Ugen der gik 1 2020: Nytår, nyt år, ny dag

Af Marina Aagaard, MFT En helt speciel uge med gammelt år, nytårsaften, nytårsdag og nyt år. Ugen der gik 1 2020 Marina Aagaard blogGåtur nytårsdag ved Sletterhage Fyr. Nogen havde været hurtigt ude med 2020 stendekoration. Mandag Gå morgentur med Rex Et smut til Aarhus: Vikar i pilates og core training. Hjem igen. Læse, skrive, spise. Retur til Aarhus: Personlig træning (måtte ringe og aftale ændret tid; da jeg skulle køre, holdt bil stille med dødt batteri, hmmm). Gå aftentur med Rex. Tirsdag Travlhed. Rydde op gøre klar til nytårsaften. Med lidt uventede opgaver undervejs. Eftermiddagstur med Rex. Borddækning - ikke det vilde skrud i år - med sort (2019) og diamanter (!) (2020) som tema. Hvidt og sølv service (og anderledes dybe tallerkener, off-white og guld). Ved 17:30 tiden dukker Henrik op - sammen med tre venner. Det bliver en stille nytårsaften i år. Sammen laver vi (mest de) mad. Klokken 18:00 ser vi dronningens nytårstale på tv. Jeg synes den er god. Aktuel, inklusive tanker om ensomhed, og som vanligt med en velvalgt formaning:
"Antisemitisme, intolerance og undertrykkelse af anderledes tænkende hører ingen steder hjemme. Det er noget, som vi skal være meget opmærksomme på og hjælpe hinanden med at modarbejde."
Vi spiser en himmelsk græskar-jordskokke-gulerods-suppe (pre-fabrikeret af vores ven fra Tyskland). Dernæst oksemedaljon, der er blød som smør, med rodfrugtpotpourri og asparges. Til dessert tre slags is (Henriks favorit) i nøddekurv med hjemmelavet rom-rosin-lage. Vi spiser meget længe. Holder pause. Spiser så de luxe kransekager med kaffe og te til. Klokken 00:00 skåler vi farvel til det gamle år og goddag til det nye. Ser på nytårsfyrværkeri: I vores landsby og omegn går de helt amok og fyrer det mest fantastiske fyrværkeri af (godt det ikke er forbudt endnu ... selvom jeg også forstår modstanderne (inklusive mor, som bliver mindet om krigen)). Jeg ringer til mor og far og søster og vi hilser hinanden "godt nytår". Så drøner jeg ind på kontoret. Lige nu er tilmeldingen åbnet - ikke til et løb, men til lodtrækningen om at være med i et meget specielt løb. Nu må jeg se, om det bliver til noget ... Onsdag Det er nytårsdag og bryllupsdag. I år er der ingen fest eller fejring. Det er kun Henrik og jeg, som har en helt almindelig dag. Dog foregår dagens gåtur med Rex ved Sletterhage Fyr og Tyskertårnet (i baggrunden på foto og udsigt fra skydeskåret hen mod fyrtårnet yderst til venstre i foto). Senere på dagen træning i foreningsfitnesscenteret (trappemaskine træning) Torsdag Læse, skrive og træne på materiale til weekenden. Rex luftning i omegnen. Henriks søster kommer til spisning og overnatter. Fredag Til Aarhus. Personlig træning 6-7. Hjem: Igen: Læse, skrive og træne på materiale til weekenden. Eftermiddag. Interviewet til en podcast om motivation. Runcast redaktøren får uddybning af mine 10 tips fra bloggen. Gåtur med Rex i omegnen. Et 'skummelt' vejr. Lørdag Op klokken 6. Spise og gøre klar. Køre klokken 7 til Sønderjylland. Bælgmørkt og voldsom regn hele vejen - næsten umuligt at se kørebanen. Det er ingen fornøjelsestur, men jeg kommer heldigvis frem (og så lysner det, sådan da). Kurset foregår i en superflot træningssal i idrætshallerne i Brørup. Tilfældigt møder jeg en tidligere diplomtræner studerende og får en hjertelig modtagelse. Derefter heldagskursus for en DGI Sydvest afdeling. Der er en super stemning! Klokken 17 hjemme igen. Så kører vi til mor og far til spisning. Vi tager nytårsrester med - og så spiller vi whist bagefter. Søndag Morgen før og efter solopgang. Henrik går tur med Rex, mens jeg løber i Hestehave Skov.  Så hjem. Vi havde planer for dagen ... Men Henrik skal pludselig på arbejde (arkitektopgave) og så til 'mande-grillfest. Fint. Så har jeg fred og ro til at skrive en artikel, der skal afleveres senest i morgen. En god og travl start på året.