Sagen er bøf (tatar): Grill mad i Hamburg

Af Marina Aagaard, MFT Gængs grillmad - og grill'er - har aldrig været min favorit. Denne weekend skal jeg dog have Grill mad i Hamburg ...

The Grill

Grill Fairmont Hotel Vier Jahrzeiten Hamburg Germany Marina Aagaard blog travel rejseTykke, bløde, røde tæpper. Gammeldags stil. Behagelig afveksling fra nordisk minimalisme. Søndag kl. 18:00. I Hamburg. Ved søen, Innen Alster. Vi er på Fairmont Hotel Vier Jahrzeiten. Imponerende luksushotel i gammel stil. Vi har været her for mange år siden. Nu er vi tilbage. Vi ankommer i god tid og venter i foyeren. Jeg "pudrer næsen" i damernes afdeling. Vi skal spise i hotellets (Jahreszeiten) Grill og har på forhånd - som sidst - bestemt os for deres signaturret, tatar. Vi tjekker alligevel menukortet ... for en sikkerheds skyld. To tatar, tak. Henrik bestiller brasede kartofler til og jeg pommes frites. I grillen spiser man diverse variationer af kartofler som tilbehør (og grøntsager); andre mere eksotiske kulhydrater ser jeg ingen af på spisekortet.

Brød på bordet

Mens vi venter, ankommer en kurv med uimodståelige mini-flutes og tilbehør. Jeg har skruet ned for indtag af hvidt brød, men kan ikke modstå kurvens indhold. Sammen spiser vi rub og stub.

Sagen er bøf

Vi får forevist ingredienserne blandt andet kapers og løg, otte forskellige i alt, foruden æggeblomme, peber, tabasco og olie. Tjeneren spørger os om vores ønsker, hvilke ingredienser og hvor stærkt, og rører derefter ingredienserne sammen med det fine røde kød. Visuelt er måltidet ingen topscorer, men det smager himmelsk. Og det er en betragtelig portion, så vi er egentlig mætte bagefter. Alligevel bestiller vi creme brulée. Og bliver ikke skuffede; perfekt tekstur og smag ... og mængde.

Meget for pengene

Måltidet på denne Michelin-nævnte restaurant koster cirka 1000 DKK; hovedret og dessert for to samt Cremant som velkomstdrink og til maden en flaske (billig, men god) Rioja. Desuden kom der som indledning brød og tre slags rørt smør og mayonnaise. Efter måltidet fulgte en lille platte med søde sager - også selvom vi havde takket nej til kaffe. På godt jysk: Value for money. En ikke uvæsentlig detalje: Restauranten er elegant, helt i ægte art deco stil, der er en afdæmpet, hyggelig stemning og betjeningen er smilende, hurtig og top-professionel. Restauranten er næsten fyldt i løbet af de timer, vi er der. Publikum er unge, voksne og ældre, påklædningen er - som angivet - smart casual. Jeg bemærker Hermes og Gucci tasker på taskestole. Selv har jeg en DGI skuldertaske med ... men modtager lige så venlig VIP-betjening som de øvrige gæster. Jeg glæder mig allerede til næste gang.