3 Top Ski Fitness last minute øvelser: I form på sekunder

Af Marina Aagaard, MFT Er du lige på vej på skiferie og har opgivet at komme i form, fordi du tror det er for sent at fortræne. Eller er du træt af dit januar træningsprogram, fordi din six-pack ikke er synlig endnu?  Så er disse tre superøvelser for dig. Det er ikke for sent og de virker. 3 Top Ski Fitness øvelser Sestriere skiferie Marina Aagaard blog

3 Top Ski Fitness (last minute) øvelser

De tre kropsvægt øvelser er på let-øvet middelniveau - de kræver en smule grundtræning forud - og kan udvides med vægt til tungere øvet niveau. Fantastisk træning, der ud over top fedtforbrænding giver hele 3-i-1 fitness: 1) styrke og eksplosivitet, 2) stabilitet og 3) mobilitet (bevægelighed og agility). http://youtu.be/ZBuNlzzeIGw

1. Hop (squat jump)

Hop pået sted (med eller uden vægt) og med forflytning i flere retninger. Afsæt fra hele foden. Brug arme til opdrift. Land med affjedring. 

2. Multi-lunges

Udvid traditionelle lunges med bevægelser i flere retninger. Træn med flere bevægeudslag, små og store bevægelser. Tjek at der er fri bane (også bagud). Knæ og fødder skal følges ad. Hold knæ stabile.

3. Planker med bevægelse

Træt af planker? Bevæg dig! Få mere ud af træningen. Fx mountainclimber eller plank lunge. Stabiliser; spænd din 'core', kropsstamme, så din overkrop og lænd holdes stabil. Kroppen på lige linje. Mængde: 1-3 (4) sæt a 8-16 gentagelser. 1 minut pause mellem sæt. God træningslyst (her under Sauze d'Oulx / Sestriere).