Herning by night: Hereford og Piano

Af Marina Aagaard, MFT Bøf (også til vegetarer og andre eventyrlystne). Denne weekend skal det være. En (bøf)tur til Herning. Henriks nevø har inviteret sin mor, Henriks søster, og os til en aften på den første, originale A Hereford Beefstouw i Herning.

Herning by night

Vi kører til Herning. Altså næsten til Herning for restauranten ligger lidt uden for byen. Heldigvis er vi i bil og der er nok af p-pladser (på grus i baghaven).

A Hereford Beefstouw

En del af oplevelsen er stedet, som er indrettet i gammel krostuestil med både ældre og moderne kunst på væggene. Som i de øvrige Hereford bøfhuse skriver man selv sin bestilling på et lille kort med en blyant, der hænger i en snor fra bordet. Der er ingen vanlig serviet, men et stort viskestykke, der hænger på en krog under bordet. En særlig stil. Et clou: Nogle retter, her laks, skæres ud ved bordet. Det er en appetitvækkende forestilling. Her på et kæmpestort 'fiskebræt'. Jeg vælger blinis (pandekager i alle størrelser er en livret) med løjrom til forret. Det smager virkelig godt. Derfor: Jeg 'klager' til personalet: To blinis er for lidt (for os der har en sund appetit!). Dernæst - og det er naturligvis en skandale: Jeg vælger en vegetarbøf, fordi 1) jeg er nysgerrig om det kan gå godt i et dedikeret bøfhus og 2) den ser lækker ud og mere spændende end en 'almindelig bøf' (undskyld, bøfelskere). Velkrydret svampebaseret "kød" med hørfrø og krydderurter. Lækkert. Dertil rødbeder. Og hjemmelavede pomme frites. Man kunne også vælge en sund fintskåret sæson-kartoffel, men i dag havde jeg lyst til fritter (længe siden sidst)! Til dessert. Jeg bestiller creme brulée, en let, lækker dessert. Mit foto vil få enhver seriøs madblogger til at stejle - taget lige oppefra; anses for småkedeligt - uden filter og fiksfakserier, men viser, hvad jeg så: Basic, men velsmagende og fin konsistens. Alligevel blev jeg lidt misundelig, da jeg så pandekagerne overfor mig. Resten af selskabet valgte i øvrigt 'rigtigt' kød - T-bone steak og bøf - og var tilfredse med smagen. Der var dog lidt glemsomhed og vinkortet kom først efter en rykker; svært at forstå, for restauranten har ingen grund til at være flov over kortet. Man kan ikke se det tydeligt på foto, men de fine, dyre flasker er i højsædet her. Vi fik dog tiptop vin til ca. 400 kroner, så det behøver ikke at koste en here-gaard.

Piano

Fra A Hereford Beefstouw kører vi ind til Herning. Selvom Henrik ikke har boet her som voksen, lyder det lidt som om Herning er verdens navle: Særklasse forretningsinitiativ og de bedste musik- og sportsarrangementer; senest VM i Håndbold. Nevøen, der har fingeren på nattelivs-pulsen, inviterer på Piano restaurant og bar i midtbyen. En mindre, rustik location med dæmpet (rustik ...) belysning og - naturligvis - levende piano musik. Det er fredag aften, men tidligt, vi er der ved 21:30-tiden. Halvdelen af baren er fyldt, men allerede klapper folk med og der er en afslappet glad-uden-at-være-larmende stemning. Ejeren Kent Hansen, en ven af nevøen, er selv til stede og gør os selskab. Hans bar/restaurant er inspireret af New Yorks pianobarer, hvor pianisten spiller på opfordring. Det gør Pianos huspianist let og ubesværet (han har efter sigende et kæmperepertoire). Det er populært og pianisten får opbakning fra gæsterne, der klapper med på nogle numre. Vi er jo på bar, så mændene nyder rom og en af barens specialiteter, gin med frossen havtorn. Henriks søster, som fik aftenens arrangement i fødselsdagsgave, nyder noget Bailey-baseret. Da jeg som sædvanlig er chauffør, nyder jeg en mocktail: Det skal han have, bartenderen: Han har mikset en alkoholfri Mojito, der smager lige så godt som den rigtige vare! Det er en regnfuld stormende aften og vi har et stykke vej hjem, så vi bryder op før midnat og vender køleren østpå. Tak for en hyggelig aften med en dejlig middag og gode drinks.