Ugen der gik 20 2020: Fase 2 og mere maj

Af Marina Aagaard, MFT To måneder er gået med nedlukning af Danmark. Heraf en måned med fase 1 genåbning. I denne uge starter fase 2; nu åbner storcentre. Mange kommer i gang igen. Dog ikke rejse- eller fitnessbranchen. Allerede i sidste uge var der fokus på krisen, altså sundhedskrisen (JP 7.5.20): Danskerne er blevet dovne under coronakrisen: 38 pct. af de idrætsaktive er stoppet med at dyrke sport og motion. 62 pct. er fortsat idrætsaktive, men bruger mindre tid på sport og motion. 55 pct. til 39 pct. er andelen, der i deres hverdag dyrker motion og sport. I denne uge fortæller flere læserbreve og artikler om mentale og fysiske udfordringer ved mangel på fitness. Og ja, vi kan gå, det gør vi også, men det er ikke det samme som tunge og alsidige belastninger. Ugen der gik 20 2020 Studstrup Danmark Marina Aagaard blogHenrik, Rex og jeg går tur, går tur og går tur. Og derhjemme skriver jeg om, at gå tur ... (foto: Studstrup, fredag).

Ugen der gik 20 2020

Maj fortsætter med flot solskin ... indtil sidst på ugen, hvor det regner igen. Ugens Trump citat (JP 17.5.20): "Når man tester, opdager man, at der er noget galt med folk. Hvis vi ikke testede, ville vi have meget få tilfælde." ...

Mandag

Op ved 6-tiden. Ryggen har det ikke supergodt. Strækøvelser. Jeg skriver mandagens motivationsindlæg: Om forandring. Det handler bare om at starte nu. Ja. Det bliver i dag. Der skal strammes op på træningen. Jeg har trænet alle dage, men det har være småt og ustrukturet. Tilbage på sporet nu. Formiddags gåtur med Rex bag golfbanen. Ugen der gik 20 2020 Marina Aagaard blog Hjemme igen. Jeg læser nyhederne - og rejsenyhederne (kæmpe tilbagegang på 95,7 %): Flyene er på vej tilbage i luften (Check-in) KLM har i denne uge genoptaget flyvningerne på otte europæiske ruter, og Lufthansa-koncernen vil i de kommende uger vende tilbage på en række af ruterne. SAS er et af de selskaber i Europa, der har fløjet flest passagerer i april. Samlet var der 95.090 passagerer ombord i selskabets fly, hvilket var en tilbagegang på 95,7 procent i forhold til året før. Ved 8-tiden Henrik går med Rex. Jeg løber 5 km i Ringelmose Skov. Ny PR, personlig rekord: Den langsomste 5 km tid nogensinde! Men det er dejligt at løbe i det hele taget. Jeg spiser selv tun, hytteost og tomater. Henrik spiser senere, fordi han har kundebesøg. Jeg går i gang med AiroFit åndedrætstræneren igen. Jeg havde næsten lige skrevet en positiv anmeldelse efter 3½ måneds træning. Men i de sidste to uger er AiroFit'en gået i gang med kalibrering efter ½-1 minut. Meget irriterende. Efter en uges forgæves daglige forsøg, lod jeg den ligge en uge.  Nu virker den lidt igen. Omend meget træg i grafikken? Jeg gennemfører 5 min. træning med et par stop. Sent i seng.

Tirsdag

Op ved 6-tiden. Blogindlæg om Gå-variationer. Gå tur med Rex bag golfbanen. Syrenerne er sprunget ud. Formidabelt for fans af lilla. Og sommerligt: TV2 vejret sætter spot på syrener sidst på ugen. Læser. Skriver. Læser skriver. Eftermiddag. Jeg sjipper ½ time. 3 x 10 hængende knæløft, 3 x 12 rygstrækninger på gulv. Vi spiser hakkebøffer, ovn pommes frites og salat (med glaskål, mmmmhhh). Vi går tur på golfbanen igen. Åndedrætstræning. Sent i seng.

