Cuba rejse: Derfor skal du (ikke) tage til Cuba

Af Marina Aagaard, MFT En rejse til Cuba. Mine nærmestes reaktioner er blandede. Fra "Fantastisk!!!" og "Jeg vil tilbage!" til "Hvorfor dog det?" Henrik og jeg tager af sted i maj 2019.

Drømmerejse fakta ...

Efter 12 dage på Cuba tegner der sig et billede - og ikke bare af sol, stærk varme og sydfrugter. Her under er vores top 3 grunde til (ikke) at tage til Cuba. Spørger du os direkte "jo, vi vil gerne til Cuba igen". Drømmerejse fakta Cuba Camaguey smile Marina Aagaard blog guide travel rejseNormalt fokuserer vi på bygninger og undgår personer, fordi vi vil helst ikke genere nogen og er allerhelst incognito. De smilende cubanere i Camagüey vinkede os dog over, for at vi netop skulle forevige dem (foto: Henrik Elstrup). En tredjedel af Cubas turister kommer fra Canada. Cubanere vurderer: Canadiernes primære grund til at tage til Cuba er solen, varmen og strandene. De tager direkte til palmerne og det hvide hotel i turistghettoen og ser ikke det rigtige Cuba.  Ikke os. For danskere er Cuba solferie nok ikke første prioritet. Som dansker får man i stedet på Cuba oplevelser, man a l d r i g har oplevet i Danmark.

Top 3 grunde til at tage til Cuba

  1. Cubanerne - hr. og fru Cuba er i almindelighed ualmindeligt åbne, søde, hjælpsomme.
  2. Cuba - kulturen - son og salsa, kunsten, bygningerne ... og amerikanerbilerne.
  3. Cuba - naturen - interessant, pletvis smuk, og anderledes, når man er fra Danmark.

Top 3 grunde til ikke at tage til Cuba

  1. Internet (og mobil) - kan du lide at være online (job, blog, instagram)? Forget it.
  2. Vejene - rustikt look o.k., men dybe huller i motorvej og hovedveje er farlige.
  3. Maden - generelt er maden ikke specielt krydret eller kreativ (men normalt frisk).

Cuba_Cienfuegos_Sunset_Marina_Aagaard_blog_guide_travel_rejseDer kan være andre årsager til at (ikke) tage til Cuba. Det fylder for meget til denne artikel (søg selv på relevante temaer). Vil du vide mere? Tjek min Cuba guide HER med erfaringer og insider tips. Insider? Ud fra grundig research, cubanske tips og egne særlige oplevelser, har jeg nogle tips ud over, hvad du ellers kan læse dig frem til. Cuba_Havana_art_Marina_Aagaard_blog_guide_travel_rejseVores tur var en 11-12 (13) dages kør-selv-bilferie, som vi havde arrangeret som ses her under. Det var et lidt presset program til så få dage, men det var overkommeligt uden stress. Selv ville jeg gerne have haft mere tid i Havana (kunst, kultur og natteliv), Cienfuegos (bygninger og barer) - og eventuelt Vinales (natur; vandring og cykelture). Cuba kør-selv-ferie rejseplan (eksempel): Cuba rejse: Dag 1: AAL, AMS, HAV og videre Cuba rejse: Dag 2: Santa Clara og Che Guevara Cuba rejse: Dag 3-4: Camaguey UNESCO centro charme Cuba rejse: Dag 5-6: Trinidad UNESCO tidslomme Cuba rejse: Dag 7: Cienfuegos cool UNESCO centrum Cuba rejse: Dag 8-9: Valle de Vinales UNESCO natur Cuba rejse: Dag 10-11-12: Havana, UNESCO city, sol og son Skal/vil du til Cuba? Du er meget velkommen til at stille spørgsmål i kommentarfeltet.
Skal jeg rejse med fly, foretager jeg generel incognito søgning på pris og flyvetid. Desuden ser jeg på selskabernes sikkerhedsrating og miljøpolitik og -tiltag. I maj var pris 4.959 DKK fra AAL-HAV med KLM (andre selskaber 6-7000). Vores flyrejse - formål rejseguide - blev denne gang venligt sponseret af KLM.