Wellness på rejsen: Sundhed i lufthavnen

Af Marina Aagaard, MFT
En lufthavn er et specielt sted, man enten kun ser i et kort glimt på farten eller har tid til at betragte i ro og mag, fordi rejseplanen inkluderer et længere ophold. Er det sidste tilfældet, er der ud over diverse butikker masser af cafeer og restauranter, hvor man kan tilbringe sin tid.

Sundhed i lufthavnen

I lufthavnen gælder det om at træffe de rigtige valg, så den del af rejsen ikke underminerer sundheden og præstationsevnen (alt for meget). Undgå ubehag og træthed - bevar sundhed og velvære på farten. Sundhed i lufthavnen Wellness på rejsen kaffe for to Marina Aagaard blog travel rejseMåske en kop kaffe og mandler i stedet for en croissant og cappucino?! Bruger du (ofte) (lang) tid i lufthavne(n)? Du kan forbedre opholdet og opretholde sundheden med disse strategier, som også virker hjemme.

Lufthavnswellness

  • Drik rigelig vand; så du 1) ikke dehydrerer og 2) undgår flydende sukker. Undgå eller minimer kaffe og te. Undlad alkohol (duer ikke ved flyvning).
  • Spis sundt, groft og 'grønt' (÷ hvidt brød/+ fuldkorn, ÷ slik/+ grønt, etc.).
  • Spis moderat. Spiser du, så vælg en lille eller moderat portion. Find på noget andet at lave end at spise, mens du venter. Et BBC forsøg viste, at en racerkører, som helt undlod at spise fra rejsens start til slut, præsterede bedre end sin ven, som spiste undervejs ...
  • Sid mindre. Det er lige før du skal flyve, sidde længe, så derfor: Hold dig på benene mest muligt. Sid ned og spis, det giver ro, men kaffen kan du måske tage stående ved en cafe disk.
  • Bevæg dig mere. Gå rundt, tag trapperne i stedet for elevatoren. Bøj og stræk ben, løft op på tæer og sænk.
Det er ikke nødvendigt at være fanatisk. Er man fx på ferierejse, skal der være plads til at skeje ud, men rejser man ofte fx jobmæssigt, er det relevant at træffe nogle sundere valg, for at holde formen og sundheden og øge velværet. Eksempel på gradvis vaneændring (nedtrapning): Stor chai latte > lille chai latte > grøn te > vand To croissanter > en croissant > en lille croissant > valnødder En plade chokolade > en halv plade chokolade > vindruer > gulerødder God rejse!