Ugen der gik 13 2019: Optur, nedtur, tur

Af Marina Aagaard, MFT Ude og hjemme. Ude og inde. Oppe og nede. En fysisk og mental rutschetur i denne uge.

Ugen der gik 13 2019

Mandag

05:00 tidligt op. Personlig træning i Aarhus i et firmaidrætscenter. Endnu en tur omkring havnen. Herligt. Ugen der gik 13 2019 Aarhus Havn Marina Aagaard blog Så hjem igen. Læse, skrive og forberede foredrag.

Formiddagstræning i det lokale foreningsfitnesscenter:

Trappemaskinetræning (lille øgning i level): 10 min. opvarmning, gang ved level 15. 20 min. interval: 1:1 støttet level 21 / ustøttet level 16. 5 min. dobbeltrin, level 10, støttet. 4 x 10 modificeret frivend (helkropstræning). I dag: Optur. Får en invitation til et internationalt VIP presse-arrangement af gigantiske dimensioner. Luksushotel, natklubbesøg, universitetsbesøg, you name it. Den illustrerede invitation er overdådig og den er adresseret til mig. Jeg svarer "ja tak" med lynets hast. Eftermiddag: Gåtur med Rex. Spisetid: Kylling med ris og ærter. Arbejde lidt videre og så i seng.

Tirsdag

Tidligt op. Sidste forberedelser til foredrag. I dag: Nedtur. Arrangørerne af det nævnte VIP presse-arrangement skifter til et mindre fly og de nordiske journalister/skribenter (inklusive moi) ryger af gæstelisten! Det var også næsten for godt til at være sandt. Some you win, some you lose. That's life. Formiddagstræning i det lokale foreningsfitnesscenter: Trappemaskinetræning (lille øgning i level): 10 min. opvarmning, gang ved level 15. 20 min. interval: 1:1 støttet level 21 / ustøttet level 16. 5 min. dobbeltrin, level 10, støttet. 4 x 10 modificeret frivend (helkropstræning). Hjem. Arbejde videre.

Ved 18-tiden kører jeg mod Aalborg.

Klar til foredrag i en stor motionsklub med mange opvakte tilhørere. Det starter godt, men min powerpoint præsentation er blevet helt 'forstyrret'. Af en eller anden årsag (skift til nyt medie/ny pc?) har billeder skiftet plads på meget problematiske måder; de dækker over tekst eller er på forkerte steder. 50 % af præsentationen er slet ikke som den skal være. Det er kun sket 3 gange i løbet af 20 år (på fremmede pc'er), de første to gange kun småting, men dette er slemt. Heldigvis kan jeg efter mere end 700 foredrag tale mig ud af det, men jeg er ærgerlig, fordi billederne har en funktion og understøtter det talte. Øv! Men tilhørerne tager det med højt humør. Jeg kunne godt blive smådeprimeret over sådan et tab af orden og kontrol. Men denne hændelse bliver fuldstændigt uddistanceret ... Da jeg hører, at bookerens hustru, som jeg kender og beundrer. er alvorligt syg. Det slår mig ud, det er ikke bare ugens, men årets nedtur. Jeg kører hjemad. Trøstespiser en banan, men det hjælper ikke. I seng ved 23-tiden.

Onsdag

Op klokken 6. Kører til Aarhus 08:00. Tager 3 x 10 hængende benløft. Så som vanligt holdundervisning 9-11: Dance (latin tema i dag), core, mobility. Ingen træning med mor og far i dag. Så jeg arbejder lidt ved den medbragte PC. Og naturligvis: Træner selv: 3 x 10 Box jump, 3 x 10 Box hink, 3 x 10 Step op, 1 x 10 Hop op på underben. 3 x 10 push-ups, incline (skulder) genoptræning). 4 x 10 Pull-up (skulder genoptræning) og 3 x 10 leg curl. Spise en proteinbar til frokost. Hurtigt og nemt. Til firmatræning i Aarhus. På opfordring styrketræning med fokus på ryg og nakke. Med brug af træningstubes. Til afdæmpet lounge musik. Tager lige hjem og vi spiser rester: Kylling med ris og spinat. Vi går tur ved den lokale strand. Tidligt i seng.

Torsdag

En hjemme-dag. Jeg skulle have haft foredrag for Folkeuniversitetet. Men det er aflyst, så jeg får en uventet fridag. Jeg bliver interviewet af I Form om et favoritemne: Ferie, motion og feriemotion. Jeg er ikke til at stoppe! Derefter gør jeg noget, der har stået på to-do-listen længe: Rydder op på skohylderne. Støver af, ordner og smider ud. Fotodokumentation af en del af processen. Sådan går det meste af dagen kun afbrudt af en pause med: Ansigtsbehandling i den lokale biks. Afslappende. Jeg er løbet op til klinikken, cirka 5 km. Bagefter henter Henrik mig i bil og vi kører til træning: Vi kører forbi foreningsfitnesscenteret og træner styrketræning. 2 minutters cykling på den nye 'assault bike', så 3 minutters roning. Så den aktuelle kettlebell rutine. Spisning: Tidligt i seng.

