Ugen der gik 12 2020: Fra 1000 til 100 til 10

Af Marina Aagaard, MFT Hvad skal vi lave du? Næsten alle er tvunget væk fra job og fritidsaktiviteter. Som selvstændig har jeg i forvejen hjemmetid, det skal helst ikke være hele tiden!

Ugen der gik 12 2020

Mandag

Gå tur med Rex omkring golfbanen. Jeg læser og skriver det meste af dagen på bogprojekt ... der skulle have været færdig december 2019. Men nu er tiden der jo, efter at alle foredrag i de næste par måneder er aflyst. Så jeg skriver løs. Gå tur med Rex ved Kalø Slotsruin. Altså Henrik går og jeg løber 5,5 km. Ganske forbløffende for denne tid af året og denne tid på dagen: Der er "masser af mennesker". I alle tilfælde er parkeringspladsen fyldt med biler. Det er et vildt tegn på, at danskerne lige nu har "fri fra arbejde". Vi tager hjem. Jeg træner absolut ingenting - tiden er løbet fra os - bortset fra vejrtrækning med min AiroFit åndedrætstræner. Det har jeg gjort hver dag (bortset fra tre dage) siden 1.1. Er netop nået fra "beginner", 3 minutters programmer, til "intermediate" med 5 minutters programmer. Vi spiser en kæmpeportion salat med carpaccio. Let mad. En livret. Ingen pc-arbejde efter aftensmad. NU skal det blive bedre - mindre skærm til øjne og hjerne. Tidligt i seng - efter at have set en tysk krimi.

Tirsdag - Dronningen taler

Gå tur med Rex omkring golfbanen. Jeg læser, regner (på energiforbrug) og skriver videre. Og skriver et blogindlæg, fordi jeg falder over nogle gør-det-selv-legemodeller. Det - og let oprydning - går dagen med. Om eftermiddagen går vi tur ved Vosnæs. Over marker og gennem skoven. Der plejer ikke at være et øje, men i dag bliver vi passeret af mountainbike ryttere, et helt cykelhold (!), løbere og grupper af gående. Coronavirus har 'tvunget' danskerne til alternative aktiviteter: Motion i beroligende natur ... Vi spiser kylling, pasta og salat. Efter maden ser vi Statsministeren og efterfølgende spidserne fra Sundhedsstyrelse, Udenrigsministeriet og Rigshospitalet "skrue bissen på". Det er alvor, vi er nødt til at tage virussen alvorligt og holde os mere for os selv. Det bliver varslet, at fra i morgen klokken 10 er der nye restriktioner. Klokken 20:00 toner dronningen frem på skærmen. Majestæten har en indtrængende opfordring - og formaning - til danskerne. At mødes og holde fester er ikke bare tankeløst, det er hensynsløst. Der blev talt direkte til de unge, men også alle andre. Dronningen gik allerede tidligt forrest og aflyste hendes stort anlagte 80-års fødselsdag. Så kan vi andre måske også vente et par uger (mindst) med at holde fest og stimle sammen. Vi går tidligt i seng.

Onsdag - Næsten alt lukker

06:00 er der igen gule bjælker og Breaking News på TV2 News: Forsamlingsstørrelser er formindsket. Det er nu forbudt at være mere end 10 sammen. For to uger siden var det 1000, for en uge siden 100, i denne uge 10. Nu SKAL stort set alle butikker, fitnesscentre (de få der ikke allerede har lukket), frisører, tatovører, barer, diskoteker, cafeer OG storcentre lukke mindst indtil d. 30.03.  Nogle restauranter må fortsætte med take-away. Apoteker og dagligvarebutikker må holde åbent. Mange lande har lukket grænserne. Nu toner EU-forkvinden frem på skærmen og fortæller, at de ydre grænser er blevet lukket for alle ikke-EU borgere. EM i fodbold flyttes til 2021, VM i ishockey er aflyst og flere store cykelløb afholdes ikke. Gå tur med Rex ved Kalø Slotsruin. Henrik går. Jeg løber 5,5 km. Henter take-away mad hos Bag Søjlen for at støtte det lokale erhvervsliv. Henrik spiser ... stegt flæsk med persillesovs ... jeg spiser hvid fisk, langefilet, med kartofler og grønt.

