Skiferie fejl: Det der ikke må ske. Det du SKAL.

Af Marina Aagaard, MFT Det? Det handler ikke om skifortræning! Heller ikke skiløb? Det handler om noget helt andet. Uanset om du er nybegynder eller meget øvet. Skiferie Marina Aagaard blog ski fitness

Skiferie

For tre uger siden: En supermotionist klient tog på skitur. Fantastisk sted. Ny sne. Gode venner. Han fik ½ dag på ski. Han forstuvede sit knæ. I går mødtes vi for første gang siden; han kan stadig ikke gå eller cykle normalt eller træne (ben). Hvordan kunne det ske? Det kunne jeg ikke forstå. Han er dygtig til at stå på ski. Årsag: Den som jeg advarer om i min Ski Fitness bog: Skilift skade. En person i skiliften trådte på hans støvle (foto: mange "flakser" med deres ski i og omkring skilift). Ved lav hastighed udløser binding ikke, så han vrikkede om med ski. Et lille uheld med stor (alvorlig) konsekvens.

Det der ikke må ske?

Du må ikke komme til skade (visse uheld kan undgås)

Det du altid skal på skiferie?

  • Vær opmærksom OGSÅ i og omkring skilifter.
  • Hold dig på god afstand af andre i liftområder o.l.
  • Hold dine ski ret tæt og væk fra de andres ski.
  • Kom væk fra skilift området hurtigst muligt.
  • Sid eventuelt yderst i lift, så du lettest kommer fri.
  Jeg er vild med natur, sne og skiløb = skiferie er skønt. Foto (Henrik): Canada januar. Men. Er blevet kørt ned bagfra to gange og har fået en skulderskade. Derfor er jeg nu altid ekstra opmærksom; ser mig godt omkring og tager forholdsregler. Skal du være bange for at stå på ski? Overhovedet ikke. Men: Vær ALTID meget opmærksom - ikke kun på pisterne og løjperne. Følg skireglerne HER. Rigtig god vinter - og skiferie.