Ugen der gik 52 2018: Jul med mere

Af Marina Aagaard, MFT Mandag er det Jul: Juleaften. Hjerternes fest. I år er der en lang juleferie for de fleste. Denne uge er meget stilfærdig; juleaften, julefrokost, gåture med Rex og lidt oprydning, læsning, artikelskrivning, blogging og et par personlig træningstimer. Det er dejligt efter et meget travlt år med mange køreture (job) og gåture (her Sletterhage).

Ugen der gik 52 2018

Sletterhage_Fyr_Foto_Henrik_Elstrup_Marina_Aagaard_blog_rejse_travel

Mandag

Sent op. Klokken er over 7.00. Hurtig morgenmad, yoghurt med müsli. Jeg pakker gaver ind og skriver kort. Ja, det burde være gjort for længe siden. Nogle pakker er også klar, men ikke alle. For dårligt! Næste år bliver det anderledes. Vi går tur i ved vandet (Ugelbølle Strand). Det er blæser og er iskoldt. En vis alaskan malamute er dog yders tilfreds. Henrik laver flæskesteg og ribbensteg. Køkkenet oser af fedt. Det er ikke lige mig. Henriks søster kigger forbi med hendes lille hund som vi skal passe det næste døgns tid. Hun tager vestpå for at være sammen med hendes søn og svigerdatter, barnebarn m.fl. Sidst på dagen pakker vi gaverne ned og pakker flæskestegen ind. Så kører vi af sted ud i julemørket. Det lyder som en afslappet juletur ... det var det ikke. Vi er i god tid, da vi kører af sted, men halvvejs husker jeg ... at vi har glemt en vigtig del af julemaden og så må vi tilbage. Det koster en halv time ekstra,  så jeg er ikke i mit ellers glad-for-at-køre-tur-humør; snarere ophidset over brøleren.

Ro på

17:30 er jeg dampet af: Vi besøger min 'ældste' veninde og hendes mor og får et glas sherry. Vi udveksler gaver, hyggesnakker kortvarigt og kører så videre. Ved 18-tiden er vi hos mine forældre, der sørger for husrum, juletræ, julepynt, vin og karbonader (barndommens juletradition), hvide og brune kartofler og rødkål. Min søster og svoger kommer med and - og så er der vist ikke plads til mere mad. Vi er en lille flok på ni inklusive 'min søsters børn' og svogers mor. Juleaften er fredelig og hyggelig: Masser af mad, dans rundt om juletræ og udveksling af gaver. Ved 1-tiden bryder vi op og kører mod Djursland. Ingen fotos fra juleaften, der er hjerternes og ikke mobilernes fest.  Til gengæld et foto af den første julekalender vi har haft i vores næsten 20 år sammen (24 + 1 små flasker cognac!). Min mand lagde fotos på facebook, hvor han skrev tak til mig. Men det vil jeg ikke have siddende på mig! Sandheden er, at han plagede, så jeg købte den under tvang. Et glas cognac (især Montifaud, som også var i) kan være fint, men cognac/alkohol hver dag er en decideret dårlig ide, som en sundhedsformidler må tage afstand fra). De fleste flasker er heldigvis i skrivende stund stadig i kassen, men det bliver de nok ikke ved med. 

Tirsdag

Vi står lidt senere op end vanligt. Spiser morgenmad. Rydder lidt op, arbejder lidt, læser artikler. Ved 12-tiden tager vi afsted for at spise stor julefrokost hos en god ven. Det gør vi fra 13.00-18.30 ... så kører vi hjem og tager bare et stykke brød, før vi ser lidt tv. Vi går tidligt i seng.

Onsdag

Jeg har ingen hold i dag, der er specialhold. Alligevel tager jeg ind til Aarhus og træningscenteret. Her træner jeg først mine forældre. Dernæst træner jeg selv; power mill: 3100 trin/½ time. Så træner jeg lidt pull-ups (genoptræning i maskine), 3 x 10 (over, under, neutral greb). Derefter 3 x 10 maveliggende leg curl (fordi maskinen står lige ved siden af ...). Det er det. Der er ingen firmatræning i dag. Jeg kører hjem. Jeg får en mail med en aftale om en interview artikel. Deadline om tre dage. Nu får jeg travlt. Men det er 2. juledag, så jeg går i gang med at skrive selv og venter med at ringe ... Vi går tur med Rex ved vandet. Derefter henter Henrik mad fra den lokale restaurant Bag Søjlen: Oksemørbrad til Henrik og grillet laks til mig. Med rodfrugter, kartofler og grøntsager. Dintcher Mehmed, der overtog efter en ven Rober Mekhael, er i julehumør, så vi får 'leftovers' fra en stor julefest: En halv flaske halvdyr vin: Aloxe-Corton, Domaine Chevalier (599 DKK). Efter måltidet ser vi lidt tv og går så tidligt i seng (før 22.00).

