrink Spritzmix. Bedre end original mix ... Mænd spiser hakkebøffer og drikker rødvin fra 1999. God. Kvinder spiser laks ... og drikker Gewürztraminer. Dertil rodfrugtkompot. Jeg går til artikelskrivning. De andre går tur med Rex. Det er jo arbejdsdag, så vi siger farvel ved 22-tiden. I seng ved 23-tiden.

Tirsdag - første gang med MobilePay

Op ved 6-tiden. Jeg læser og svarer på mails. Formiddag: Henrik går tur med Rex på golfbanen, mens jeg skriver. Eftermiddag: Henrik går med Rex, jeg løber i Hestehave Skov 5,5 km. I regnvejr. Vi handler i Meny. Jeg betaler med MobilePay for første gang! Sen start skyldes, at jeg havde MobilePay Business løsning og man kan ikke have privat løsning på samme nummer. Men nu er forretningsmodellen skiftet (for et stykke tid siden ...) til MyShop og hænger ikke længere sammen mobilnummer. Så endelig kom jeg ind i nutiden betalingsmæssigt. Vi træner i foreningsfitnesscenteret: 4 x 8 frivend, modificeret. 4 x 8 horizontal row. 3 x 10-12 unilateral kabel press, 3 x 10 unilateral row. Vi spiser kylling med ris og bønner. Jeg surfer efter musik til holdtræning og firmatræning. I P3 var der et tip om speciel rap med Pop Smoke (skudt som 20-årig). Tungt. Glemmer åndedrætstræningen. I seng klokken 22:00.

Onsdag

Op ved 6-tiden. Til Aarhus. Til Fitness 1. Med fuldt coronaberedskab. I ret tomme lokaler efter at alle SATS varer er pillet ud. Underviser i Dance. Fuldt hold. Rigtig god stemning ... og hold er suverænt til at holde formationer med 2 meters afstand. Respekt. Fra 10-11 fordriver tiden med "ingenting". Skulle træne, men det er bøvlet, bliver ikke nu ... Kører forbi Dao Cafe og køber min grønne yndlingssmoothie og en bolle med ost. Så til Magasin IGEN og bytte Wolford body IGEN, nu fra S til XS. Jeg tror at det er 'snydestørrelser' for at please madammer. Jeg hader at prøve tøj (køber derfor sjældent) og prøver stort set aldrig ude ... derfor er jeg også nødt til at bytte Boss bukser, fra 40 til 36; talje str. 34, lægge str. 40! Hjem. Jeg skriver videre på artikel. En god ven kommer på besøg. Viser hans super gaming pc med fly simulation. Ultra sejt program. Hvis jeg havde tid, ville jeg også "flyve". Grafikken er for vild; cockpit, navigationskort og landskaber. Henrik spiser stegt flæsk og jeg spiser stjerneskud; en enorm portion med to fiskefiletter, kogt fisk, laks, rejer og kaviar og grønt. Dertil danskvand. Tilbage på sporet: 3 min. AiroFit åndedrætstræning Vital Lung Capacity. Først en lungetest. Fin power, men mistænkeligt dårlig volumen. Jeg tester igen. Stadig dårligt. Bekymrende. Så træning: Står på hænder 3 min. med støtte. I seng ved 23-tiden.

Torsdag

Op ved 6-tiden. Jeg finpudser artikel og læser korrektur sidste gang. Jeg sender den af sted - et døgn før deadline. Yes. En ven, højtuddannet medieekspert, kommer forbi. Han arbejder på Henriks hjemmeside. Vi skulle have kigget på video, men jeg er ikke klar (råmaterialet er for ringe). Vi kigger lidt på videoprogrammer og redigering i stedet - og snakker lidt om bogprojektet, skriveproces, titel med mere. Henrik og jeg træner: Jeg laver plyo box rutine: 3 x 10 box jump, 3 x 10 box hop, 3 x 10 step-up 3 x 10 armstrækninger, 4 x8 pull-up, assisted. Vi spiser laks med speciel durumpasta med hvidløg, tomat og ost. Smager som Italien, men ikke 100 % sundt. Dertil vand med saft. 3 min. AiroFit åndedrætstræning Vital Lung Capacity. Sen gåtur med Rex på golfbanen. Jeg sidder og surfer på nettet. Sammenligner produkter på hjemmesider. Jeg har efter års betænkningstid besluttet mig for at købe et ur til erstatning for det jeg fik for 25 år siden af min ex. På grund af slendrian er det ønskede ur udgået af produktion, så det kan ikke længere købes i Danmark, hverken i butikker eller på nettet. Jeg læser en del anmeldelser på Trustpilot og diverse fora - og bliver rystet over at opdage, at et sted, hvor jeg havde tænkt mig at handle, åbenbart er en fidusside. Jeg søger videre. I seng ved 22-tiden.

