Ugen der gik 14 2019: Tallinn tårnløb

Af Marina Aagaard, MFT 3½ dag i Danmark. Foredrag og træning. 3½ dag i Estland. Sightseeing og tårnløb.

Ugen der gik 14 2019

Mandag

05:00 tidligt op. Personlig træning i Aarhus i et firmaidrætscenter. Endnu en tur omkring havnen. Skøn morgen. Ugen der gik 14 2019Så hjem igen. Læse, skrive og forberede foredrag. Formiddagstræning i det lokale foreningsfitnesscenter: Trappemaskinetræning (lille øgning i level): 10 min. opvarmning, gang ved level 15. 20 min. interval: 1:1 støttet level 21 / ustøttet level 16. 5 min. dobbeltrin, level 10, støttet. Det er sidste chance for at forbedre løbsformen ... Spisetid: Det er Henriks fødselsdag. Så han holder 'mandeaften'. Jeg fortrækker ovenpå. Drikker te og spiser en stor proteinbar og banan, mens jeg rydder op.

Tirsdag

Tidligt op. Sidste forberedelser til foredrag. Til tandlæge justering af bøjlen igen, igen, igen. Men det går fremad! Samlet tidsforbrug inklusive kørsel tre timer (meget i en travl uge). Jeg kører til Aarhus, finder et højhus. Løber fire ture a ca. 400 trin. Hjem forberede foredrag. Spiser: Laks med spinat.

Onsdag

Op klokken 6. Kører til Aarhus 08:00. Tager 3 x 10 hængende benløft. Onsdagsaktivitet: Holdundervisning 9-11: Dance (latin tema i dag), core, mobility. Personlig træning med mor og far. Træner selv: 3 x 10 Box jump, 3 x 10 Box hink, 3 x 10 Step op (ingen hopforsøg d.d.) 3 x 10 push-ups, incline (skulder) genoptræning). 4 x 10 Pull-up (skulder genoptræning) og 3 x 10 leg curl. Spise en proteinbar til frokost. Hurtigt og nemt. Til firmatræning i Aarhus. Step og styrke med bænk og måtte. Hurtigt bad og omklædning. I bilen. Mod Sønderjylland. Foredrag (lidt forsinket på, men det går). Så retur nordpå. Hjemme ved 23-tiden. Pakke kuffert. I seng. Sove 5 timer (2-3 timer for lidt ...)

Torsdag

I bilen før 6:00. Sydpå til Billund. Af sted med Air Baltic BLL-RIX-TLL. Lander i Tallinn før 12:00. Taxa til hotel Radisson Park Inn. Tjekke ind. Pakke ud. Det er skønt vejr, cirka 15 grader, blå himmel og solskin. Gå tur i den gamle bydel. Ser restaurant Balthasar. Alt med hvidløg. Den prøver vi. Det smager godt. Tidligt i seng.

Fredag

Op kl. 7:00. Lidt for sent, kommer først til morgenmaden 1 time senere. Jeg plejer altid at være (næsten) den første ved morgenmaden, men ikke disse morgener? Det er en fantastisk forårsdag med sol fra en skyfri blå himmel. Vi går tur rundt om og i den gamle bydel, op i byens højeste tårn, 2 x 258 trin. Spiser i Gastropub, spændende bygning og lækker mad. Så ned til havnen, fotograferer. Gå rundt i den anden ende af den gamle bydel. Snyder og tager en Tesla taxa hjem. Går hen i nærheden af Frihedspladsen. Fotograferer i en spændende tøj- og skobutik. Spiser i Gloria 1937. Den smukkeste restaurant, jeg nogensinde har spist i. Sublimt art deco interiør. Maden er også god. Blinis. Laks. Créme Brulée. Tidligt i seng.

Lørdag

Står op omkring 7:30, spiser morgenmad 8 til 9. Arbejder lidt. Tager en taxa ved 10-tiden til kvarteret Kadriorg. Det er meningen at vi vil fotografere de gamle træhuse. Men så opdager vi KUMU, kunstmuseet, i parken og det er fantastisk flot. Vi fotograferer længe der. Så spiser vi i Kadriorg på en spændende populær lille restaurant. Fyldt til bristepunktet, også med børn i alle aldre, skrig og skrål blandet med latter. Jeg får en superlækker salat, Henrik for en burger. Så går vi hjem til hotellet. Gåturen bliver længere end beregnet. Det var ikke meningen for jeg skulle helst spare mig selv. På hotellet går jeg i spa'en, der er stor og udmærket. Jeg starter (sammen med Henrik) i boblebadet som er fint; en let lægmassage. Dernæst vandstråle nakkemassage i den middelstore pool. Så varme-og-kolde-bade på skift. Der mangler dog et koldt kar og den kolde bruser er for frygtelig til at jeg kan stå ret længe under den. Det bliver blandet sauna og dampbad og korte 30 sekunder under bruser og lidt afvaskning med isgrød (et stort kar, hvori der drypper is). Spa'ens clou er en salt sauna. Ret fedt. Mild varme og et stort kar med salt som man tager nogle håndfulde af og skrubber sig med. Det føles stikkende og prikkende, men behageligt. Efter et par timer går jeg op. Vi går skråt over gaden og spiser på den lillebitte restaurant Kulmokk. Jeg får en fantastisk pesto pasta, men har bestilt ørred ... som viser sig at være meget lille og meget rå. Uha, det er ikke det bedste før-løbs-måltid, men nu er det. Henrik har været modig og valgt blæksprutter med arme og desuden pasta og kanin. Ikke helt tilfredsstillende viser det sig; gummiagtige tentakler og semi-hård kanin. Vi slutter af med Tiramisu for at neutralisere. Tidligt i seng, men det er en forstyrret søvn. Øv.

Søndag

Op ved 7-tiden. Jeg er groggy på grund af for lidt søvn. Morgenmaden, yoghurt med müsli, hjælper lidt på det, men ikke alverden. I bad, påklædning, pakning. Udtjekning. Vi tager en taxa til Tallinna Teletorn. Vi fotograferer. Jeg melder mig. Jeg får chip på. Jeg varmer op. Jeg løber opad 915 trin. Det er uhyggeligt hårdt. Jeg smider mig gispende ned ved toppen. Heldigvis huskede jeg at stemple ind og ud med den sære finger-chip: Jeg får min tid 7:57 over 100 trin pr. minut. O.k. Midt i feltet. Henrik og jeg overværer medaljeceremoni. Vi tager af sted med taxa til lufthavnen. Der tilbringer vi 4 timer - ordner billeder og spiser - inden vi flyver hjem. En let og dejligt begivenhedsløs tur fra Tallinn over Oslo til Billund. I Billund finder vi bilen. Kører hjem. Vi er i seng ved 23-tiden. Så gik den gode uge.