Onsdag

Op ved 7-tiden. Blogindlæg om Star balance. En favorit. Professionel rengøring fra 9-12. Er det nødvendigt. Ja. Dagens nyheder. Billund Lufthavn fyrer 270 medarbejdere. Tyskland siger at de vil åbne grænsen til Danmark nu på fredag 15.5. Men Danmark er endnu uafklaret (krise for sommerhusudlejere). Læse. Skrive. Eftermiddag. Til Ørnereden: Trappen venter. Der er koldt da jeg kommer, der bliver varmt undervejs. Solen er fremme: 4 gå, 8 wog, 4 dobb. step, 6 rytme step. 45 min. Ingen styrketræning i dag. Jeg spejder forgives efter min makker/mand, som gemmer sig bag skærmen ... påskud: Arbejde. Jeg henter mad hos Bag Søjlen i Rønde. Henrik spiser oksemørbrad med pommes frites. Jeg spiser fiskekasserolle med asparges, bønner og kartofler. Himmelsk. Tidligt i seng.

Torsdag

Op ved 7-tiden. Slendrian. Arbejde. Skrive. Løbe 5,5 i Hestehave skov, mens Henrik går med Rex. Handle. Frokost. Koldskål (Løgismose til 5 kr. - SKAL spises i dag) med kammerjunker. Arbejde. Skrive. Kettlebell workout. 8 TGU. 3 x 16 back lunge. 3 x 16 KB swing (let vægt). 3 x 10 goblet squat. Jeg er gået ned i vægt. Fra 12, 16 og 24 kg ... til 8 kg. Nu er det skånetræning igen. For ryggens skyld. Den har klaget sig p.g.a. tung vægttræning stoppede. Spise kylling med salat. Skrive videre ... Tidligt i seng.

Fredag

Op ved 7-tiden. Ryggen har det middel ringe. Henrik og jeg rydder op i garagen. Mere plads omkring TRX'en (slyngen). Vi rigger pc til med kabler. 11:00-14:00 deltager jeg i et TRX online kursus. Godt. Men ingen anden træning i dag ... Vi går tur med Rex ved Studstrup - et lille, men skønt område. Jeg kravler i et af de faldne træer. Jeg tager min egen medicin: Anbefaler at man bevæger sig varieret. Som funktionel træning og hjernemotion.  Vi handler og tager hjem: Spiser oksemørbrad med trøffelravioli (mmmmmhhhh) og asparges. Dertil rødvin. Vi starter med at se en tv-film, Inferno. Men gennemfører ikke.

Lørdag

Op ved ved 7-tiden. Kører til Aarhus. Til en Bronx-agtig trappe. Trappejogger 7 x 262 x 2, ca. 33 min. Jævnt. Klokken 12:00 er jeg i Højbjerg og træner med mor, far og min søster og niece (en overraskelse) i udestuen: Tabata jog, squat, 1-bens dødløft, glute bridge (fødder på stol), push-ups, skulder sideløft/skulderpres, horizontal row med tube, krydsløft på alle fire, mavebøjninger, planke og side planke. Hjem. Læse. Skrive. To venner kommer på besøg. Henrik og de spiser spare ribs og kartoffelmos og rosenkål. Jeg spiser stegt laks og frisk salat med tomat, salat, forårsløg, avocado, agurk og kerner. Dertil får vi to slags rødvin. Jeg rydder lidt op i blog manuskripter efter maden. Det er Melodi Gran Prix aften, Eurovision Song Contest. Men det er aflyst. I stedet er der en hyldest aften uden konkurrence. Ikke helt det samme og vi ser det ikke i år ...

Søndag

Op ved 9-tiden! Hypersent. Det er træls; masser af spildt dag. Jeg sov dårligt - til dels på grund af at ryg jamrede sig lidt ekstra igen (den hader at fitnesscenteret er lukket) - og valgte at se tre halve film i løbet af natten. Læse. Skrive. Rydde op. Gå tur i lille privat skov i nærheden. Hjem skrive videre. Henrik og jeg træner: Henrik cykler. Jeg hopper: 4 x 8 pull-ups med power band assist. 3 x 10 bænkpres ... på stepbænk. Suboptimalt og for let vægt. Nu skal jeg altså have fundet et stativ ... Jeg kører Henrik og en ven til spisning på Mols. Jeg takker nej. Skal være færdig med et par ting. Kører hjem igen. Ser et sødt ande-hus på vejen. That's Djursland. Ænderne sad egentlig på verandaen, men da jeg stod ud af bilen og kom nærmere med mobilen kom de farende ud. Vist for at forsvare deres villa. Jeg trak mig hastigt tilbage. Hjem. Træne lidt mere: 3 x 10 Box jump, 3 x 10 box hink, 3 x 10 step op 3 x 10 hængende benløft. Spiser spejlæg. Skriver videre. Sent i seng. Så gik den uge.