Baggrund (s) historie: Fitness tidslinje, trends og kilder

Af Marina Aagaard, MFT Hvilke kilder er brugt i blogindlægget "Fitness Historie: 1970-2015 Tidslinje med Populære Træningsformer", der i første udgave er fra d. 13. februar 2015? En læser stillede spørgsmålet om teksten til grafikken Fitness Highlights tidslinjen; et af bloggens mest populære indlæg, som blandt andre EMU, Danmarks Læringsportal, linker til. Blogindlægget bliver løbende opdateret, for at få de seneste fakta og trends med.

Fitness tidslinje og fitnesstrends

Tidslinjen er blevet opdateret og dækker nu årene 1970-2020.   Fitness tidslinje highlights historie 1970-2020 Marina Aagaard blog Referencer - på stående fod:

Aerobic - funktionel holdtræning i teori og praksis

Af Marina Aagaard Til den bog skrev jeg et historiekapital om den oprindelige aerobic/fitness historie. Dette kapitel blev taget ud i den nye bog Holdtræning, men jeg påtænker, at redigere/genudgive historiekapitlet.

Fra muskelmasse til massebevægelse

Af Kasper Lund Kirkegaard Som interviewede mig til bogen. Desuden har jeg løbende orienteret mig hos blandt andre diverse internationale forbund og firmaer og følgende organisationer og institutioner (hjemmesider, rapporter og bøger): Idan, Idrættens Analyseinstitut ACSM, American College of Sports Medicine ACE, American Council on Exercise FIG, Federation Internationale de Gymnastique IDEA, tidl. International Dance-Exercise Association DFHO, Dansk Fitness og Helse Forbund Aktuelt har jeg ikke indsat referencer: Men tiderne holder: Jeg var selv til stede under introduktion af de fleste af de nævnte trends og oplevede dem i USA og Europa direkte hos de nævnte ophavsmænd, konceptfirmaer og forbund. At jeg var til stede skyldes til dels, at jeg som instruktør i den nye træningsform aerobic af egen drift en eller flere gange per år tog til USA for at deltage i kurser eller træning. Desuden var jeg Reebok sponseret "atlet" i en årrække og deltog også årligt i den største internationale fitness kongres (IDEA, USA) (cover IDEA magazine, jeg er i nederste højre hjørne; blev valgt tilfældet og fotograferet på kongres). Ydermere var jeg til stede blandt som enten tilskuer eller dommer i de tidlige aerobic og fitness mesterskaber. Informationer om aktiviteter omkring de tidligste årstal, 60-70'er, stammer fra aerobic, workout, bodybuilding bøger og artikler. I tilfældet CrossFit og Animal moves er kilden ophavsmændenes hjemmesider plus adskillige artikler i blade og onlinemedier. Senere, vil jeg - hvis tiden tillader det - tjekke op på noter og indsætte flere referencer. Læs mere: Fitness historie 1970-2020: Tidslinje med populære træningsformer