Torsdag

Jeg står tidligt op, før klokken 6:00, for at skrive. Da det bliver formiddag skriver jeg en besked: Heldigvis er Stine Rex, ultraløber, ikke på ferie: Hun er frisk og klar til et interview, hun svarer udførligt, mens jeg langsommeligt noterer. (foto af Stine (lidt gemt) og hold i DGI Huset Nordkraft, Aalborg, hvor jeg var forbi i sidste uge). Jeg skriver løs, men går periodisk til og fra, for at svare på mails, læse artikler og gå tur med Rex. Dagen går og pludselig er det aften. Vi holder lille-fredag og spiser rester: 1½ dansk hakkebøf til hver, ovnbagte kartofler og tomater. Smager godt, men er ikke særligt instagrammable, derfor ingen madfotos. Tidligt op og tidligt i seng ...

Fredag

Historien gentager sig: Jeg står tidligt op for at skrive. Jeg skriver det meste af formiddagen og interviewer Stine videre i telefonen. Ved middagstid sender jeg artiklen af sted. Så tager jeg til Aarhus; træning med ven. Efter træning kører jeg hjem igen og skriver en kort nyhedsartikel. Det tager længere tid end forventet. Sidst på dagen sender jeg nyheden af sted. Vi kører til en lille skov i nærheden, her går vi tur med Rex. Derefter handler vi i den lokale SuperBrugsen, hvor man kan få kæmpe øl i 3 liters flaske. Foto dokumentation: Sammenlign med dåserne yderst til højre. Det drikker vi ikke så meget af, så de får stå, men Henrik køber en færdigret: Tarteletter med kylling og asparges (so-so) og jeg får indisk suppe (fra Mou!).

Lørdag

Op ved 7-tiden. Løbe en tur i Hestehaveskoven, mens Henrik går tur med Rex ved vandet. Træne i fitnesscenteret: Jeg er varm, så jeg går direkte til et kort kettlebell program: 2 x 8 Turkish Get-ups 3 x 16 Back lunges med KB 8-taller (under ben) 3 x 16 1-arms swing 3 x 10 Goblet squat 2 x 10 Sit-to-stand Hjem igen. Skrive blogindlæg og finde billeder frem. En ven som vanligt kommer til lørdagsspisning: Den står på steg, ovnbagte kartofler, rodfrugter og løg, samt dampede asparges. Dertil rødvin. Jeg nøjes med et par glas, for jeg skal køre vores ven hjem. Vi ser James Bond Spectre (2015). En smuttur til Aarhus og retur. Så i seng ved 00-tiden.

Søndag

Op ved 6-tiden. Spise lidt morgenmad. Ind til Aarhus. Personlig træning med supermotionist. Ud til Marselisborg skoven, solen står op på vejen derud, et fantastisk syn. Jeg træner på Ørneredetrappen: 17 x 121 trin (x 2): 4.114 trin (op og ned). 2 Gang, 10 Jog, 2 Dobbeltskridt, 2 Rytme, 1 gang. Hjem. Spise mere morgenmad (toast med ost (!) samt banan og appelsin). Vi skulle i dag have været en tur til Haderslev (Henrik skal besøge en kunde), men det blev ændret til i morgen (31.12.), for så kan vi handle i Flensburg. Skrive, læse artikler, rydde op. Køre en tur: Gåtur ved Sletterhage strand og fyr. Henrik tager solnedgangsbilleder. Sletterhage_Fyr_Foto_Henrik_Elstrup_Marina_Aagaard_blog_rejse_travelKøre forbi det lokale foreningsfitnesscenter. Styrketræne en halv time, bænkpres og 1-arms kabel brystpres. Hjem. Spise aftensmad. En take-away italiensk ret, der er flad og relativt usund! Dertil danskvand. Lidt afholdenhed før nytårsaften i morgen er på sin plads. Skrive dette blogindlæg. Tidligt i seng.