Fredag - første netkøb!

Op ved 6-tiden. Rydder op. Vasker tøj. Ringer til banken. Tjekker VISA grænser ved netkøb (beløb er ikke specielt stort, men jeg har været ude for irriterende spærring af kort tidligere, fordi grænse var overskredet). Er ved at være parat til køb, men vil sikre, at købet går igennem og at jeg gør det på den mest sikre måde. Så er jeg klar til bestilling. Jeg foretrækker fysiske butikker, så jeg kan se og vurdere de varer, jeg skal købe. Derfor er det i dag første gang jeg bestiller en vare på nettet - hos et engelsk firma, der har en fysisk butik i London, hvilket virker betryggende. Alligevel er jeg ikke 100 % rolig og vil vente spændt i de næste uger. Heller ikke denne butik har pletfrie anmeldelser, hvad angår leverancer ... Til frisør - i sidste sekund før hun holder ferie. En fotograferende ven er kommet på besøg og tager fotos af Henrik til hans foto-hjemmeside. Vennen tager et par fotos af mig, men jeg har ikke de store forhåbninger til resultatet: Fotograf er dygtig, men jeg er ikke lige "klar" til fotografering. Vi skulle have fisk til aften, men beslutter os for at gå ud at spise. Næsten alle steder melder dog alt optaget, så det bliver ikke lige det vi havde regnet med. Vi må køre helt til Risskov og spise i en taverna. Noget senere end vi regner med, fordi vi vil vente på et andet par, der kommer længere væk fra end vi har regnet med. I mellemtiden drikker vi Aperol Spritz. Total sundhedsmæssig nedsmeltning. Vi spiser først sent, ved 20:30-tiden - og da er al fisk udsolgt. I skuffelse bestiller jeg caprese salat og spaghetti bolognese, så kan det også være ligegyldigt. Både maden og vinen smager heldigvis fint. Hjem igen. 3 min. AiroFit åndedrætstræning Vital Lung Capacity. I seng ved 23-tiden.

Lørdag

Op ved 6-tiden. Spiser morgenmad. Klokken 7 kører jeg til Ørnereden: Går/jogger på trappen: 26 x 121 x 2: 6292 trin. 4 gang, 8 jog, 5 dobbelt trin, 8 rytme, 1 gang. Ca. 45 minutter. Hjem igen. Jeg skriver på bogprojektet. Nu flytter det sig lidt igen. Skønt. I går foreslog mine forældre, som havde set en notits i avisen, at vi skulle besøge Museum Ovartaci i Aarhus Nord. Det museum havde jeg aldrig hørt om, men både Henrik og jeg var klar til en kultur tur. Så lørdag var vi på besøg. En stor oplevelse til små penge: 25 kroner (rabatpris) i entre per voksen. Mange spændende kunstværker af kunstnere med psykiske lidelser. Jeg er vild med borddækningen aka installationen. Sorte tallerkner, sort aske, hvidt muslingeskal-støv og øjenbind (blindfold). Super cool. Håbløshedens tårer af Lars Valdemar imponerer også. Mine forældre har foreslået "let spisning", så efter museumsbesøget tager Henrik og jeg ind til Aarhus og henter pizza hos en ny siciliansk kæde, Pizza Hytten: Speciale: Pizzadejen hviler i 72 timer og bages i stenovn med træfyring. De har ret. Smagen er god og med rødvin til glider det lige ned. Efter maden spiller vi et par slag whist og så kører vi hjem. 3 min. AiroFit åndedrætstræning Vital Lung Capacity. I seng kort tid efter.

Søndag

Op ved 6-tiden. Vi arbejder. Lidt op ad formiddagen: Henrik går med Rex og jeg løber i Ringelmose Skov, men en anden kortere rute på kun 5 km. Forbi foreningsfitnesscenteret: Vi træner. Mit dagsprogram, WOD, er: 2 x 10 overhead squat 2 x 10 overhead lunge 2 x 10 squat 2 x 10 lunge 2 x 10 1-leg deadlift 1 x 10 romanian deadlift 3 x 10 glutebridge, 1, 1, 2 ben 1 x 10 roll to stand. Det er det. Hjem. Skrive blogindlæg. En ven med bopæl i Dubai (er rejst ud med møje og besvær) kommer forbi. Vi får igen, igen Spritzmix. Det er "lørdag" næsten hver eneste dag på denne matrikel. Det modvirker for tiden alle sundhedstiltag ... Vi spiser oksesteg. Dertil rodfrugtkompot (jeg spiser en pasta-rest). Aften gåtur på golfbanen. 3 min. AiroFit åndedrætstræning Vital Lung Capacity. Jeg arbejder og går tidligt i seng. De snakker videre længe. Ven overnatter. Ugen er 'bestået'.