Fredag

Op kl. 6:00. Ikke så tidligt som eller, fordi dagens første træning er aflyst. Afsted kl. 7:15 cirka. Personlig træning i SATS center. Bagefter hjem med det samme. Henrik og jeg kører til Bramslev nord-øst for Hobro. Det er en fantastisk forårsdag med sol fra en skyfri blå himmel. Indkvartering på BramslevGaard herregårdshotel. Læs mere om hotel og Bramslev Bakker HER.

Jubilæumstur

Vi mødes med familien og hele personalet og ledsagere. Vi fejrer 50 års jubilæum for familiefirmaet; Mikrolab Aarhus A/S, hvor søster Pia nu er direktør. Vi kører i bus til Hobro, hvor vi går ombord på turbåden Svanen. Vi sejler en langsom tur på Mariager Fjord, mens vi får frokost. Vi lægger til i Mariager, hvor vi ser Mariager Saltcenter. Mere spændende end antaget (man ser fx at en salthorst er kæmpestor). Vi ser salt-historie, sydesalt-produktion, saltkrystaller og saltkar. Så kører vi med bus retur til hotellet. Der er eftermiddagskaffe. Kaffebord i stuer i gammel stil. Helt hyggeligt. Efter kaffen er der pause i programmet. Tid til at slappe af. Eller: Jeg løber en 5 km tur i bakkerne. Et suverænt landskab. Desværre er jeg løbet uden min telefon, så jeg får ikke fotograferet. Efter lidt over en halv time er jeg retur. Slapper af med Henrik. Gør derefter klar til spisning. Klokken 18 er der velkomstdrink i selskabslokalerne. Runde borde med hvide duge og orange servietter (firmafarven).

Mageløs mad

Vi får en fabelagtig god tre-retters menu (med en overraskelsessorbet): Fiskeanretning. Oksemørbrad. Kage og is tallerken. Dertil økologisk hvidvin, skøn syd-italiensk kraftig rødvin og Moscati d'Asti. Pia holder tale, far holder tale og så er der underholdning med sækkepibe Claus. Han spiller godt (men langt kortere tid end de 2½ time, han truer med) og er sjov. Årsag til sækkepibeunderholdning: Når et vist omsætningsmål er nået, skal hele firmaet en tur til Skotland for at besøge en skotsk leverandør. Ved midnat er der natmad: Croissanter med reje- eller hønsekødsfyld. Det lyder banalt, men det er den måske mest velsmagende natmad, jeg nogensinde har fået. Det smager så englene synger; er både let og lækkert. Klokken 1:30 trækker Henrik og jeg os tilbage til vores lille feriehus, mens flere andre fester videre til kl. 3.

Lørdag

Vi bliver liggende lidt længe i sengen. Står op omkring 7:30 og går tur fra 8 til 9. Så spiser vi sammen med firmaet en hurtig morgenmad med skyr med frugt og müsli. Og en gammeldags blød tebolle - ren nostalgi og fordi de er der - med ost. Klokken 10 har de fleste taget afsked og er kørt retur til Aarhus. Det samme gør vi. Der er ikke den store sult ved frokosttid, så det bliver en banan og en håndfuld mandler. Så redigerer Henrik billeder og slapper ellers af. Jeg kører til en nærliggende by for at træne - Røndes motionscenter lukker klokken 16. Jeg træner på trappemaskine 35 minutter: Ugens program: Trappemaskinetræning (lille øgning i level): 10 min. opvarmning, gang ved level 15. 20 min. interval: 1:1 støttet level 21 / ustøttet level 16. 5 min. dobbeltrin, level 11, støttet. Til Restaurant Bag Søjlen. Hente mad. Henrik får bøf (igen, igen) og jeg får fisk, rødtunge (igen, igen). Tidligt i seng.

Søndag

Op ved 7-tiden. Skrive lidt. Køre ved 8-tiden. Det er tid igen. Til en tur. Til en bakke. Og løb. Ved 9 tiden. Henrik går tur med Rex. Jeg løber fra Julsøvej til Himmelbjergets top. Det er en flot dag. Desværre er Himmelbjergstårnet stadig lukket, så der bliver ingen afsluttende trappetur. Jeg løber nedad igen. Passerer Henrik på vejen. Det afgør det. Så må jeg hellere løbe en tur opad igen, så vi følges ad. Det gør jeg. Så løber jeg nedad og fortsætter udad skovvejen. Henrik sætter efter i bil og samler mig op på vejen. Hjem. Skrive nyhedsbrev og gøre klar til næste uges foredrag. Masser af læsning og skrivning. Spise laks, pasta og ærter. Skrive lidt igen. Se tv; tysk krimi. En uge med lyspunkter, men også sorte huller.