Ugen der gik 10 2019: Vildt (vejr)

Af Marina Aagaard, MFT En uge i Aarhus området - og på Mols. Ingen langdistancekøreture; stilhed før storm. Og rigtig storm (eller kuling): Godt huset er solidt ...

Mandag

05:00 tidligt op. Ugen der gik 10 2019Ser nyhederne. Vores allesammens SKAT har spildt/tabt/ødslet 100 milliarder (af vores penge) væk i løbet af 20 år. Det er lige til at græde af raseri over. Særligt når der nu ikke er råd til ældrepleje eller medicin til syge. Det er svært at lade være med at gruble over det. Men nu af sted: Personlig træning i Aarhus i et firmaidrætscenter. Fedt. Især, når afskedssalut er: "Det var skønt. Vi ses, jeg glæder mig til træning". Så hjem igen. En dag i bilagenes tegn. Fra papirer til papirløst: Scanner diverse bilag til dropbox. Stemmer konti af og samler op. Skønt at få styr på det, men jeg burde i gang med at forberede foredrag. Til lokalt foreningsfitnesscenter: Træne på trappemaskine: 10 min. gang level 15. 20 min. interval 1:1 (level 20 støttet : 15 ustøttet). 3 min. dobbelttrin. Kettlebell rutine 3 x 8-12 af hver: Swing. Turkish Get-Up. Back lunge. Goblet squat. Spiser rester fra dagen før: Thai mad.

Tirsdag

Endnu en dag i bilagenes tegn. Scanne, scanne, scanne bilag til dropbox. Stemmer konti af o.s.v. ½ times løb i skoven, Ringelmoseskov i dag. Spise stegt torsk med pasta og bønner og tomater.

Onsdag

I gang ved 6-tiden. Kører til Aarhus 08:00. En ret typisk onsdag. Holdundervisning 9-11. Dance, core, mobility. Træne mor og far. Træne selv: 3 x 10 Box jump, 3 x 10 Box hink, 3 x 10 Step op, 1 x 10 Hop op på underben. 4 x 10 Pull-up (maskine; er stadig på skulder genoptræning) og 3 x 10 leg curl. Spise en proteinbar til frokost. Hurtigt og nemt. Til firmatræning i Aarhus. Step og styrke og stræk (lidt andre øvelser i dag). En ven kommer forbi til spisning. Henrik laver semi-hjemmelavet pizza. Færdiglavede bunde med fire slags ost (!). Han supplerer med hakket oksekød, friske tomater, løg og krydderier. Det  smager ret godt. Det er onsdag, men der er alligevel rødvin på bordet ...

Torsdag

Tidligt op. Læse og skrive. Forberede foredrag. Til træning i det lokale foreningsfitnesscenter. Træne på trappemaskine: 10 min. gang level 15. 20 min. interval 1:1 (level 20 støttet : 15 ustøttet). 3 min. dobbelttrin. 4 x 10 modificeret frivend. Ingen morgenmad i dag, men ekstra, ekstra grundig tandbørstning ... Jeg kører af sted. 1 times køretur: Kl. 13.00 til tandlægen. Jeg tror, at jeg kun skal til tjek med bøjlen (over- og undermund). Men, nej. To tandlæger hiver og flår i min mund en times tid, for at montere nye wirer. Derefter fotografering af værket. Hjemad. Forbi Restaurant Fedet, Risskov; hente aftensmad. Vi spiser tidligt: Henrik får wienerschnitzel og jeg den sædvanlige varmrøgede laks med salat. Jeg læser og skriver efter maden, mens Henrik går aftentur med Rex.

Fredag

Op kl. 5:00. Afsted kl. 5:30 cirka. "#¤%&/()=?!!! Da jeg er halvvejs husker jeg, at jeg glemte min kettlebell. Vi skal træne med kettlebell, som er på stedet, men de er ikke optimale ... Nå men, det må være. Personlig træning i Aarhus. "Beklager ringe kettlebell". Videre til andet center. Personlig træning. Endnu en topmotiveret udøver. Det er skønt. Hjem. Skal egentlig arbejde, men har fået en spændende mail med et rejsetilbud. Jeg undersøger destination og kalender med mere. Men nu får vi se ... flere ting skal falde på plads ... og jeg må prioritere ... enten det ene eller det andet. Tilbage på sporet. Går igen i gang med foredragsforberedelse. Til træning i det lokale foreningsfitnesscenter. Det var ikke meningen, men for tredje gang i danne uge op på trappemaskinen: 10 min. gang level 15. 20 min. interval 1:1 (level 20 støttet : 15 ustøttet). 3 min. dobbelttrin. 3 x 10 push press. Jeg har ondt i tænderne og spiser kun suppe, mens Henrik spiser rester (noget med kød ...). Min suppe er fra Mou og i indisk stil. Det smager ret godt og krydret, men er vist flødelegeret. Det virker lige lovlig cremet for min smag. Hvorfor dog?

Lørdag

Tidligt op. Hele dagen går med læsning og skrivning og foredragsforberedelse. Jeg husker at rejse mig op ved hævesænkebordet lidt tiere end på det seneste (for det handler det foredrag blandt andet om!). Kører tur længere ud på Djursland. På vejen - før Knebel - ser vi en fantastisk regnbue. Stoooooop råber jeg. Hopper ud af bilen ... men allerede mens jeg trykker af, er den ved ved at forsvinde ... Vi er på vej til Helgenæs og Sletterhage Fyr. Går tur i stiv kuling. Det er koldt, men flot - og Rex er ellevild. Hjem. Spise kalkun med ravioli med svampe og bønner med grana ost. Dertil gewürztraminer.

Søndag

Først op kl. 8.00. Det er uhørt. Gå tur med Rex. Vejret er skønt og solen skinner. Indtil: Lige da vi når hjem, bliver himlen sort og det øser ned ... dansk forårsvejr. Forberede foredrag. Det kører. Jeg får lavet nogle helt nye slides og tabeller. Så bliver jeg lige distraheret. Henrik sender en mail med links til artikler, som jeg skal se. Det burde jeg se bort fra, men kigger alligevel. Nu er jeg blevet distraheret, så jeg læser et amerikansk fagblad. Hov, der var en artikel om træning til rejser. Det inspirerer mig til at skrive et blogindlæg, mens jeg husker det. Så siger Henrik: Nu kører vi i skøjtehallen. Det gør vi så og løber på skøjter i 1½ time. Det er altså en skøn måde at bevæge sig på. Og så er der is disco. Yeah! Forbi Risskov Sushi og hente 34 stykker sushi og sake. Hjem og spise - i samme øjeblik kommer en ven fra vejen forbi - så det var lige tilpas med de 34 stykker som jeg alligevel havde vurderet var lidt for meget ... Så skrive en smule. Se tv; tysk krimi. Så gik den uge.