Motivation? Citat: Fremad og opad

Bevæg dig. Bevar dig. Sagde Sundhedsstyrelsen. Engang i en kampagne. Jeg copy paster første led: Bevæg dig. Et motiverende opråb - for krop og psyke. Og tilføjer: Fremad - i overført betydning - mod forbedring (fysisk, psykisk og/eller socialt): (man kan eksempelvis godt gå baglæns med henblik på bedre form). Opad - fysisk for bedre form* og mentalt for højere humør, øget viljestyrke og energiniveau. Bevæg dig. Fremad. Opad. Bevæg Dig Fremad Opad Marina Aagaard blog motivation Move. Forward. Upward. Move_Forward_Upward_Marina_Aagaard_blog_motivation

Bevæg dig fremad og opad

Rigtig god dag, uge, måned, år.
* Opad bakke, siger man. Det kan ses positivt: Udfordringer gør stærkere. Og at slæbe sig selv opad (bakke eller trapper) giver god form.

Læs mere:

NEPA (NEAT): Bevæg dig bevar dig Sundhedsstyrelsen Uddrag fra hjemmesiden om sundhedsfremme og fysisk aktivitet: Fysisk aktivitet er vigtig for helbredet. Det kan bl.a. forebygge hjertekarsygdomme, type-2 diabetes, metabolisk syndrom og tyktarmskræft, og det har også en positiv indflydelse på stofskiftet og på hormonsystemet. Udover de helbredsmæssige fordele ved fysiskaktivitet, så giver fysisk aktivitet også bedre trivsel, læring og motorik. Alle mennesker – børn og voksne, unge og ældre, mænd og kvinder – kan forbedre deres helbred ved at bevæge sig regelmæssigt, også selvom de ikke har været fysisk aktive før. Fysisk aktivitet behøver ikke at være anstrengende, for at man opnår sundhedsmæssige fordele. Fysisk aktivitet har desuden en positiv indvirkning på børn og unges trivsel og mentale sundhed, det gælder bl.a. selvværd, selvtillid og samspil med omgivelserne. Det er vigtigt for børnenes trivsel, at den fysiske aktivitet gennemføres, så den giver gode oplevelser for barnet. (...). En fysisk aktiv hverdag styrker livskvaliteten og det fysiske helbred. (...).