Motivation? Citat: Følelsen lige det øjeblik

Af Marina Aagaard, MFT Sælens øjne, snude og mund siger "ahhhhhhhhh". Er det fordi dens fitnesstracker lige har brummet? Kan du genkende udtrykket og følelsen?

Følelsen lige det øjeblik ...

That moment when your Fitbit buzzes for 10.000 steps. Allfitbit.com Følelsen lige det øjeblik Det øjeblik, lige når  din Fitbit vibrerer ved 10.000 trin. Hvis du har en fitnesstracker fx Fitbit eller et pulsur, ved du hvad der er tale om: Signalet, der giver en dejlig følelse af at være sund(ere), have nået et mål, "fået point". Men du behøver ikke at have en fitnesstracker for at kunne bruge den viden til noget.
  1. Lav det ansigtsudtryk lige nu - det virker både indad- og udadrettet. -
  2. Vær på forkant. Vent ikke til, der er noget, der vibrerer. Skab (dyrk) situationer, der skaber den slags ansigtsudtryk.
Tænk (analyser): Hvad er det, der giver det smil på læben? Hvad udløser den følelse af velbehag? Gør-det-selv: Skab eller genskab det og flere lignende øjeblikke. Rigtig god dag, uge, måned, år.

Dopamin

Dopamin er et signalstof i hjernen [neuro transmitter], som giver drivkraften til vores handlinger. Den moderne neurovidenskab har vist, at hjernen kan aktivere sine egne signalstoffer, når vi føler og mærker lykke og belønninger. Belønnings- og lykketilstanden opnås i et kompliceret samspil mellem dopamin, endorfin og oxytocin i hjernens belønningssystemer.

Læs mere:

Videnskab: Dopamin fremmer hjernens belønningssystem Motivation boost: 5 Elite hacks og epic playlist (andet der får smilet frem)