Top 10 flyselskaber 2019: Hvem og hvorfor?

Af Marina Aagaard, MFT I avisen i går: Verdens 10 bedste flyselskaber. Skal man flyve, kan det jo være rart at vide hvilke. Hvilke selskaber?

Top 10 flyselskaber

  1. Singapore Airlines
  2. Quatar Ariways
  3. Eva Air (Taiwan)
  4. Emirates
  5. Japan Airlines
  6. Southwest Airlines (Dallas)
  7. Azul (Brasilien)
  8. Air New Zealand
  9. Jet2.com (UK)
  10. ANA, All Nippon Airways (Japan)
Men. Hvad drejer det sig om? Top 10 flyselskaber Marina Aagaard blog travel rejse Hvad er her kriteriet for bedste? Sandsynligvis totaloplevelse og det betaler man for. Vil man have den bedste oplevelse til prisen (en prisbillig rejse), er listen nok anderledes. Jeg vil gerne rejse med Singapore Airlines, som lyder tiptop, men prisen er for høj. Bedste billige selskaber ud fra region (AirlineRatings.com): Westjet (Americas), AirAsia/AirAsia X (Asia-Pacific) og Wizz (Europe). De bedste flyselskaber er her ikke de samme som de 10 (20) mest sikre flyselskaber, men der er flere sammenfald i toppen. Hvem pegede på de ovennævnte flyselskaber? Det er flest asiatiske selskaber, så det er nok ikke udelukkende flyrejsende inden for Europa, der har stemt. Listen er baseret på og rangeret ud fra rejsendes, flypassagerers anmeldelser på TripAdvisor. Dataene er blevet analyseret ved hjælp af algoritmer. Rating er altså ud fra de rejsende, der har tid og lyst til at sætte sig ned og skrive rejseanmeldelser på et rejsesite ... no offense, det gør jeg selv!

Top 10 flyselskaber 2018-2019

Hvis man ser på en anden liste, fra Skytrax World Airline Awards (20,36 millioner stemmer), ser den en anelse anderledes ud - men der tegner sig et mønster, hvad angår de bedste:
  1. Singapore Airlines
  2. Quatar Airways
  3. ANA All Nippon Airways
  4. Emirates
  5. EVA Air
  6. Cathay Pacific Airways
  7. Lufthansa [eneste europæer i selskab; jeg husker dem nu ikke som noget særligt]
  8. Hainan Airlines
  9. Garuda Indonesia
  10. Thai Airways

Top 10 flyselskaber 2019 (AirlineRatings.com)

  1. Singapore Airlines
  2. Air New Zealand
  3. Qantas
  4. Qatar Airways
  5. Virgin Australia
  6. Emirates
  7. All Nippon Airways
  8. EVA Air
  9. Cathay Pacific
  10. Japan Airlines
Denne liste er udformet af syv redaktører baseret på blandt andet diverse anmeldelser og branchens data og specifikationer.

Kriterierne

Ifølge AirlineRatings.com redaktør Geoffrey Thomas (citeret af Forbes Magazine): Bedste Business Class: Qatar Airways "Flyselskabets QSuite er en førsteklasses oplevelse i business class" (...) "Det sætter en standard, som nogle flyselskaber kun kan stræbe efter." Bedste Premium Economy Air New Zealand vinder dette takket være sine rummelige sæder, premium touches og et voksende rutenetværk. Bedste Economy Class: Korean Air Topprisen i denne kategori igen i år takket være pladser, der er blandt de rummeligste i branchen. Bedste kabinepersonale: Virgin Australia Slog Singapore Airlines i år. Bedste Catering: Qatar Airways Slog Qantas i denne kategori i år. Bedste Lounges: Qantas Airways "Dommerne var enstemmige på flyselskabets lounger, som er ekstraordinære." Best In-Flight Entertainment: Emirates Vinder igen kategori som en af pionererne af in-flight entertainment [ja, det er helt i top]. Regionalt flyselskab af året: QantasLink Fik pris takket være sine tjenester til eksterne og udfordrende driftsmiljøer. Mest forbedrede flyselskab: Philippine Airlines På grund af "Et skridt mod at forbedre sit globale fodaftryk ved hjælp af en ny generation brændstofeffektive fly udstyret med de nyeste hytter." Bedste Ultra-Low Carrier: VietJet Hurtig voksende VietJet ud af Vietnam fik pris for andet år i træk. Bedste Long-Haul Airline: Emirates (Mellemøsten) EVA Air (Asien-Stillehavsområdet) Lufthansa (Europa) Delta (Americas) Bedste lavprisflyselskab: Westjet (Americas) [enig, et godt selskab, nem booking procedure] AirAsia / AirAsia X (Asien-Stillehavet) Wizz (Europe) [ja, skaffer dig frem, men bagagemål er latterligt små og alt koster ekstra] Så ved du det, hvis du er en af dem, der stadigvæk rejser med fly. Mit eget 'bedste' flyselskab er KLM, der er ret luksusagtigt og alligevel uhyre prisbilligt - og de har særligt fokus på miljøet i alle områder af driften inklusive brændstof og mad. Skal jeg rejse med fly, laver jeg en generel søgning og ser på bedste rejsetid og billigste pris. Bemærk, at jeg har tre gange fået en sponseret tur af KLM i.f.m. tekst- og foto-opgaver. Jeg har ikke modtaget penge for det og mine seneste KLM rejser har jeg selv valgt og betalt. Hvilket flyselskab kan du bedst lide at rejse med?