Torsdag

06:00. Interessant nyhed. Det ser ud til at OL afvikles som planlagt. Ellers er der nu billeder af politifolk, der kigger ind i restauranter og på fodboldbaner for at tjekke om der er over 10! Er der 11 er får alle 11 en bøde på 1500 DKK - og lokaliteten muligvis en endnu større bøde ... Går tur med Rex omkring golfbanen. Rydder lidt op. Og skriver. Bliver interviewet af journalist fra Kristeligt Dagblad omkring (coronavirus) hjemmemotion, der virker. Det skal være tung træning, der kan modsvare træning i fitnesscenter. Jeg foreslår 1-bens og 1-arms træning. Henrik spiser ... medisterpølse og kartoffelmos ... jeg spiser laks med pasta og grønt.

Fredag

Morgen. Savner fitnesscenterets trappemaskine rigtig meget. Jeg kører til Ørnereden. Udendørs trapper er egentlig bedst og sjovest, men denne trappe, 121 (x 2 - ned-op) trin x 20, matcher desværre ikke fitness trappemaskinens 4000 trin i træk. Kigger ind i det nye toilethus. Elegant wc i skoven. Hjem. Telefoninterview med journalist fra DFIF magasin omkring spinning. Henrik og jeg kører en 10 minutters tur og går med Rex ved stranden ved Vrinners. Der er kommet en mail om, at bloggere og influencere rigtig gerne må lave opslag: #bliv hjemme. Det har jeg allerede skrevet om på bloggen, men jeg laver et instagram opslag (foto og tekst). Mange kendte laver små videoindslag med opfordringer. Henrik spiser spare ribs. Jeg spiser kylling. Dertil får vi salat.

Lørdag

Til Ringelmose skov. Henrik går med Rex. Jeg løber 5,5 km og tager 3 x 1 minut med battle ropes. Jeg havde glemt, hvor hårdt det er ... Læser, skriver, rydder op. Henrik rydder op i fryseren. Jeg ser en italiensk iskage. Spiser den, så der bliver et lige antal tilbage. Er ellers mest til italiensk mælkevanilieis, men denne choko-nødde-sag smager godt. Sen eftermiddagsgåtur på stier og rough ved golbanen. Får en Aperol spritz mix før maden. Det lugter lidt af skiferie! Spiser oksemørbrad (blød som smør), fuldkornstagliatelle (aka pasta) og bønner. Drikker rødvin til. Går tidligt i seng.

Søndag

Kører tidligt til Jernhatten, et af stederne i Danmarks Naturkanon. Ugen der gik 12 2020  Koldt, omkring frysepunktet, men sol og blå himmel. Vi går en kort tur og jeg snupper tre ture op og ned af en af Danmarks længste udendørs trapper. Det er ikke sådan, at man har lyst til at løbe. Trappen er stejl og de 216 trin er meget smalle og ret forhutlede. Henrik går omkring pynten imens og vi følges op ad trappen og retur gennem det lillebitte stykke skov. Hjem. Læser JP. Ser Dagens (vittigheds) tegning af Niels Bo Bojesen. En lærer står og kigger på en tavle. "Vi skal nu kigge på ord og begreber, der er gået i glemmebogen". Udetillæg, stadion, bordbestilling, halbal, trængselsafgift, buffet, hjemve, samkørsel, pendler, rejseforsikring, myldretid, standarddans, hotel, stage-diving, lufthavn, swingerklub, infight, festival, lufthavn, gruppeterapi. Det er lige til at grine af, hvis ikke det var til at græde af. Ordner fotos. Det tager tid. Skriver blogindlæg. Henrik og jeg træner 3 x 7 minute workout i kælderen. Lidt halvhjertet og elendigt. Spiser til aften: Vi får kylling med ris og ovnbagt løg, tomat og asparges. Vi går tur ved Mågehalvøen og Ugelbølle Strand. Hjem. Snupper en Aperol Spritz og skåler for Italien. Vores tanker går til dem dernede - og alle andre rundt omkring. Antal COVID-19, coronavirus, tilfælde internationalt: Globalt 271.364 syge. 11.252 døde EU- og EØS-lande 121.061. 5.925 døde (de allerfleste i Italien) Danmark 12.351 testede. 1.395 smittede. 200 indlagte. 13 døde. Hyggeligt nok herhjemme, men en forfærdelig uge ellers. Jeg skulle have haft holdtræning, personlig træning, holdt foredrag, været til hotelåbning (hotel åbner nu slet ikke før sommer) og været til et Nordic Race Trails løb i Hasle Bakker. Alt sammen noget jeg havde glædet mig til. Alt sammen aflyst. Og mine forældre har jeg ikke set i ugevis, fordi de er i selvvalgt isolation. Det samme er søster, svoger, nevø og niece. Så Henrik og jeg (og Rex) sidder her og de sidder der.