Ugen der gik 24 2019: Optur, maxpuls, nedtur

Af Marina Aagaard, MFT En uge med mange gode oplevelser og en uheldig. Highlights er Aalborg Sportshøjskole (censor på fitnessuddannelsen), Hamburg, Kalø, Ry (Himmelbjerget) og Nimtofte (Lübker Spa). Ugen der gik 24 2019 Himmelbjerget Tåge Silkeborg Ry Marina Aagaard blog travel

Ugen der gik 24 2019

Mandag

Vi vågner op på hotel i Hamburg (et kort to dages besøg) ... ved 7-tiden efter at være gået i seng 02:30 (efter et kort koncertbesøg). Spiser morgenmad, kæmpe buffet, som vi desværre ikke helt udnytter. Jeg løber en tur. På trapperne. 5 x 2x550. Ca. 50 minutter. Good, not great. Går i bad. Pakker. Kører nordpå. Vi ville handle i Citti Markt ved Flensburg, men der er lukket på grund af pinse. Hjemme ved 17-tiden. Spiser kylling-kål-chili gryde med ris. Det er for lækkert, for lækkert. Tidligt i seng.

Tirsdag

Tidligt op. Læse. Skrive. Rydde op. Løber 5,5 km tur i Hestehave skov. Dagen går med oprydning. Ingen tid til fitnesscenter (for dårligt). Træner hjemme i kælderen. Træner med kettlebell. 8 TGU. 3 x 16 swing. 3 x 16 back lunge. 3 x 10 goblet squat. Spiser laks med spinat-ricotta ravioli og kogt spinat.

Onsdag

Hele dagen censor på Aalborg Sportshøjskole. Fitnessuddannelsen. En fantastisk dag med masser af god træning og instruktion. Hjemme ved 17-tiden. Spiser rester; kylling-kål-chili gryde med ris. Ingen træning. Jeg kan ikke nå det, men står dog på hænder (opad væg) i 2-3 min. 19:30-21:45 til Aarhus til kostforedrag om plante- versus kødbaseret føde. Inspirerende.

Torsdag

Rydder op - i mailbox og på kontor. Over middag firmatræning i Aarhus; puls og kropsvægt styrketræning. Der er høj sol, vi skulle have været ude (mit cirkel-grej er stillet op udendørs); det bliver dog ændret til indendørs træning (én mangler sko). Ny plan. Efter træning en tur ind i midtbyen. Til højhus. Løbe på trapper: 5 x 2x370. Hente mad fra Restaurant Fedet. Henrik får unghanebryst, jeg røget laks med salat.

Fredag

Læser. Skriver. Rydder op. Over middag. Til Aros. Cafe. Mødes med min kusine. Som altid hyggeligt. Vi drikker te. Jeg takker nej til tilbud om vin p.t. Der stilles op til fest på Aros kl. 16.00 - med "bobler" og kunst. Kusine fester. Jeg kører til SATS og træner 40 minutter på trappemaskinen ... 5 min. level 11. ustøttet. 15 minutter level 14 diverse kropsstillinger. 10 minutter level 12 med støtte. 10 minutter dobbelttrin level 11 støttet. Det er ikke en specielt god træning. Max puls og jeg er helt færdig! Handler i Føtex. Hjem og spise: Grillkylling med ravioli med ricotta, svampe og trøffel. Pasta og trøffel, hvad mere kan en kvinde ønske sig ...

Lørdag

Morgenmad. Som vanligt p.t. appelsin, banan, yoghurt, müsli. Vi, Henrik og jeg, kører tur til Himmelbjerget ved Ry. På landet sker der også noget; vi ser på vejen en kortege af veteranlastbiler på vej til træf (et anderledes syn)! Det regner og der er tågebanker i skovene omkring bjerget (bakken). Det er o.k., det gør mig ikke så meget, bortset fra at der er en veritabel mini-flod på stien. Det er ret voldsomt, men jeg stopper for en gangs skyld ikke for at fotografere (foto herunder er et tidligere foto, der viser det typiske mudder). Det er mildest sagt svært at navigere og jeg når at glide et par gange. Efter et kort opvarmningsløb på cirka 1 km: Jeg løber (lunter i laveste tempo ... med maksimalpuls) to ture op og ned af den himmelske bakke inklusive en tur op i tårnet. Imens går Henrik med Rex. Vi mødes på vejen op og ned, han tager et par fotos i farten. Hjem. Vi ser Le Mans optakt og start k 15:00 og følger løbet i løbet af dagen og aftenen. Det har været sløjt med styrketræning i denne uge. Jeg træner derfor igen lidt i kælderen, min favorit mini-rutine p.t.: Kettlebell. 8 TGU højre og venstre. 3 x 16 swing. 3 x 16 back lunge. 3 x 10 goblet squat. Besøg af en ven. Henrik og ven spiser (som vanligt) rib eye. Jeg spiser laks. Vi får alle pommes frites (af den tykke slags) og hvide asparges til. Jeg ordner regnskaber. De ser tv.

Søndag

Vi ser Le Mans, da vi vågner ... og i løbet af dagen. Nedtur. Jan Magnussen ligger nummer 2 og kan måske endelig blive nummer 1. Så kører han i gruset og havner på en 8. plads. Øv, øv, øv. Endnu mere øv. Med det samme jeg står ud af sengen, kan jeg mærke det. Jeg har fået en let forstuvning. Et eller andet i venstre fod har givet sig, da jeg skvattede rundt i mudderet på Himmelbjerget. Det er seriøs nedtur. Normalt ville det ikke gøre så meget, men næste uge skal jeg deltage i den hårdeste aktivitet, jeg nogensinde har givet mig i kast med - og jeg er i forvejen i halvdårlig form. En skade er mildest talt uvelkommen. I dag skulle jeg have løbet på trapper, men der er ikke noget at gøre. Jeg er nødt til at have en løbepausedag. Foden ømmer sig. Vi tager i foreningsfitnesscenteret i stedet. Jeg cykler ved lav belastning i 10 minutter. 4 x 10 modificeret frivend. 4 x 6 hængende benløft. 4 x 8 bænkpres. 4 x 10 horisontal roning. Så tager jeg i spa for at slappe af og fremme restitutionen (da jeg ikke kan træne som planlagt): Dampbad, 4 x sauna-koldt kar (15:3), dampbad. Så lukker de og jeg må ud! Hjem: Spisning. Grillkylling rester. Dertil fuldkornspasta (tagliatelle) med grøntsager, løg, peberfrugt og kål. Det smager som sædvanligt godt. Arbejde lidt. Tidligt i seng.